![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tturt; Tüm bitkilerin seçme! Bu yüzden hepsi çok güzel. Ben, bu kadar güzel begonyayı bir arada hiç görmemiştim. Hayran oldum. Lilium gerçekten bir oryantal kılığında. Kokusunun güzelliği cabası olsa gerek. Senin Hibiscuslarına ezelden hastayım. Hoş, sen gerçek Hibiscus hastasısın ya! ![]() Agapanthus çiçeklerinin rengi çok güzelmiş. Sabah sefasını pek sevmem ama sendekiler dedim ya, seçme! Bu yıl 50 den fazla glayöl soğanı dikmiştim. Rengarenk bir tarh düşlemiştim. Ama seninkiler gibi olmadı. ''Pas hastalığına'' yakalandı. Bu gün sökmek zorunda kaldım. Soğanlarıda pek sağlıklı değil ama yinede ayırdım. ![]() ![]() Tüm aile bireylerine sağlık ve mutluluklar diliyorum. Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar sayın tturt, bende gölgedeki bir kaç saksıma ekmek isterim. Çiçeklenmesi ne kadar sürecek bilginiz varmı acaba? Birde minor türünü hiç bahçede denedinizmi? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Merto, Sitemize üyeliğiniz hayırlı olsun. Vinca'yı her sene çiçekçimizden alıp bu dönemlerde saksılara dikiyorum. Bildiğim kadarı ile gölgeden ziyade güneşi seviyor geçmiş yıllarda Eylül, Ekim aylarında da çiçekleniyordu. 1766 Numaralı mesajda resmi olan çiçek sanıyorum minor dediğiniz tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bauhause'dan The President olarak aldığım çiçek açınca The President olmadığından şüphelendiğim clematisin Sevgili Jineop sayesinde Polish Spirits olduğunu öğrendim. Çiçeklenmeye yeni başladı. Bu sene edindiğim clematislerden sadece ikisi şimdilik çiçek açmadı biri john paul 2 diğeri ise Montana 'Rubens' tabi bu isimler üzerlerinde yazan isimler bahtımıza başka bir clematis de çıkabilir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz hafta içinde eşim Kocaeli Derbent civarındaki çiçekçilerden üç cins çiçek almış. İsimleri yok ya da yanlış söylenmiş. Hemen sitemizden isimleri sordum sağ olsun Sevgili Jineop ve Sevgili SDurul yardımcı oldular birinide ben buldum. İlk fotoğrafı olan çiçek Crocosmia (melez Emily McKenzie) 2. Fotoğrafı olan çiçek Euphorbia Marginata - Üçüz Çiçeği- Alacalı Sütleğen 3. Fotoğrafı olan çiçek ise Tulbaghia violaceae - Sosyete Sarımsağı ![]() ![]() ![]() Düzenleyen tturt : 24-06-2013 saat 13:05 Neden: İsim düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
maşallah hocam ellerinize sağlık hepsi süper saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hibiscuslar, sabah sefaları bayıldım harikalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tturt, hibiscus ve sabah sefalarınz gerçekten çok güzeller eğer müsait zamanınız olursa sizden tohumlarını almanızı rica ediyorum. Size ve sevdiklerinize bol çiçekli sağlıklı günler dileğimle muğladan selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Smnunal, Sabah sefalarının tohumlarını alıyorum. Hibiscuslar kendileri kolay kolay tohum oluşturmuyor. Dışarıdan müdahale etmek gerekiyor. Aslında tohum kapsülleri oluşmuştu tatildeyken 2 hafta Sapancaya gidememiş 3. haftanın sonunda gitmiştik o esnada tohumlar dökülmüş. Bu hafta sonu tekrar çapraz dölleme yaptım. Bakalım tohum oluşur mu? Tohum paylaşımına sabah sefası tohumu göndereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|