![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nin ön bahçesinde bulunan ortancalar. Öğleden sonra güneş görüyorlar. Her kış derin budama yapıyorlar; öyle ki görünce üzülüyorum "tüh kuşa döndürmüşler" diye. Ama sonuç baharda hep aynı.. Bir de kışın topraklarını kabartıp hayvansal gübre yayıyorlar diplerine. İşte buyurun, bir çiçek topu elimden 2-3 kat daha büyük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
|
Anladığım kadarıyla ortanca demiri seven bir bitki çünkü tanekelere ekilmiş ortancalar görüyorum hepsi o kadar güzel açmış ki.Ben de bu sene bir tane fide aldım birkaç tane de dal sapladım hepsi tuttu.Neredeyse hepsi tenekelerde sonucu seneye görebilir miyim acaba daha çok küçükler?Bahçede ekili olan ortancamı da köpeğim serinleme amaçlı bahçemin ıslak toprağına yatınca kırdı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba Ortancalarımın sap kısımlarında yaprak azalması var en son resimdeki ortancam bu sene hiç çiçek açmadı çok gölgede kalıyor ondan olabilir mi? Bana durumları pek iyi gelmedi sizce ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalarınız ne durumda? Gübre yakmış olabilir, başka çaresi belki vardır ama acil önlem için bol sulama iyi gelebilir. Bu arada yağmur aldıysa belki iyi gelmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
*** site cok güzel Ankaradan yazıyorum celik aldınızda bana yollaya bilirmisiniz ben kargoyu öderim ***(Ankarada cicekciler 50 tlden satıyor =( )şimdiden *** |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Merhaba arkadaşlar. Ben de çiçeklerine özenip bir ortanca edindim 2 ay önce kadar. Bir top çiçeği vardı sadece. Çiçekçi daha açıcak dedi ama hiç çiçek açmadı yeni. Olan çiçeğinin yarısı da kurudu. Çiçeksiz olan saplar sürekli uzuyor, kocaman oldu. Balkonda köşede sadece sabah güneşi görüyor. Haftada 2,3 kez suluyorum. Burdan okuduklarım üzerine limon tuzu da yaptım. Artık çiçeklenmez mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Teşekkür ederim. Çok acemi olduğum için bilemiyorum çok mu genç değil mi. Ama bildiğim çok fazla boy atıp geliştiği. Neyseki dediğiniz gibi kuruma yok, yaprakları yeşil yeşil ve dik dik. Birdahaki bahara inşallah. Çoğaltmayı deneyeceğim, bakalım becerebilcek miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
Ortancaların budanması hakkında bir çok yazı var, bazı yazılar çelişse bile benim çıkardığım sonuç; çok soğuk yerlerde dondan korumak için derin budama yapmak gerekiyor, İstanbul gibi daha ılıman yerlerde (bu kış çok soğuk geçmesine rağmen) sadece çiçekleri almak hatta belki de bırakmak gerekiyor. Kış sonu, yeni yapraklar oluşurken sağdakileri sadece çiçeklerin altından, bir kısmını da biraz derin budadım, en soldakileri olduğu gibi bıraktım. Ortadaki küçük çiçekliler farklı cins olduğu için kafalar küçük gözüküyor. ![]() Çiçekleri sapında bıraktıklarım: ![]() Benimkilerin devamında, komşumun derin budadıkları : Çiçek yoğunluğu benim bahçedekilere oranla 1/4 civarında. Çiçekler az ama büyük - benim az budadığım çiçeklerden daha büyük değil-. ![]() Çiçeklerini hiç budamadığım, çiçeğin bir göz altından budadığım ve derin budananlarda gözlemlediğim: -Hiç budanmayanlar ile çiçeğin hemen altından budananlar aynı anda uyanıyor hatta hiç budanmayanlar az önde. -Hiç budanmayanlar üzerinde solmuş çiçek olduğu halde bir karış aşağıdan yeni sürgün veriyor ve zamanı gelince eski çiçeği düşürüyor. -Derin budananlar geç yaprak veriyor, çiçek oluşumları geç ve seyrek. Buna rağmen bundan sonra hiç budamayacağım anlamına gelmiyor, boyları istediğim kadar oldu, çiçeğin iki-üç gözaltından budayıp aradaki tüm fazla ve yoğun dalları dipten almayı düşünüyorum. Bu seneki tecrübeden yanlış sonuç çıkarıp çıkarmadığımı, seneye göreceğim, umarım seneye tam tersini yazmak zorunda kalmam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2010
