agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Ev yapımları hakkında (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/2219.htm)

çisem 24-02-2012 17:53

Bu sayfayı geç farkettim ve baştan sona okuyarak bitirebildim nihayet. Ama şunu gördüm ki hiç kolay değilmiş ev yapmak. Malzemesi ne olursa olsun resmi prosedürler, ustalar, malzemeciler, hele bütçe de kısıtlı ise bu kaos herkesin harcı değildir sanıyorum. Özellikle de benim. Gözümde inşaat işi iyice büyüdü. Kolaya kaçıp çelik-prefabrik yapıya yönelme fikri şuan daha cazip gelmeye başladı.
Büyük mücadelelerle evlerini kendileri yapan arkadaşları teker teker tebrik ediyorum. Evlerinizde herşeyiniz gönlünüzce, başta sağlık ve huzur dileyerek mükemmel günler yaşamanızı diliyorum. Bu sayfada donanımı ve tecrübeleriyle destek olan arkadaşlara da kendi adıma öğrendiğim her bilgi için teşekkür ederim.
Hayalimdeki araziyi almama çok az kaldı. Son elemelerimden sonra ev yapım aşamasında bilgi ve desteklerinize benim de çok ihtiyacım olacak.
Herkese sağlık ve afiyetler dilerim.

kazim polat 24-02-2012 21:36

Sevgili Meyveli Tepe, Kiraz, Limon, Hosseda ve Çisem; hepinize güzel dileklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Evinizden huzurun eksik olmaması dileklerimle; " Evdeki huzur, mutluluk budur! "

Ozi'nin Bahçesi 01-03-2012 21:52

Merhaba Kazım Bey,
Hayırlı uğurlu olun, evinizde; ağız tadı ile mutlulukla uzun yıllar yaşarsınız inşallah.
Darısı başımıza. Biz de çok korkuyoruz, tedirginiz ama başlayacağız bir yerden.
Umarım herşey yolunda gider, bu bürokrasi, bu ustalar ile pek ümit yok ama
hayırlısı.
İyi günler.

kazim polat 07-03-2012 22:05

Çok teşekkür ederim Ozi'nin Bahçesi. Allah herkesi hayalindeki eve, mutlu mesut ulaştırsın inşallah. Selamlar...

mustafademir24 08-03-2012 23:03

Tüm dostlara iyiakşamlar dilerim..Kazımbey yeni eviniz hayırlı olsun,mükemmel demek yeterli olacaktır umuyorum.ben de epeydir forumdan uzak kalmıştım. yayınladığınız bu güzel resimlere bakmaya doyamadığımdan bugünlerde yeniden buralardayım.izinverirseniz ben de kaldığım noktadan devam etmek isterim. yolun benim gibi oldukça başlarında olanların ilgisini çekebilecek birşeyleri paylaşmış olurum belki.geçtiğimiz hafta içerisinde bir mimara telefonla bana yardımcı olabilmesi amacı ile başvuruda bulunmuştum.. bu noktadan sonra cevaplarını aslında gayet iyi bildiğim ancak bir bilirkişiden teyit edilmesinin uygun olacağına inandığım şu bilgileri aldım...arsam şayet köy yerleşik alanı içerisinde ise ve hele bir de tapu m o köyde yaşayan,kütüğü o köyde bulunan bir zatı muhteremin adına ise ev yapmak için gereken yasal izinler muhtarlıktan alınacak basit birtakım evraklar yardımı ile çook kolay bi şekilde hallolabiliyor.. ancak değil ise işler biraz daha karmaşık ve maliyetli bir hal alıyor... bu vesile ile buradan henüz arazi satın alma aşamasında olan herkese en önemli tavsiyem şu olacaktır.. arsa alacağınız kişiden muhakkak gerekli kurumdan resmi bir yazı talep ediniz.. bu benim arazimiçin muğla il özel idaresi kentsel ve iyileştirme müdürlüğünün verdiği halkbankasındaki bir hesap numarasına sadece 20 tl yatırıp,tapu fotokopisi ve aplikasyon krokisinin fotokopisi ile başvurmam sayesinde çok yakında adıma gelecek yapı izin belgesi ile resmiyet kazanacaktır.. arsa alırken köy yerleşkesinde olması size çok yol aldıracaktır emin olunuz.nasipse yaz sonu gibi ben de buradaki arkadaşlar gibi bir yola gireceğim.. kazım bey sizden daha sonra muhakkak ustnızın telefonunu da istirham edeceğim.dün eşimle beraber pendik altkaynarca da bulunan nestavilla adlı bir prefabrik firmasına gittim.istanbulda yaşayan herkese de o evleri görmelerini ısrarla tavsiye ediyorum. karar vermeden önceher tip eve bakmakta fayda var kannatindeyim. yaklaşık 130 m2 bir prefabrik ev 50000 tl ve 90m2 bir ev 40000 tl civarında kaba bir maliyete geliyor ancak evlerin kalitesi oldukça yüksek. ben geçen yıl cnr fuarında 72 m2 ve fiyatı sadece 17000tl olan prefabrik evlerde gördüm..ancak en önemlisi firmanın güvenilirliğidir.. bu sayfaları takipeden birçok kişi eminim ki ayhan usta adında büyük bir prefabrik yapı firmasının da varlığından haberdardır. ancak firmanın kaç kişiyi dolandırdığını ve kaç kişi ile mahkemelik olduğunu bilmektemidirler acaba. o yüzden on kere düşünüp birkere karar vermekte fayda var diyorum. şimdilik hepinize iyiakşamlar.

