![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Mavileştiricisini ve pembeleştiricisini(standart olan) gördüm de mor için hiç görmedim ben ![]() - Mavi için bitkinin alüminyum alması gerekiyor. Toprağına alüminyum ekliyoruz ve de alüminyum emilimini kolaylaştırmak için pH'ı düşürüyoruz. - Pembe için bitkinin alüminyum almaması gerekiyor. Topraktan alüminyum çıkartamayacağımız için, pH'ı yükselterek ve de fosfor ekleyerek alüminyum emilimini azaltıyoruz. Mor olanın mantığı ne acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Samsunda yaşıyorum,ortancalarım henüz açmadıkları için mor,menekşe ve mavi renklerini sizlerle paylaşamıyorum.ortancaların renkleri tamamen dikili oldukları toprakla ilgilidir.Siyah renkli,taneli bir yapıya sahip,asit oranı yüksek (doğu karadenizde bulunan toprak cinsi)toprak ortancalarınızın rengini maviye döndürür.Yüzeyde bulunan ortanca köklerinin üzerini 2-3 cm kalınlığında kaplamanız mor rengi elde etmeniz için yeterli olacaktır.Daha kalın bir kaplama ya da tamamen bu toprağın kullanımı ortancayı tamamen mavi renk yapar.Kısa zamanda fotoğraflarla ortancalarımı sizlerle paylaşacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|