|
Arkadaşlar Kırşehir'de kışın dışarıda ortanca hayatta kalabilirmi acaba? İç Anadolu'da yaşayan arkadaşlardan tecrübelerini benimle paylaşmalarını istiyorum, Avusturya'da -20 derecelerde çok rahat bir şekilde kışı atlattığını söyleyen arkadaşlar var forumda Kırşehir'de en düşük -20 falan oluyor ( gerçi son 2-3 yıldır bu kadar soğuk olmuyor) tedirgin oldum, sizler ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Çok rahat dışarıda yaşayabilir..En kısa zamanda dikin derim..Ne kadar don,soğuk olsa da kök kısmı baharda yeniden yeşeriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaçsever
|
Yılmaz Be teşekkür ederim ne yazık ki forumda sorularıma pek cevap verilmiyordu.Bu yıl 3 kök ortanca diktim evimizin bahçesine gölge bir yere şu anda durumları o kadar iyi ki kış için çok tedirgin oluyordum acaba söküp içerimi alsam diyordum ama içimi rahatlattınız.Peki ekstradan yapmam gereken bişeyler varmı kış için budama **** üstlerine kova geçirmek gibi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaçsever
|
At gübresi ve saman bulamam ki?Bir de nasıl budamam lazım acaba budama konusunda da acemiyim mümkünse tarif etseniz resimli ya da şekilli olarak kusuruma bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
"Hydrangea paniculata" yeni gözdem oldu. Bir kırmızı çiçekli ortanca bir de bu çeşitler, bulursam kaçırmayacaklarımdan. Yapı marketlere şimdiden duyrulur. ![]() (Alacak kişinin tek ben olmayacağımdan eminim) "Vanilla Strawberry" ![]() ![]() "Pinky Winky" ![]() "limelight" ![]() (Bir sitede satışta var ama bize gönderirler mi sormak gerek.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz "New England" da varmış, ne zaman gidelim? ![]() Hatice Hanım siz de gelin. ![]() Ne zamandır internette bitki arayışında bulunmuyordum. O kadar güzel şeylere rasladım ki bir yandan mutlu olurken bir yandan inanılmaz canım sıkıldı. Bu duyguyu sizler de iyi bilirsiniz. Bende niye yok kıskançlığı, Türkiye'de niye satılmaz ki kızgınlığı, canlı bitkiyi neden göndermezler ki sorusu vb... Fotoğrafları paylaşıyorum, yalnız kalmak istemediğimden... ![]() Şu başlığa da bir uğrar mısınız? http://www.agaclar.net/forum/showpos...0&postcount=34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili limon çok harika bula bilsek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
derin bir aaaaaaah çekerek seyrettim ortancaları, n ediyelim ALLAH sahibine bağışlasın da biz de seyretmeye devam edelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
|
Aradığınız tür eski çalıştığım fidanlıkta mevcut.. Çamlıcada bulunan osmanlı bahçesinde.. Ama ne yalan söyliyeyim fotoğraflardaki gibi coşmuş çiçeklerini hiç göremedim.. Tek tük ve güçsüz çiçekleri oluyor.. Ama tabi bizdekiler saksıda ve zorlu şartlardaydılar.. (Sulama eksikliği, saksı küçüklüğü) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
|
Emre bey o fidanlıktan ayrıldınız sanırım ![]() Bana özelden fidanlığın adını verirseniz İstanbulda arkadaşım var alıp gönderir . Ben bu güzelliği Fransız bir satıcıda buldum kargo dahil 41€ ' idi son baktığımda . Yazıktır . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Ağaç Dostu
|
Yalnız yanıltmak gibi olmasın Hydrangea paniculata olduğundan kesin eminim ama hangi varyete tam bilmiyorum.. Yine de yerini söyliyeyim Küçük Çamlıca'da O Ağacın Altı tesislerinin hemen karşısı. Bambinin orda.. Osmanlı Bahçesi Fidanlığı.. Aşşağıda süs havuzunun yanındaki duvar dibi ilk sıradalar.. = ) Zira kendim saksı temizliklerini yapmıştım ordan biliyorum.. Sahibesi Müge Hanımdır. İsmimi ve benim yönlendirdiğimi söylerseniz belki bir indirim de yapabilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|