...nokta 11-08-2012 00:06

Arkadaşlar, NTV de "Serdar Kılıç ile Doğada Tek Başına" diye bir program yayınlanıyordu hiç kaçırmadan izlerdim...şubat ayında da "Doğada Tek Başına Dağ Evi" adlı bir programla yeni sezona giriş yapmışlardı...14 bölüm yayınlandı ve mayıs ayında bitti...14 bölümden geriye kalan doğada kendi çabalarıyla yapılan güzel bir evdi...isterseniz internette vidoları var...onlara bir göz atabilirsiniz...şimdi ara ara internetten bakıyorum...yeni sezonda yeni bir programla gelecek mi diye...eğer olursa size de haber veririm...gerçekten çok yararlı bir program...çok güzel... :)

LavantaSE 11-08-2012 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta (Mesaj 1007931)
Arkadaşlar, NTV de "Serdar Kılıç ile Doğada Tek Başına" diye bir program yayınlanıyordu hiç kaçırmadan izlerdim...şubat ayında da "Doğada Tek Başına Dağ Evi" adlı bir programla yeni sezona giriş yapmışlardı...14 bölüm yayınlandı ve mayıs ayında bitti...14 bölümden geriye kalan doğada kendi çabalarıyla yapılan güzel bir evdi...isterseniz internette vidoları var...onlara bir göz atabilirsiniz...şimdi ara ara internetten bakıyorum...yeni sezonda yeni bir programla gelecek mi diye...eğer olursa size de haber veririm...gerçekten çok yararlı bir program...çok güzel... :)

Sayın ...nokta'nın sözettiği progamı 1. bölümden itibaren aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Doğada Tek Başına "Dağ Evi" Bölüm 1 - Dailymotion video

Sağlıcakla...

mustafademir24 04-09-2012 19:51

İyiakşamlar tüm gönül dostları... üzülerek bildiriyorum ki ben ev yapımına bir süre daha ara vereceğim.. zira tüm uğraşlarım sonucu 2.5 dönümlük yere topu topu 75 m2 lik bir yasal ev yapabileceğimi öğrendim..bu da yetmiyormuş gibi sadece izinlerin alımı ve projenin çizimleri için benden tam 15000tl para talep ettiler...yahu o kadarcık ev için zaten 5 bilemedin 10 bin tl daha harcasam anahtar teslim evim hazırolacak.. gel de bu memlekette kanunlara uygun iş yapmaya gayret et..istanbulda yaşadığım ilçe de deprem yönetmeliği 5 kata izin veriyor .. 2002 yılından beri bu bölgedeyim karşımdaki bir tek bina hariç en azı 8 katlı... yazıklar olsun bu bürokrasi de para yemeden iş yaptırılamayan ahlaksızlara....şimdilik ekim **** kasım ayı itibari ile gidip arsamı ağaçlandırıp geleceğim...e malum fethiyemi kış gelmeden o bahane ile bir daha göreyim değil mi amma:)) sevgiyle kalınız..

alideryacengel 13-10-2012 10:45

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafademir24 (Mesaj 922594)
Tüm dostlara iyiakşamlar dilerim..Kazımbey yeni eviniz hayırlı olsun,mükemmel demek yeterli olacaktır umuyorum.ben de epeydir forumdan uzak kalmıştım. yayınladığınız bu güzel resimlere bakmaya doyamadığımdan bugünlerde yeniden buralardayım.izinverirseniz ben de kaldığım noktadan devam etmek isterim. yolun benim gibi oldukça başlarında olanların ilgisini çekebilecek birşeyleri paylaşmış olurum belki.geçtiğimiz hafta içerisinde bir mimara telefonla bana yardımcı olabilmesi amacı ile başvuruda bulunmuştum.. bu noktadan sonra cevaplarını aslında gayet iyi bildiğim ancak bir bilirkişiden teyit edilmesinin uygun olacağına inandığım şu bilgileri aldım...arsam şayet köy yerleşik alanı içerisinde ise ve hele bir de tapu m o köyde yaşayan,kütüğü o köyde bulunan bir zatı muhteremin adına ise ev yapmak için gereken yasal izinler muhtarlıktan alınacak basit birtakım evraklar yardımı ile çook kolay bi şekilde hallolabiliyor.. ancak değil ise işler biraz daha karmaşık ve maliyetli bir hal alıyor... bu vesile ile buradan henüz arazi satın alma aşamasında olan herkese en önemli tavsiyem şu olacaktır.. arsa alacağınız kişiden muhakkak gerekli kurumdan resmi bir yazı talep ediniz.. bu benim arazimiçin muğla il özel idaresi kentsel ve iyileştirme müdürlüğünün verdiği halkbankasındaki bir hesap numarasına sadece 20 tl yatırıp,tapu fotokopisi ve aplikasyon krokisinin fotokopisi ile başvurmam sayesinde çok yakında adıma gelecek yapı izin belgesi ile resmiyet kazanacaktır.. arsa alırken köy yerleşkesinde olması size çok yol aldıracaktır emin olunuz.nasipse yaz sonu gibi ben de buradaki arkadaşlar gibi bir yola gireceğim.. kazım bey sizden daha sonra muhakkak ustnızın telefonunu da istirham edeceğim.dün eşimle beraber pendik altkaynarca da bulunan nestavilla adlı bir prefabrik firmasına gittim.istanbulda yaşayan herkese de o evleri görmelerini ısrarla tavsiye ediyorum. karar vermeden önceher tip eve bakmakta fayda var kannatindeyim. yaklaşık 130 m2 bir prefabrik ev 50000 tl ve 90m2 bir ev 40000 tl civarında kaba bir maliyete geliyor ancak evlerin kalitesi oldukça yüksek. ben geçen yıl cnr fuarında 72 m2 ve fiyatı sadece 17000tl olan prefabrik evlerde gördüm..ancak en önemlisi firmanın güvenilirliğidir.. bu sayfaları takipeden birçok kişi eminim ki ayhan usta adında büyük bir prefabrik yapı firmasının da varlığından haberdardır. ancak firmanın kaç kişiyi dolandırdığını ve kaç kişi ile mahkemelik olduğunu bilmektemidirler acaba. o yüzden on kere düşünüp birkere karar vermekte fayda var diyorum. şimdilik hepinize iyiakşamlar.

sayın mustafa demir.köyümüze beni ziyarete gelen bir arkadaşım buradan köy içi tapulu , tapusunda kayıtlı ev yeri gözüken bir yer aldı.aldığı yere bir temel yaptırdı.bir de prefabrik ev kurdurdu.
aldığı prefabrik ev 60 m2 ve fiyatı 17.500 lira.ancak nakliye için 1.000 lira ödedi.anlaşma gereği , evi kuran ustaların ve daha sonra boya yapmak için gelen ustaların konaklama ve yemek masraflarını karşıladı.temel yapmak için 5.000 , zeminlerine kalebodur döşemek için 5.000 lira harcadı.bildiğim kadarıyla 17.500 lirayaaldığı prefabrk ev için 35.000 lira harcadı ve henüz mutfak tezgahı yok.bir de elektrik dağıtım şirketine elektrik için proje çizdirip müracaat yapması gerekiyor ki o da 750 lira civarında tutacak.prefabrik ev düşünen arkadaşların maaliyet konusunda bir sürpriz ile karşılaşmamaları için bu bilgilerin gerekli olduğunu düşünerek yazdım bunları.bir kaç tane de o prefabrik evin resmini ekledim.

LavantaSE 14-10-2012 11:49

Kendi Enerjisini Üreten Ev

Merhabalar,
tesadüfen rastladığım bir televizyon programını takip ederken ulaştım. Kendi enerjisini üreten ahşap ev üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmış bir mimar Çelik Erengezgin...Kendi yaşamını da doğal hayata taşımış ailecek...

erengezgin.org

Burada da kısa ropörtajı:

BURSA 24 » Bursa’da kendi enerjisini kendisi üreten ev,atıkları…

Sağlıcakla...

esmerkral236 10-11-2012 15:34

merhabalar... öncelikle aydınlatıcı acıklamalarınızdan ötürü teşekkür ederim. benim size bir sorum olacaktı yardım cı olursanız cok sevinirim.. üniversite öğrencisiyim ve arkadaslarımla bir kampanya calısmamız var. 90 metrekarelik full eşyalı hazır 10.000 tane ahşap kargas yapının anahtar yeslim fiyatları konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum... şimdiden teşekkür ederim...cevabı konut ve eşyaların maliyetleri ayrı olacak şekilde ayrıntılı olarak cevaplama imkanınız varsa sevinirim...

Safranlı 12-11-2012 07:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esmerkral236 (Mesaj 1045973)
merhabalar... öncelikle aydınlatıcı acıklamalarınızdan ötürü teşekkür ederim. benim size bir sorum olacaktı yardım cı olursanız cok sevinirim.. üniversite öğrencisiyim ve arkadaslarımla bir kampanya calısmamız var. 90 metrekarelik full eşyalı hazır 10.000 tane ahşap kargas yapının anahtar yeslim fiyatları konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum... şimdiden teşekkür ederim...cevabı konut ve eşyaların maliyetleri ayrı olacak şekilde ayrıntılı olarak cevaplama imkanınız varsa sevinirim...

kral kardeşim
inşaat sektöründe ordınalyus proflar dahi maliyetleri çıkartamazlar
değişkenleri çoktur
sahadaki uygulamalar sürekli degişebilir
kullanacağın malzemelerin çok değişken fiyatları vardır
kalite açısından ve işçilik açısından sürekli değişimler olur
arazinin şartları hafriyat ihtiyacı nakliye avantajı gibi gibi neler neler var
bu maliyetler çıkmaz çık-a-maz
yaklaşık bir binanın m2 maliyeti 700 tl dir
700x90 m2=63 bin tl yi esas alabilirsin
değişkenleri asla unutma

tugrulbaba 25-11-2012 17:54

Ben evimi kendim yapıyorum. Maliyetleri üç aşağı beş yukarı anlamak adına birkaç rakam vereyim.
37 ton beton kumu --- 650 tl (nakliye dahil)
Çimento- 8 tl --- (70-80 torba harcadım)
ytong -- paleti ebata göre sayısı değişiyor- 10luk 48 adet bir paletten, 15lik 36 adet sanırım 7-8 palet ytong harcadım. Paleti 110 tl.
Çatı için taşıyıcı olması niyetiyle aldığım ahşap elemanlar (10x10) 8 adet 3-3.5 mt. ve 8-10 adet 5x10x 3-3.5 mt toplam 140 tl.

Demiri kömürü kalıp tahtası zaten elimde yeteri miktarda vardı para harcamadım. 300 de ona diyelim.

Abicim 17.500 çok olmuş yahu? birde nakliye, su basman betonu, fayansı şusu busu 35.000. Üstünr üstlük 60m2. ben 100 küsur m2 yapıyorum. Ha şu anda 1 oda ve banyo kısmını bitirdim. Ama 35 000 tl ye villa yaparım. Aha buraya yazdım.

Not: İnşaatçıyım. İşçilik elimden çıkıyor. (: Evet taş döşemesini de beceririm, kalıpta çakarım, beton da dökerim, duvar da örerim. Sadece biraz cesaret lazım bize dostlar. Olmayacak mı acep diye düşünecek yerde, olmazsa bir daha yaparım demek lazım. Tabi her işte değil. Su götürür işleri kastederek söylüyorum. Bazı işleri ustasına bırakmak daha ucuza gelir.

tugrulbaba 25-11-2012 17:57

Kazım Beyin evindeki taş işçiliğini çok beğendim. Evinizi güle güle kullanın.

İlave: Ben ytong kullanırken ısı iletkenliğini dikkate almadım. Sadece uygulama kolaylığından ötürü tercih ettim. Tuğla+kaba sıva+ince sıva **** alçı yaparak aşağı yukarı aynı maliyeti buluyoruz. Öyle uğraşacağıma böyle uğraşayım dedim. Her halukarda üstüne yalıtım yapmayı planlıyorum.

Remedios 26-11-2012 08:11

Merhaba,

Bu da düşük bütçeli bir ev yapımı örneği : http://mithatmarul.files.wordpress.com/2012/05/yuva.pdf

Saygılarımla,

mk222 01-12-2012 23:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Remedios (Mesaj 1054481)
Merhaba,

Bu da düşük bütçeli bir ev yapımı örneği : http://mithatmarul.files.wordpress.com/2012/05/yuva.pdf

Saygılarımla,

bu süper bi kaynak oldu.ciddi ciddide düşünmeeye başladım böyle bir proje

ardacan2000 07-12-2012 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Remedios (Mesaj 1054481)
Merhaba,

Saygılarımla,

Çok güzel ve aydınlatıcı bir çalışma, bir göz atmanızı tavsiye ederim.

prıtt 05-01-2013 15:00

Arkadaşlar Babamın bahçesine 2 katlı bir ev(Dubleks tarzı değil dairelerin birbirinden bağımsız) yaptırmak hayali ile yaşıyorum. Hayali diyorum çünkü param yok:).

