![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Benim de mor ortancam var, salonda duruyor devamlı. Alındığında kocaman çiçekliydi, bir daha açmadı. Dışarıya çıkarmaya korkuyorum, balkonlarımız rüzgarlı epeyce. Bahçeye de kıyamıyorum birşey olur diye çıkartmaya. Saksağan ve kargalardan bile korkar oldum, bir tarihte tohumlarımı yemişlerdi. Bu gidişle bu yaz da içerde kalacak çiçeğim galiba. Açmasa da razıyım, ta ki yeni çelik alana kadar. Çelik almak için yaz sonunu beklemek şart mıdır? 5 dal var üzerinde . Birine kıyıp toprağa daldırmakla yeni çiçek elde edebilir miyim? Zaman içerisinde çiçeğim kışları yapraklarını tamamen dökse de şu anda capcanlı duruyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2007
|
Daldırma
sayın Senor, Bitkinizi bahceye koysanız daha rahat eder kanımca ama isterseniz saksı topragına en yakın dallardan bırını centik atın hafifce , yanı diyagonal bi kesık atın yarıya kadar ve saksıdakı toprakla kesıgın bulusmasını saglayın ordan kök verır ve ana çicekten de ayırmamıs olursunuz..Ben genelde öyle yapıyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Yönteminiz çok ilginç Sayın Sehersongür. Dipten çıkan yeni sürgünlerde daha iyi sonuç verir gibi bu yöntem. Çentik atın demekle dalın yarısını kesip, yarısını gövdesinde bırakmayı mı demek istediniz? Şu an alttan sürgün yok çiçeğimde, yapraklı dallar topraktan biraz uzak. Mart başında bir sürgün vardı o da hızla büyüdü. Alttan sürgün vermesini mi beklemek lazım acaba çentik atmak için? Dallar iyice odunsu olduğu için kıyamıyorum birini koparmaya. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2007
|
Daldırma
Senor bey, becerebildiğim ölcüde bır resım çizip yapabileceğiniz bir başka alternatif yöntemle birlikte ekliyorum.. İnşallah başarılı olursunuz.. Olmassa da son care ben size birkac kök yollarım DDKolay gele... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|