![]() |
|
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Hibiscus tohumlarına çentik atarak pamuk üstünde çimlendirme çalışmasının ilk örneğine Hibiscus Sharon tohumlarıyla başladım. Bu cinsi tercih etmemin sebebi tohumlarının ucuz ve elimde bol olması. Hem ilk defa çentik atacak olmam sebebiyle çentik atarken fazla kesme riskine karşı diğer değerli rosa sinensis tohumlarını riske atmak istemem, son olarak da mevsim itibariyle çimlendirme için erken bir mevsim. Çimlenme sonrası hayatta kalma şanslarının az olması, amacım sadece bu yöntemle çimlenme oranını ve çimlenme süresini görebilmek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
Uluslararası Hibiscus Derneği (IHS) üyesi Sayın Richard Johnson'dan hibiscus rosa sinensis çelikleri istemiştim, uzun yazışmalar sonucunda sağolsun çeliklerimi bugün göndermiş. Fotoğraflarını buraya ekledim. Umarım sağ salim elime ulaşırlar umarım, köklendirmeyi başarıp güzel çiçeklerini görüp sizlerle paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sevgili tturt, umarım çeliklerin zarar görmeden eline ulaşır, buraya bol bol çiçek resim yüklersin... Bu arada, nicklemeden pamuğa ektiğim Rose of Sharon tohumlarının tümü çürüdü. Tam bir başarısızlık... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Richard Johnson'dan aldığım Hibiscus rosa sinensis çeliklerim bir saat kadar önce elime ulaştı durumları iyi gözüküyordu. hemen toprakla buluşturdum. Umarım köklenirler ve güzel çiçeklerini görmek nasip olur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2007
|
Bu seneki kış soğuklarında gerek benim ihmalim ve gerekse elde olmayan nedenler ile bitkilerimin çoğunu kaybettim. Elimde kalanları da kurtarmay çalışıyorum. Forumu inceledim ve burada birçok kişinin benim gibi Japon gülü meraklısı olduğunu görmek çok güzel. Ekte elimde kalan Japon gülünün fotorafını gönderiyorum. Forumda farklı renk ve çeşitlerde Japon gülü ne sahip olanlar oduğunu gördüm. Kargo ücreti bana ait olmak üzere bana tohum veya çelik gönderebilirseniz çok çok memnun olurum.Bu sezon kaybettiklerimi yerine koymak istiyorum. İsteyenlere bendeki çeşitten sınırlı miktarda olan çeliklerimden gönderebilirim. Ancak çok küçük olduğu için sınırlı sayıda çelik çıkarabilirim. Pylaşım yapacak herkese şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
2011 SOTY Yarışması Sonuçları
Ululararası Hibiscus Derneği'nin (IHS) her sene düzenlediği, (yılın tohumdan yetişen hibiscusu) SOTY (Seedling of the Year) yarışmasının 2011 sonuçları açıklandı. İşte ilk üç : 1) Black Rainbow Ebeveyn : White Diamonds x Stormy Rainbow Melezleyen : Nola & Carlos Reynolds ![]() 2) Tot's My Love Ebeveyn : Mr. Ace x Pro Legato Melezleyen : Beth Jordan ![]() 3) Classical Dancer Ebeveyn : Dark Continent x unknown Indian cv Melezleyen : Shyamala Madappa ![]() Yarışmada ilk ona giren bitkiler, üç ayrı merkezde çoğaltılıp üç sene boyunca gözlenecek. Bu süre sonunda formunu koruyabilen hibiscuslar arasından 2011'in (senenin hibiscusu) HOTY (Hibiscus of the Year) birincisi seçilecek. Tam listeyi görmek isteyenler için link : SOTY 2011 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
dehşet verici güzelliğe sahipler. bunlar gerçekten bizim gezegenden mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2010
|
japon gülünün diğer ismi hatmimi hibiskus da yanımıdır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hulam, Elimde yeteri kadar tohum yok bende tohumları ebay üzerinden edindim. Son tohumlarda bitmek üzere ebay'dan edinmeniz hala mümkün. Bu sene hava şartları bu değerli çiçekleri olumsuz yönde etkiledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cem Sanyeli, Japon gülü dediğimiz çiçeğin orjinal adı Hibiscus olup bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bence de en değerlisi hibiscus rosa sinensis'dir. Bu forumu baştan sona incelediğinizde bir çok değerli bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
buda beim miniş hibiscuslarımdan bir tanesi. şimdilik rengini bilmiyorum ancak bir aksilik olmazsa yakın zamanda tüm güzelliğini sergileyecek. ![]() ![]() ![]() bana bu güzelliklerde yardımcı olan değerli insana en samimi saygılarımı sunarım. inşallah kendisi de farkeder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
bunlarde diğerleri.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
|
tam açmış halini bekleyemedim , hemen paylaşmak istedim. ![]() tamamen açtığında da paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
Evimizde çiçeklerimiz tomurcuklandığında böyle bekliyoruz.. Düzenleyen taha-b : 15-04-2012 saat 12:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaçsever
|
Açıncada böyle seviniyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Kendi çiçeklerin en güzeli bende onu görünce yüzüm güldü maşşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
Allah c.c. nazardan saklasın.. maşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Japon Gülümün üstünde mink yeşil bitler var asalak gibi bişiler goncasının her yerine sarmışlar ne yapabilirim ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaçsever
|
Bit ve asalaklara karşı kolay ilaçlama...