İki katın kaba inşaatını çıktıktan sonra alt katı oturacak hale getirip 2. katı ise zamana yayarak eşimle zevkimize göre yaptırmak istiyorum. Ama diğer taraftan da inşaat maliyeti daire almaya göre çok çok fazla olduğu görüşlerini alıyorum.

Siz benim yerimde olsanız ne yaprasınız? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Safranlı 05-01-2013 16:12

inşşat maliyetleri daire almaya göre hiç bir zaman pahalı olmaz
kendiniz daha ucuza mal edersiniz
ancak sorum şurda başlıyor
olmuşken oda olsun olmuşken buda oldun deyin iş abartılınca maliyetler şişiyor
mütvazi,kibar ve kendi ihtiyacınıza göre tasarlanmış fazla büyük olmadan yapılırsa gayet kullanışlı olur
yanlız bu konuda mutlaka ve mutlak profesyonel mimar ve mühendisler ile çalışılmalı ve maliyet muhasebesi çok ciddi yapılmalıdır

Nevzat 05-01-2013 17:37

Sizin yerinizde olsam, daireyi falan düşünmem....kendim yaparım.

prıtt 05-01-2013 20:51

Düşünmüyorum zaten ama çevremde bu fikrimi söylediğimde ciddi paralardan bahsediyorar o yüzden biraz korkuyorum.Ama sizin fikriniz beni mutlu etti. Teşekkürler. İnşallah bende birgün kaçış serüvenimi buraya yazma fırsatını yakalarım.

Nevzat 06-01-2013 08:27

Ben daire fiatına 2 katlı ev yapmıştım o yüzden sizede yapın diyorum, hemde herşeyi ile tek tek uğraşarak, kanuni prosedürleri en ayrıntısına kadar uygulattırılarak yaptım.
İnşallah yaparsınız, kolay gelsin..

çiftçi5234 06-01-2013 11:19

Benim bir akrabam 4 kat+temel karkas binayı 150 bin liraya yaptırmıştı. ;)

ephaleus 13-01-2013 18:21

Günümüz şartlarında büyükşehirler ile kıyaslandığında çok daha ekonomik olacağı kesin

sevoş 31-01-2013 13:21

2 Eklenti(ler)
5 yıl önce biz de bir bahçe evi yaptırdık. briketten, yığma şeklinde temeli taştan 100m2 ; 2oda, wc, banyo, hol , mutfak ve balkon .Maliyeti ortalama 50bin tl'ye denk geldi. Her bölüm için başka bir usta tuttuk.Çok sıkıntılı geçti çünkü ustalar sözlerini tutmadılar, 1 ay içinde bitecekti 1yılda zor bitirdiler.

Eklenti 366027

Eklenti 366028

repro 02-02-2013 11:33

Merhaba, pek yazmasam da sürekli takip ettiğim bir konu, pratik imalat ve yüksek yalıtımı düşünerek aşağıdaki gibi bir plan çizdim,
kasnaklar 6m boy 5cmx5cmx3mm galvanizli kutu profil olacak, boşluklara 5cm taşyünü koyup içten dıştan 15mm OSB3 ile kaplayıp tyvek tarzı nem bariyeri üzerine PVC siding veya yalı baskı betonitle kaplanacak, içeriden alçıpanla duvarlar örtülecek, camlar ısıcam konfor gibi yalıtımlı olacak, klasik kagir yapının 60-70 cm duvar kalınlıgı seviyesinde yalıtım sağlayıp pasif ev standartlarına yaklaşmayı düşünüyorum, ısınma için güneş kaynaklı hava ısıtma sistemleri basit ve uygun fiyatli kurulumuyla tercih edilirse kışında konforlu ve sağlıklı bir ortam olacağını düşünüyorum.

http://imageshack.us/a/img690/875/6x6mev1.jpg

http://imageshack.us/a/img29/5637/6x6mev2.jpg

http://imageshack.us/a/img707/494/6x6mev3.jpg

http://imageshack.us/a/img805/7586/6x6mev4.jpg

http://imageshack.us/a/img401/8040/6x6mev5.jpg

http://imageshack.us/a/img853/1906/6x6mev6.jpg

bozkır 02-04-2013 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 846685)
Sayı pssakal,
Teşekkür ederim.

Sizinde amaçladığınız yaşamı bir an önce yakalamanızı diliyorum.

