![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Fatma Hanım, bitkiniz saksıda mı, toprakta mı? Sulama sıklığınız ne? Gübre veriyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
saksıda hasan bey, 15 -20 günde bir sıvı besin veriyorum. sulamayı toprağı kontrol ederek genelde sabah erken yapıyorum.teşekkür ederim ilginize saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Zararlılara ek olarak bazı etkenlerin fazlalığı veya eksikliği de tomurcuk kaybına neden olabiliyor. Aşırı sıcak hava bunlardan bir tanesi. Hibiscuslar, genelde direkt güneş ışığına dayanılıklıdırlar; ancak saksının, dolayısıyla köklerin aşırı ısınması bitkiyi strese sokabilir. Kullandığımız gübredeki yüksek azot oranı da tomurcuk azalmasına neden olabilir. Toprakta fazla azot bulunması bitkiyi yeşil aksamını büyütmeye itecek, çiçeklenme (dolayısıyla üreme) ihtiyacı duymayacaktır. Azot oranı nispeten düşük, potasyum oranı daha yüksek ve iz elementler (öz. bor) içeren bir gübre işe yarayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2011
|
sayın kelebek çalısı çok haklısınız, taze yaprakları hemen sarıveriyorlar.ilginize teşekkürler teşekkür ederim hasan bey. gübre aldığım yere bi başvurayım.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Hibiscuslarda bu sene çapraz dölleme yapmaya çalışıyorum. Hibiscuslar yoğun olarak açmaya başlamadı. Bu sene iki kere çapraz dölleme yaptık. İkisinde de kırmızı rosa sinensis'den kulak pamuğu yardımıyla aldığımız polenleri(sarı kısımlar) dölleme yapacağımız hibiscusların stigma kısmına taşıyoruz (uçtaki kırmızı kısım) Birinde katmerli beyaz hibiscusu dölledik. 2. de kırmızı dili dışarıda olan hibiscus'u dölledik. Bakalım tohum yapacakmı. Size bu aşamayı fotoğraflamaya çalıştım. Polenleri aldığımız hibiscus rosa sinensis ![]() Polenleri taşıdığımız hibiscuslar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Evet Sn. Jezebel. Çiçeklerimiz kurudu diye hemen söküp atmamamız gerekiyor. Benim de terasımdaki begovilim kış şartlarına dayanamadı kurudu diye üzülüyordum. Ancak, sökmeye de kıyamadım. Diğer saksılara su verirken ona da verdim. Şimdi dipten taze sürgünler verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki üç adet japon gülünden beyaz yalın kat çiçekleneni kaybettim. Nedenini anlayamadığım bir sebepten kurudu. Kök sisteminde oluşan bir durumdan kaynaklı olduğuna inanıyorum. 2 metreye yakın boylanma yapmıştı ve çok güzel şekil almıştı. İnsan üzülüyor, demoralize oluyor, hevesi kırılıyor. Özellikle de elinden bir şey gelmeden sadece seyirci kalınca çok çok üzülüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Hangisi daha güzel?
Bu japonlar geçen senelerde de vardı ama resim eklemek şimdiye denk geldi. Sn. kelebek çalısı üzüntüleri ve kederleri çabuk geçiştirmek, sevinç ve mutlulukları uzatabildiğince uzatmak lazım. Bir şekilde buna alışmak lazım, ölümde hayatın bir gerçeği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
Benim çiçeği burnunda japonum da bu yıl kapalı balkonda olmasına rağmen dondu. Çok kısa budayıp bahçeye atmıştım. Neredeyse Haziran sonunda saksısını değerlendireyim diye baktığımda odunsu gövdeden patlamaya başladığını gördüm. Kesinlikle yaz sonuna kadar bekleyip şans vermek gerekiyormuş . Bunu öğrenmiş oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Bahar aylarında çeliklediğim japon gülüm tuttu ve bir karış boyuna bakmadan açmaya başladı. Bu bitkiyi daha önce yetiştirmediğim için bilmiyorum, çiçeği sadece bir gün açtı akşama kapanıp soldu.Çiçeğin doğal hali mi, yoksa benim çiçeği hep gözümün önünde olsun diye, saksıyı gün boyu evde odadan odaya peşimde gezdirdiğimden mi oldu diye düşünmekteyim.Görmemişin japon gülü açmış ! o da ne yapacağını bilememiş ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Bu üç rengi aynı dalda görmek benim için rastlantısal bir durum oldu. Bir müdahalem olmadı, aşılama gibi. Zaman zaman krem çiçeklerin aralarında kırmızı tonlar görüyordum fakat bu üç farklı renk bana da tamamen süpriz oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
