![]() |
|
![]() |
#2521 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Merhabalar sayın tturt balkonunuzu kapatarak değerlendirmeniz çok güzel olmuş, güle güle oturun inşallah. Hurmalara dikkat ettim de kabuğunu soyup öyle kurutmuşsunuz değişik geldi.Ha bu arada tabii ki de fazla hibuscus fidelerine her zaman kapımız açık efendim. İşlerinizde kolaylıklar ailenize selamlar Ege'yi de öpün benim için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Gtatas, Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Hibiscus çeliklerin alınma işlemi bitti. İnşallah tutarlarda tutanlardan gönderirim. Kurutulmuş Trabzon hurması (Korogaki) bu forumdan takip edebilirsiniz. Bizleri bu lezzetle tanıştıran Sayın Meyvelitepe'ye bu vesile teşekkür ederiz. Düzenleyen tturt : 13-11-2012 saat 18:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
Beyaz çiçek açmış kamelya harika görünüyor. Aynı renk ve türden bende de var. Benim de sevdiğim renklerden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim hibiscuslar iyi durumdalar kışı atlatırlarsa önümüzdeki sene açacakları çiçekleri çok merak ediyorum. Birgün aşağıdaki gibi hibiscuslarımızın olmasını hayal ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen tturt : 17-11-2012 saat 07:50 Neden: Kelime ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Ağaç Dostu
|
Hibiscusların çapraz döllenmesinden oluşan tohumlar farklı çiçek renkleri ve/veya çiçek yapıları oluşturabiliyorlar. Yine bu çapraz döllenmeden meydana gelen tohumlar oluşan çiçekler aynı kökte farklı tonlarda çiçekler verebiliyorlar. Bu yazdıklarımı anlatan fotoğrafları ekliyorum. Bunlar aynı çapraz döllemeden oluşan farklı iki renk ![]() ![]() Bunlar da başkaları. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tturt hepsi birbirinden şahane.. Umarım ileride sizin de böyle güzel renkleriniz olur.. Sizde hangi renkler var? Bir de çiçek ortalarındaki kağıtla tozu alıp, diğer çiçeği döllüyorlar sanırım.. Genelde bu işi fırça ile yaparlar ya, aklıma kağıdın bir özelliği olabileceği geldi. Bilginiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selis, Bizde olan renkleri sayfamızda zaman zaman yayımlıyorum. Tohumdan olanların ne renk açacağı tamamen süpriz çünkü çapraz dölleme sonucu oluşan tohumlardan nasıl bir çiçek olacağı tahmin edilmekle birlikte tamamen bilinmesi ise imkansız. Ortalarında gördüğünüz kağıdın içine bakarsanız döllenmiş olduğunu görürsünüz. O kağıt genelde yağmurdan korumak ve bir şekilde farklı bir döllenmeyi engellemek amacıyla konuluyor. Tohum oluşumu gerçekleştiğinde ise tohumlar koruma altına alınıyor. Bu aşamaların fotoğraflarını paylaşıyorum. Bu fotoğraflar ve yukarıdaki çapraz döllemeye ait fotoğraflar, Brezilya kaynaklı olup orada bu bitkilerin üretimini yapan bir hanfendinin sitesine aittir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın tturt, Ağzım açık bir sekilde fotograflara bakakaldim. Evde 3 saksı ( pembe ve yavruagzi katmerli) büyük japongulum var, ben bu işi biliyorum sanırım derken aslında yolun ne kadar basında oldugumu farkettim. Ne güzel renkler varmış, ne kadar cesitliymis ve ben daha onceden sizin sayfanizi neden gormemisim diye hayiflaniyorum. Ellerinize saglık hem yetiştirdikleriniz, hem de netten eklediğiniz fotolar icin. Bundan sonra sanırım bahçenize bol bol ziyaretlerim olacak, eğer izniniz olursa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Ağaç Dostu
|
Ebay'da açık arttırmadan Richard Johnson'un sattığı tohumlardan toplam üç ihaleyi kazandım. Bu üç ihalede toplam 15 tohum gelecek. Ayrıca yine ebay'da Brezilya'dan 30 tohum bu 30 tohumla birlikte Abutilon striatum ait 3 tohum hediye gelecek. Richard Johnson seyehatte olacağından tohumları 16 Aralıktan sonra gönderecek bu durumda Aralık sonu Ocak başı elimde olur. Brezilya'dan gelecek tohumlar ise 15 güne kadar elimde olur. Elimde onca tohum onca çiçek onca fide onca çelik varken yerimizde kalmamışken hibiscus olunca sanki aklım başımdan gidiyor. Ben akıllanmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
tam bir renk cümbüşü çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu forumda bizim gibi akıllanmayacaklarla dolu merak etmeyin. Keşke her delilik böyle güzel olsa. Son söz, Akıllı olupta dünyanın kahrını çekeceğine, Deli ol dünya senin kahrını çeksin. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Istanbul'da isyeri yolumun üzerinde bir mutabilis var, boyu sanirim bes metre civarinda dallanip budaklanmis su an çiçekte çok muhtesem görünüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|