![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet cinsleri faklı. Ortancalarımı kasım ayında almıştım, açınca çeşitlerini gördüm. Sadece komşumun çeliklerinden çoğalttıklarımın ne olduğunu bilerek diktim bir de annemden hatıra açık pembeyi. Alacalı olan ise başka bir sürpriz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Şu bahçeyi tümden görsek de bizde keyfini sürsek biraz,uçundan azıcık gösteriyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Memnun oldum siz Azerbaycanlılar için özel günlerin çok önemli olduğunu biliyorum... selamlar |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama dogum gunum 30 agustos neyse erken kutlamis oldun canim sana ve ailenede selamlarDüzenleyen Türkan : 26-06-2012 saat 20:03 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Ortancaların en coşkulu zamanı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru sanırım Sizin mesajınızı okuduktan sonra özellikle inceledim her çiçek ayrı tonda adeta![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. turkan/ Ortancanın çiçek açmasından solana kadar gerçekten de rengi çok değişiyor. Şurada vakti zamanında bir fotoğraf paylaşmıştım: http://www.agaclar.net/forum/595753-post7.htm Bu fotoğraftaki saksıda beyaz ve pembe olmak üzere 2 kök var. Bir ay kadar böyle capcanlı renkli duruyorlar, daha sonra renkleri solmaya başlıyor. Açık yeşil, çok çekici olmayan bir renk alıyorlar. Eğer kesmeden daha da beklerseniz tekrar renklenmeye başlıyor. Bu sefer de hafif pembemsi-morumsu bir kuru çiçek rengine dönüşüyor. Aradaki açık yeşil halinin fotoğrafını çekmemişim ama ilk hali ve en son kuru hallerinin fotoğraflarını karşılaştırabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili loveforlife. Sizin ortancalarınızda bir harika. bu bitkiler kesinlikle gölge ve nemli havadan hoşlanıyorlar. Ayrıca saksı yerine mümkünse yerde yetiştirmek gerekiyor. İnanılmaz büyüyorlar. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Yerde yetiştirme şansım yok Zafer Bey ama yine de onlar çok güzeller... İyi ki de öyleler, değil mi? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
Herkese merhaba, yakın bir zamanda saksı olarak elime geçen ve henüz toprakla buluşturamadığım ortancamdan 1 hafta uzaklaşmak zorunda kaldım. Geri döndüğümde yaprakları tamamen kup kuru olmuştu. (Pörsüme değil, dokununca ufalanıyor) Bu manzara karşısında çok üzüldüm, acaba bu çiçeği nasıl eski sağlığına kavuşturabilirim. Şu aşamada ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
İşte benim ortancalar... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Toprak tamamen kurumamış ama yaprakları tamamen kurumuştu. Sulamaya devam ediyorum, ama yeni yaprak hiç..... --- Şimdi kontrol ettim yeni sürgün vermiş, çok sevindirici Hemen bahçede gölgelik bir alana dikmeli miyim? Yoksa ne gibi bir tavsiyeniz olur?Düzenleyen biyologist : 18-07-2012 saat 13:44 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Bence ümidini kesmeyin.Bakın tamamen kuru dallardan fışkıran yeni dal yaprak ve tomurcuklar. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharı beklemekte yarar var, dikerken toprağı dağılırsa zarar görebilir, havalar çok sıcak. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim, bahçeye almayı düşünüyorum, nasıl olur? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki yeri hazırsa neden olmasın ki. Zaten bitkiniz köklü bir bitki, bahçe toprağına geçirdikten sonra boyunca düzenli olarak sulamayı ihmal etmeyiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. biyologist, Fotoğrafta görülen ve dile getirmek istediğim bir noktayı da belirtmeden geçmek istemedim. Belki bir şekilde dikkatinizden kaçmış ya da üzerinde durulmamış olabilir ama bitkinizin dallarını budarken veya kırılmış olsa dahi fotoğrafta görüldüğü üzere tırtıklı veya çatlak bir şekilde bırakmayınız. Her zaman keskin ve steril bir budama makası ile temiz ve pürüzsüz bir budama gerçekleştiriniz ki aksi halde çeşitli hastalık ve zararlı oluşumlarına davetiye çıkaran bir yuva haline gelmesin budadığınız kısım. Her tür bitki için bu doğrultuda budama veya kuru dalları temizleme, çiçek başlarını alma v.s gibi işlemleri yaparsanız sağlıklı gelişmelerine de yardımcı olursunuz. |
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Alıntı: