![]() |
|
![]() |
#961 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Alıntı:
Yeri değil belki ama bir köklendirme hormonu siparişi verdim; elime ulaştı. Çok hoş bir kokusu var, daha önce hiç görmediğim için soruyorum bu toz indol bütirik asit olabilir mi? Ve bunu toz halinde kullanacağım sanırım. Bilgi verirseniz sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Kiraz, Dediğiniz gibi biraz önce ortanca kendine geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Ağaçsever
|
Hayırlı olsun Yılmaz Bey, güzel çiçekler görmeniz dileğiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
|
Önceki seneler yaz ortasında bile, sulanan ortancalar bu kadar kendini bırakmamıştı. Sanırım erken gelen sıcaklar, henüz körpe yaprakları daha çok etkiliyor. Sabah (bazen de akşam) suladığım halde, akşam üzeri çok baygın oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ortancada koza benzeri garip bir olusum
Ortancalarimdan birinin dalinda ve yapraginda koza benzeri bu garip olusum dikkatimi cekti. Yapiskan degil. Ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Kiraz, Ortancalarınızın tomurcukları değişik.Sanırım ortancalarınızın türü farklı öyle mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Ağaç Dostu
|
Toz halinde olan köklendirme hormonundan odunsu ya da yarı odunsu çeliklemeler söz konusu olduğunda, dip kısmını hafifçe nemlendirerek toz hormana bulamanız ve kaliteli torfa çeliklemeniz yolu ile faydalanabilirsiniz. Sıvı köklendirme hormonunu zaman zaman kullanıyorum. Toz kullanmadım fakat usulü budur. Ambalaj üzerinde de açıklaması olmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaç Dostu
|
Evet cinsleri faklı. Ortancalarımı kasım ayında almıştım, açınca çeşitlerini gördüm. Sadece komşumun çeliklerinden çoğalttıklarımın ne olduğunu bilerek diktim bir de annemden hatıra açık pembeyi. Alacalı olan ise başka bir sürpriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Birşey daha sormak istiyorum. Bazı gördüğüm ortancaların yaprakları gayet geniş (bir el büyüklüğünde) ve koyu yeşil renkte. Sağlıklı olduğu belli ancak merak ettiğim şey, bu özellik ortancanın cinsiyle mi alakalı, özel vitaminler, toprak ve ışık nedeniyle mi yoksa budamasından mı kaynaklanıyor? Eğer cinsiyle alakalı değilse böyle geniş yapraklı ve sağlıklı bir ortanca elde etmek için nelere dikkat etmeli veya nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Şu bahçeyi tümden görsek de bizde keyfini sürsek biraz,uçundan azıcık gösteriyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu
|
merhaba ben yeni uyeyim/ortancayi cok seviyorum.bu halamin ortancasi pazardan almis banada almak icin soz verdi.erken dogum gunu hediyyesi diyelim.ortanca ciceyi solana kadar yedi renge caliyor diyorlar ama ne kadar dogru bilmiyorum yardim edermisiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Ortancaların en coşkulu zamanı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen Türkan : 26-06-2012 saat 19:03 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru sanırım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Ağaç Dostu
|
Bildiğim kadarı ile ortancanın rengi; toprağının asitli veya alkali olmasıyla, sulama suyu, hava nemi ve hatta güneş durumu ile yakından etkili. Çiçeğin renginde önemli değişiklikler meydana getirebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Ağaç Dostu
|
Sn. turkan/ Ortancanın çiçek açmasından solana kadar gerçekten de rengi çok değişiyor. Şurada vakti zamanında bir fotoğraf paylaşmıştım: http://www.agaclar.net/forum/595753-post7.htm Bu fotoğraftaki saksıda beyaz ve pembe olmak üzere 2 kök var. Bir ay kadar böyle capcanlı renkli duruyorlar, daha sonra renkleri solmaya başlıyor. Açık yeşil, çok çekici olmayan bir renk alıyorlar. Eğer kesmeden daha da beklerseniz tekrar renklenmeye başlıyor. Bu sefer de hafif pembemsi-morumsu bir kuru çiçek rengine dönüşüyor. Aradaki açık yeşil halinin fotoğrafını çekmemişim ama ilk hali ve en son kuru hallerinin fotoğraflarını karşılaştırabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili loveforlife. Sizin ortancalarınızda bir harika. bu bitkiler kesinlikle gölge ve nemli havadan hoşlanıyorlar. Ayrıca saksı yerine mümkünse yerde yetiştirmek gerekiyor. İnanılmaz büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|