|
Evet doğal hali, çiçeğinin ömrü 1 gündür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
Alıntı:
Mevsimsel bir problemde olabilir kanaatindeyim. Çiçeklerimiz bol güneş alsın diyerek onları evimizde en güzel güneş gören yerlere alıyoruz. Ancak güneşin onların yapraklarını ve gövdesini ısıttığı kadar köklerin bulunduğu o ufak alanı yani saksıyıda ısıttığını ve toprak ısısının artması sonucu köklerde meydana gelen bozulmalardan kaynaklı yaprak sararmalarını ve tomurcuk dökülmelerini yaşamamız kaçınılmaz oluyor. Bunlarıda bir dip not olarak değerlendirmenizi rica ederim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Maalesef demek durumundayım. Çiçeğin ömrü sadece birgün. Ancak o tomurcuğun açmasını bekleyerek ve hangi gün açacağını hesap ederek o gün erkenden kalkıp onun açılmasını izlemnin verdiği haz bir ömür gibi oluyor. Deneyin sizde beğeneceksiniz.. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Baharda bahçeye diktiğim 2 kök japon gülüm var gayet güzel geliştiler. Sonbaharda saksıya geçirip içeri almam gerekir mi [URL="http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26866.htm"] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe toprağından saksıya geçirmenizi önermem Sn. adacık. Kışı atlatarak donmamaları için bahçede gerekli önlemleri alabilirsiniz. Ama bahçe toprağından saksıya alırsanız bitkilerinizin bu durumdan pek mutlu olacağını zannetmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bence bırakın onlar dışarıda kalsın. Donmamaları için gereken özeni gösterin ve deneyim kazanın. Fakat; her ihtimale karşı imkanınız ve çiçeklerinizin durumu uygunsa çelik veya çelikler alıp evinizde saksı içinde güzelliklerini yaşamak için yeni bireyler elde etmeyi deneyebilirsiniz. Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Sayfamızı takip edenler ve bu sayfaya eklediklerimi okuyanlar Hibiscuslara olan ilgimi bilirler. Son yazılanlara baktığımda üzülerek görüyorum bir çok soru ve bunlara verilen cevaplar bu sayfanın yeterince incelenmeden soru sorulduğunu yine yeterince incelenmeden bilgi eksikleri ile cevap verildiğini gösteriyor. 20 Sayfa yeterince incelense bu sayfaya katkı yapan değerli üyelerimizin verdiği bilgiler ışığında soruyu soranlar soru sormadan cevabını bulacak, hadi soru soruldu cevabı veren üyemiz bu konuda yeterli donanıma sahip değilse o bu 20 sayfayı okusa doğru cevabı verebilecek. Lütfen bu ve bunun gibi sayfaları okumadan yeterli donanıma sahip olmadan yanıltıcı bilgiler vermeyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Drhegeli 541 nolu mesajda hibiscus türlerini bu sayfayı takip edenlere aktarmıştı. Bu türler incelendiğinde, bazı hibiscus türlerinin çiçek ömürlerinin 1 gün bazılarının 1 günden fazla bazılarının bir hafta olduğu görülürken çoğu türün soğuklara ve dona dayanıksız olduğu bu nedenle toprakta korumanın çok zor olduğunu ama bazı türlerin kışa ve donlara dayanıklı olduğunu görüyoruz. Yine bir türde çiçek renginin çiçeğin açık kaldığı süre içinde beyaz, pembe, koyu pembe olduğunu hayretle görüyoruz. Yine bir türün çiçeklerinden son derece faydalı bir çay yapıldığı görebiliyoruz. Yapmamız gereken biraz incelemek ve bu konuda deneyimli üyelerimize sorular sorarak doğru bilgiye ulaşmaya çalışmak olmalıdır diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaçsever
|
İşte emek ve sanat...
Merhaba, İmrenerek baktığımız japonlarımızın ne kadar güzel bir form alabileceğinin kanıtı lütfen izleyiniz... Ve imkanınız varsa yapınız ve resimleri buradan paylaşınız.. How to braid a plant (hibiscus) - YouTube Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hiç japon güllerinizin dallarının ne kadar esnek olduğunu test ettinizmi? Bence test edin. Çok sert gibi duran o dallar hiç beklemediğiniz kadar esnekler... Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|