Vesile ile biraz malumat aktarayım. Yaz sebebi ile biraz tavsadı çalışmalar. Bu hafta içinde banyonun içi halloldu. Bilinen bir markanın bataryalarını satın almıştım, montaj dahil satılan ürünler için servis geldi tüm banyoyu klozet montajı dahil hallettiler. Banyoya elektrikli sohben taktırmayı düşünürken çok önceleri bulup telefonunu sakladığım bir imalatçıdan odun ile yanan termosifon getirtmeye karar verdim. Aynı zamanda elektrikli de çalışabilen bu termosifon banyoya pek yakışacak gibi geliyor. Yarın eve bu termosifonun yeri için gideceğim. eğer uygun ise durum onu da haftaya getirteceğim.

Bunun dışında eksiğimiz salonun bir köşesine yapılacak açık mutfak. Ondada kararsızlık sebebi ile geciktim. evin kapılarını masif ahşap yaptırmıştım, ne yazıkki önce sokak kapısı ( önünde demir kepenk olmasına rağmen) daha sonrada iç kapılar da çatlamalar oldu. Marangoz geldi ve tamir etti ( tamiri çatlayan kısma ahşap kamaları tutkalla yerleştirmek suretiyle yaptı). Mutfak tezgahlarını da masif ahşap yapmak niyetindeydim bu olay beni durdurmuştu. Ama ne olursa olur dedim, komple masif tezgahları ( meşe ağacından) bu gün sipariş ettim başka bir marangoza. Sanırım bayram sonrası mutfakta bitmiş olur nasipse.

Sn. hosseda evinizin yapım sürecini ilgiyle okudum. Evin son durumu hakkında bilgi verir misiniz? Keşke şöyle yapsaydım dediğiniz neler var?

hosseda 02-04-2013 23:08

Sayın bozkır,

Evimiz bitti. Hafta sonları gidebiliyoruz sadece çünkü ihmale izin vermeyen bir işimiz var.
Evin fotoğrafları bilgisayarlarımın (iş ve evde) arka plan resmi, gözümün başka şeyi gördüğü yok.
Yapım aşamalarını okumuşsunuz. Sorunuzu cevaplamaya çalışayım.

Bugün başa dönebilsen neyi farklı veya aynen yapardım.
(Madden aynı durumda olduğumu varsayalım).

- Gene yığma ve tamamen taş duvarlı, çok büyük olmayan tek katlı bir ev olurdu.
- Çatı gene yapmazdım ( haşere yuvası olma ihtimali yüksek çatının ahşap taşıyıcılarının, bu haliyle pek bir sıkıntı veren durum yok, ancak her yıl ilk yağmurdan sonra izolasyonu " likit membran sürmeyi" ihmal etmemek lazım.)
- Evin yığma olması sebebiyle pencere sayısı ve genişlikleri kısıtlıydı. Projeye ve ruhsata harfiyen uydum. Arkada bulunan yatak odası sabah güneşi ile öğleden sonra güneşini içeriye alabiliyor, aradaki kuvvetli zamanda güneş evin güney cephesindeki yekpare 50 cmlik taş duvarı ısıtmakta, içeriye nüfuz edememekte. Bu cepheye de pencere yapılsaymış kışın çok rahat edecekmişiz. Şimdiki hali yaz için çok iyi, ev yazın çok serin oluyor bu sebepten. Hatta evde buzdolabına konmayan içme suları bile yaz ortasında içilecek kadar serin oluyor ama bunu kışa tahvil edin, aralık ayında hafta sonu gidilen evin halini anlayın.
Evin iç hacmi net 50 m2 den az fazla. Bu kış hiç sakınmamama rağmen 1,5 ton odun bitmedi. İlave elektrik ödemesi 250 TL. kadar. (2000 w. bir panel radyatör ile bir adet eski tip cam rezistanslı ısıtıcıyı şömineye takviye olarak kullandık). Ancak ısıtma sorunu yok diyemiyorum, ne yapabilirim onu netleştiremedim. Ya döşeli kalorifer tesisatını devreye sokacağım veya bir ilave elektrikli panel daha satın alarak bir kış daha tecrübe edeceğim ona göre davranacağım. Sorun ilk günde. Bir gün yaşanınca herşey normale dönmekte. Yani soğuk eve girmeye son vermek dışında çözüm yok, onun içinde uzaktan kumandalı sistem kurmak gerekiyor ancak şöyle de bir sorun var, her kötü havada evin sigortası atıyor yani bu sorunu aşmadıkça elektrikli sistemde çözüm değil. Kaçak akım rölesini devre dışı bıraksam sorunu aşarım diyordum ama komşumda röle yok ama çok şimşekli yağmurlarda onlarında sigortaları atıyormuş.
Başa dönsem de şömine yerine kuzine tercihini yapamazdım bizimkilerin o konuda müsamahaları söz konusu değildi. Ancak şunu da itiraf edeyim, o çok soğuk günlerde çatır çatır yanan şöminenin karşısına oturup yağmuru dinlemek, seyretmek başka bir şekilde bu kadar keyfli olamazdı herhalde diyede düşünmüyor değilim.

