![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Çok şaşırtıcı ve çok güzel. Bu mevsimde japon gülü çeliklerini nasıl köklendirmeliyiz acaba? 10 gün önce bir çeliği suya koydum, önce bütün yaprakları soldu, solan yaprakları koparıp en tepedekileri bıraktım, köklenme yok ama solma durmuş görünüyor. Çeliğimi kaybetmek istemiyorum doğrusu, çünkü çok güzel katmerli somon renginde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun zamandır hibiscus yetiştirmeye çalışan biri olarak size tecrübelerim ışığında şunları önerebilirim. Aldığınız çeliği hemen kendi saksısına dikebilirsiniz uygun alınmış bir çelikse tutma ihtimali yüksek olacaktır. Başka bir yöntem geçirgenliği iyi bir toprak hazırlayıp saksılara koyun. Aldığınız çeliği köklendirici hormonunuz varsa batırıp sonra saksıya alın, köklendirici hormonunuz yoksa o şekilde dikin büyük ihtimalle tutacaktır. Başlangıçta 3-4 gün her gün su verin sonra normal seyrine bırakın. Aldığınız çelikleri bir ve iki göz bırakacak şekilde toprağa dikin eğer bir göz dikiyorsanız yapraklarını yaprak sapının başladığı yerden kesin, ik göz bırakıyorsanız ilk gözün üstündeki yaprakları aynı şekilde kesin 2. Gözün üstündeki yaprakları çok çok az kalacak şekilde dikin. Çelikleri hava sıcaklığı 10 derecelerin altına düştüğünde mutlaka içeri alın. Umarım yazdıklarım faydalı olur bol şanslar. Son bir not bu başlığı baştan okursanız faydalı olabilecek bir çok bilgi ve link bulabileceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|