Sayın Melih500, Fıs fıslı boş bir camsil şişesinin içine dolu dolu 2 çay kaşığı ARAP SABUNU atıyoruz. (Eğer mevcutsa toz karbonatta ilave edebiliriz..Yoksa problem değil) Sonra tamamen su ile dolduruyoruz. Evde veya bahçedeki tüm bitkileri bu karışım ile sabah veya akşam serinliğinde hafifçe ilaçlıyoruz. 2 gün sonunda ilaçlanan tüm bitkilerin asalaklardan kurtulduğuna şahit olacaksınız. Hepsi o bitkilerin üzerinde sadece küçük bir kahverengi ölü parçalar olacaklar. Ve bu ilaçlama tamamen doğal, hiçbir yan etkisi, bitkiye zararı yok. Ben oturduğum evin önündeki bahçede yer alan yaklaşık 20 kök gülü, balkonumda bulunan tüm çiçeklerimi/ bitkilerimi (6 aylık oğlum kucağımda olmasına rağmen korkmadan...) ilaçladım ve sonuç aldım... Sizde korkmadan deneyin.... Düzenleyen taha-b : 18-05-2012 saat 12:13 Neden: gereklilik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2012
|
Ben de hibiscus elde etmek istiyorum. Düzce'de yaşıyorum. Bana yakın olup yardımcı olabilecek birisi olursa sevinirim. Güvenilir satın alabileceğim bir yer yazarsanız satın alabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Elimde kırmızı yalın kat ve pembe katmerli japon gülü var. Ancak beyaz ve kavuniçi renkte özellikle de kavuniçi olanından temin etmek istiyorum. Çok dayanıklı ve sürekli açan fakat bir günde solan çiçekleri çok güzel bence. Sadece susuz kalmaya dayanamıyorlar. Kavuniçi japon gülü olup da elinde fazla çeliği olanlardan rica edebilir miyim? Belki fazla çeliklerini paylaşmak isteyenler vardır. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
geçen hafta sonu uğradım çavuşbaşı pazarından yalın kat japon gülü satın aldım kırmızı renkte ( 2.5 liraya) bu sabah bütün ihtişamı ile açtı ... bu hafta sonu gittiğimde bulursa haftaya katmerli olanından getirecek fiyat 3 lira tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Bu sene bahçeye 2 kök diktim gayet güzel gelişiyor ve sürekli çiçek açıyorlar. Sorun kışın nasıl koruyacağım. Malum İstanbul'un kışları fena dondurucu olmaya başladı. İçeri almak gibi bir şansım da yok. Baharla bilikte tekrar yeşerir mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
çelikten diktiğim hibiscus um ilk çiçeğini açtı. paylaşmak istedim. evinizde mutlaka bu bitkiden olmasını şiddetle tavsiye ederim. insana güzel bir enerji veriyor. hele ki çiçek açınca.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz çiçekli iki adet japon gülü dikmiştim bir kaç yıl önce. Bir de açık sarı edindim daha sonra. Beyaz renkli olanlardan biri katmerli açtı, diğeri yalın kat. Katmerli açması benim için güzel bir sürpriz olmuştu. Bugün fotoğrafladım. ![]() Yine aynı katmerli. Bu kez renkte görüldüğü gibi bir bozulma mevcut. ![]() Açık sarı tonlamalara sahip olan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
sayın kelebekçalısı aynı açık sarıdan bende de var ama tomurcuklar açılmadan düşüyor, bir fikriniz varmı nedendir? saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|