-Pencereleri gene aliminyum yapardım. Dışdaki demir kepenkler de aynen olurdu ancak onların içeriden takılan kancalarını daha takviyeli yaptırırdım (dağda kışın çok sert havalarda kepenkleri çengellerden attırma riski var, bu sebepten her evi kapamada, içeriden kepenkleri kalın kablo ile çengel demirine bağlıyorum. Bu tür görevler zamanla yük haline gelmekte).

-Ahşap kapı doğramaları başta sorunlar yaşattıysa da şu anda bir sıkıntı kalmadı. Ona da yapacağım bir şey yoktu, o gün şartlarında o kadar para ayırabildim onlara.

- Evin salonuna direkt giriliyor bunu ustam başta çok söyledi, olmaz bizim buralarda böyle eve direkt girilmez diye ama dinlemedim projeye sadık kaldım, büyük hataymış. Öne demirden bir camlı limonluk gibi bölme yaptırdık ve bu kış rahat ettik. Başa dönsem mutlaka önce bir giriş bölmesinden sonra salona giriş olurdu.

Hedefim, eksikleri olsun ama bana sorun yaratmayacak bir ev olsundu sanırım hedefe yaklaştım.

Şimdilik bu kadar yazayım daha sonra biraz daha ilaveler yaparım.

hosseda 03-04-2013 11:14

Devam ediyorum değerlendirmelere :

- Evin banyo hariç tabanları ahşap. Burada sedir ağacından kesilmiş rabıtalar kullandık. Çok isabetli bir karar olmuş, sorun sıfır tabanda.
- Şömineyi taş kaplatmadım, pişmanım. Çok aşırı yakmaktan mütevellit çatlamalar oldu ısı odasında ve bunlar tamir edilip boyansada tekrar yenilemekte. Çare yok şömineyi ilk fırsatta taşla kaplatacağım.
- Banyoda yerleri kayrak taşla kapladık. Hanım şikayetçi, temizliği zor diyor. Orayı da uygun bir malzeme ile kaplamak gerekecek sanırım.
- Elektrikli ve odunlu termosifon ne yazıkki ilk yılda telef oldu. Sanırım çok soğuk bir havada içi donmuş ve kazanı zedelenmiş. Su akıtmaya başlayınca tamiri mümkün olmayacağından çöpe gitti. Alt döküm ocağını komşuma hediye ettim, maltız yerine kullanacak. Bildiğimiz elektrikli, depolu bir termosifon taktırdım. Kışın evi kaparken suyunun bir kısmını boşaltarak donması halinde kazana zarar vermemesi için önlem almaktayım.
- Evin dışına yaptırdığım demir limonluğun bir köşesine merdiven ihtiyacımı görecek şekilde ayaklar ve üstünede tutamaklar kaynattırdım. Çatıya çıkışım çok kolaylaştı, kocaman uzun ağaç merdivenle uğraşırken belimi zedelemiştim şimdi rahatım.
- Bahçede evin aynı taşından yapılmış bir odun koyma yerim var, üzerini de otopark olarak kullanıyorum, orada da sorun yok.
- Evden önce yaptırdığım bahçedeki tuvalet, yanındaki lavoba ve bitişiğindeki fırın aynen duruyor ve bana çok faydaları var. Evin yan arkasında kalan bir çardağımız vardı onu ve eve inilen kısımdaki ahşap çitleri söküp attım. Soğuk demirciye yeni korkuluklar yaptırdım. Çardağıda ayakları putrel olmak üzere aynı yere tamamen demirden baştan kurdurdum ve çok önem verdiğim bir asmam var onunla üzerinin örtüleceği hayalindeyim.
- Evin arka tarafı olan yekpare duvara bağlı, bel yüksekliğinde kapalı demir dolaplar yaptırdım, her türlü ıvır zıvırımı burada saklamaktayım. Bunlar beyaza boyalı ama genede evin estetiğine zarar tabii.
- Bahçede ilk yıl dikilen ağaçlar ve 20 kadar asma var, bir kıyıda da biraz çiçek. Ama sadece hafta sonu gidebildiğimizden daha fazla çiçekle uğraşmak imkanım yok. Nisan sonu gibi uygun bir köşeye ihtiyacımızı karşılayacak miktarda domates-biber- patlıcan ekeriz.

Az teferruatlı ve sade yaşayabilmenin insan oğlu için şans olduğuna inananlardanım.
Şu anda geldiğimiz nokta hayal ettiğim noktadır, şükrediyorum her zaman.

Böyle bir hayatı hayal eden, isteyen herkesin kısa sürede ve sağlıkla ona kavuşması dileğimdir.

bozkır 03-04-2013 13:40

Sayın hosseda, verdiğiniz bilgiler herkes için çok yön gösterici olacak. Anladığım kadarıyla en büyük sorun banyoda: Sıcak su ve yer kaplaması.
- Güneş enerjisiyle sıcak su sorununu çözemez misiniz?
- Banyoyu nasıl bir malzemeyle kaplamayı düşünüyorsunuz?

hosseda 03-04-2013 15:41

Banyoda mühim bir sorun yok. Bana kalsa yerler çok güzel ama bildiğimiz kayrak taş olduğu için temizlenmesi zor oluyor diye evden şikayet var. Halbuki kayma riski sıfır.
Eğer kaplatacak olursam yeri, herhalde gene traverten gibi işlenmiş bir taş döşenir.

Sıcak su sorunumuz yok elektrikli şohben ile sorun çözüldü. Güneş enerjisini şu anda düşünmüyorum, ama kalorifer sistemini kurarsam o vakit destek olarak devreye sokabilirim.

Evde tek sorun çok soğuk kış günlerinde ilk gün evin ısıtılması.

sevoş 03-04-2013 16:38

sayın hoşseda evin bir resmini koysanız merak ettim doğrusu ,biraz benim eve benziyor gibi geldi bana.

hosseda 03-04-2013 17:23

Evin girişi...

MUHSİND 01-05-2013 22:57

Merhaba Kazım Bey,

Eviniz harika olmuş huzur içinde sağlıklı günlerde kullanın. Ben İzmir Bornova dan yazıyorum.Yeni üye oldum .Bizimde hayalimiz Ödemiş Birgi taşlarını kullanarak Manisa da ki kiraz bahçemize bir taş ev yapmak. Ancak öncelikle sizin yaptığınız evi görmek isteriz sizcede sakıncası yoksa.Usta lar işçilikler ve taş konusunda bilgi almak isteriz.

İsmail Karagülle 15-05-2013 20:40

ev değil kulube

3 Eklenti(ler)
Ben ev değil bir kulube yaptım.

aslan_k 17-05-2013 16:20

Hayrılı olsun Sayın Karagülle , temel kazıklarını nsaıl oturttunuz fotografları var mı?

İsmail Karagülle 17-05-2013 19:39

ev değil kulube

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k (Mesaj 1156358)
Hayrılı olsun Sayın Karagülle , temel kazıklarını nsaıl oturttunuz fotografları var mı?

10*10 direkler , zemine döşediğim taşların üzerine oturtuldu.

taşlar biraz irice ve biraz toprağa gömülü.

mustafademir24 11-08-2013 00:01

iyi akşamlar tüm gönül dostları..her seferinde olduğu gibi foruma ve bu sayfalara bakarken eski yazılanların da şöyle bir üzerinden geçiverdim..Ne kadar güzel bir yere üye olmuşum ben yahu.. demekten de bir kez daha kendimi alamadım..sayın meyvelitepe yi,ozi nin bahçesini,kazım polat ı,hoşseda yı ve birçok dostları sevgi ile andım yeniden... sayfaya üye olunan tarihlere bi baktım da..hoşsedayı elealalım 2007 de ilk üyeliğini yaptığında acaba hayallerinde bir taş ev varmıydı? ya da 2013 e gelindiğinde bu harika evi yapmış olarak bizi tecrübesi ile aydınlatacağını öngörebilmektemi idi...hayat hepimize bazen acı bazen tatlı sürprizler yaparak akmaya devam ediyorr.bu gece buraya kendim ve ailem adına güzel bir haberi sizlerle paylaşmak için misafirim..allah nasibederse sıra galiba bana geldi şu inşşaata başlama konusunda...usta ile el sıkıştık,büyük bir aksilik olmaz ise ekim ortası gibi biz de başlıyoruz küçük taş evimizin serüvenine. dostlarımdan tek ricam dualarınızı eksik etmeyiniz..ve buradaki tüm üyeleri günü geldiğinde fotoğraflarla ve yazmayı düşündüğüm metinlerle aydınlatmaya çalışma sözü veriyorum... sevgiyle kalınız:))

hosseda 11-08-2013 10:13

Hayırlı olsun...

Ana malzeme olarak taşı tercih etmenize sevindim. Nasip olursa evi bitirdikten sonra yaşam başladığında kararırınızın doğruluğunu daha iyi anlayacaksınız.

prıtt 13-08-2013 09:04

Sn. Msutafa Demir hayırlı uğurlu olsun. Umarım gönlünüzdeki eve kavuşursunuz. Benim merak ettiğim taş evde plan proje işleri nasıl oluyor. Kanuni olarak yapılabiliyormu böyle evler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025