agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Ev yapımları hakkında (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/2219.htm)

cemveil 14-05-2011 11:44

prefabrik ev

Merhaba verdiğim adresten de ürün ve fiyat bilgisini alabilirsiniz. İlgili bir firma www.prefarme.com.tr . Kolay gelsin

himone 14-05-2011 19:40

4 Eklenti(ler)
Merhabalar, benim merak ettiğim Türkiye'de niçin bu resimlerdeki tarzda binalar yaygın değil. Acaba bu işlemeler çok mu maliyetli? Bu tarz işlemeleri söve ile elde edemiyor muyuz? Bir de bu krem renkler taşın rengi değil mi? Herhangi bir boya varmış gibi durmuyor...

MeyveliTepe 14-05-2011 21:52

Bu tarz binalar Türkiyede de var aslında. Genel olarak 19.yy mimarisidir. İngiliz, Fransız ve Alman stilleri arasında farklar olmasına rağmen dönemi temsil açısından bir çok benzerlik taşırlar. Avrupadaki büyük şehirlerde bu tarz binalar halen kullanımdadır. Londra merkez bu tarz binalarla doludur.

Türkiyede de taksim, osmanbey şişli civarında bu dönemin mimarisiyle yapılmış bir çok bina mevcut. Haydarpaşa garı, Selimiye kışlası, Galatasaray lisesi, Boğaziçi Üniversitesi binaları bu dönemin mimari özelliklerini yansıtırlar.

Şimdi bu mimari tarzı kullanılarak yeni bina yapılmıyor. Bunda muhakkak maliyetler önemli, ama daha önemlisi, günün tarzı (Türkiye'de bir tarz'dan söz etmek mümkünse şayet), inşaat pratikleri mevcut teknikler, kullanım talepleri vs. sebebiyle söz konusu bile olmuyor.

himone 15-05-2011 15:28

4 Eklenti(ler)
Biraz araştırınca bu evlerdeki uygulamalara art nouveau dendiğini gördüm. Türkiye'den birkaç örnek vermek gerekirse;
Umarım 2017 ye kadar zorunlu olan binaların ısı yalıtımı uygulamasında binalara biraz da olsa düzgün bir işçilik uygulayarak (en azından sövelerle bir desen verilebilir) güzel binalar elde edilir... İnsanlara bir şehre ait olmanın zevkini bir aşılayabilsek işte o zaman düzgün binalar elde edebiliriz... Bugün büyük firmaların projelerine baktığımızda bile hiçbirinde estetik namına birşey yok. Vaka tokinin projelerine baktığımızda (tokinin sosyal boyutunu eleştirmek istemiyorum ama mimari yönden bu kadar mı kötü binalar, renkler seçilir.) bunu görüyoruz. İlla ki bizim değerlerimize özgün olacaksa safranbolu, beypazarı evlerine bakılıp cumbalar, panjurlar vs... incelenebilir, Çatılara hafif bombe verilerek kubbe görünümü elde edilebilir... ( Şu an afaki konuşuyorum. Sadece binalara bir estetik verilmesinden yanayım. Çünkü özellikle bu yıllarda çevrenize baktığınızda vasıflı-vasıfsız herkez müteahhitlik yapıyor.)

Etrim 15-05-2011 22:34

Ülkemizde bina dış cepheleriyle ilgili bir kural bildiğim kadarıyla yok.
Tek istisna Bodrum'da bina dış cephelerinin beyaz olması ve bu dahi son zamanlarda bozulmaya başlandı. Renk dışında biçim, süsleme vb bir kural yok. Toplum olarak ortak bir estetik bakış açımız da yok. Bu durumda böyle binaları bir yana bırakın dış cephesine özen gösterilmiş çok az sayıda yeni binamız var.
Dış cephe estetiği ciddi maliyet de gerektiriyor.
Bu yüzden bir bina yaparken dış görünüşüne önem verenleri takdir ediyorum.
Kendine bir ev yapmak olmamalı tek amaç, biraz olsun çevremize güzellik katabilmeliyiz.
İmkanlar ölçüsünde elbette. Az parayla da güzel şeyler yapılabilir, yeter ki üzerinde biraz düşünülsün ve çalışılsın.

hosseda 15-05-2011 23:32

1 Eklenti(ler)
Dün usta eve girişin yanındaki otomobili koyduğum platformun çitlerini tamir etmekte idi gittiğimde. İnşaatın tüm malzemesini buradan bahçeye döktürttüğümüzden oradaki çitler sökülmüştü. Bahçedeki ekipmanının hemen tamamını götürmüş. Yolu güzelce betonlamış, bahçeyede aşağıda fotoğrafladığım zeytini dikmiş.

Tüm kepenkler tekrar boyandı. Evin iç duvarlarını önce iyice süpürdük sonra tozumayı bitirmek için şeffaf su bazlı bir malzeme sürdük tüm iç cepheye, arkadan da taban tahtalarına koruyucu sürüldü.

Bu gün tekrar gittik köye. Önce usta ile hesabı kestim, helalleştik. Karşılıklı memnuniyet ile böyle uzun bir işin neticelendirilmesi mutluluk veriyor. Evin önüne iki parça branda yaptırmıştım onun bir tanesini gerdik. Güneş çok yakıcıydı, gölgesiz oturmak mümkün değil. Hanımında yardımı ile sağı solu toparlamaya çalıştık ama çok yayıntı var daha 2 hafta sadece temizlikle uğraşacağız sanırım.
Ev tabanı tam kurumadığından kısa bir süre girdik mutfak tezgahı için ölçü aldık, ilk planda yapmamız gereken mutfak bölümünü ve banyoyu tamamlamak zaten sonra yapılacak şey eşyaları getirmek olacak ve yaşam başlamış olacak.

hosseda 16-05-2011 08:32

Fotoğrafta evin önünde zeytin ustanın bahçesinde varilde büyütüp bana ayırdığı ağaç.
Oda yerini buldu.

Kiraz 16-05-2011 09:46

Sn. Hosseda, çok uğraştınız ama sonuç beklemeye değdi. Yakında, huzur içinde, o güzel sandalyelerinizin birinde çayınızı içip dinlenirken bulun kendinizi.

himone 16-05-2011 17:21

eviniz güzel olmuş, güle güle oturun... Taş ev için şu video'ya bir göz atabilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=2u2Fh...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e5O_H...eature=related

Türkiye içinde yapay taş veya kültür taşı diyerek aratabilirsiniz...

himone 16-05-2011 17:25

Ayrıca şu video'yu da izlemenizi öneririm...
http://www.youtube.com/watch?v=445Jdk2IDPo

kazim polat 16-05-2011 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 804502)
... ilk planda yapmamız gereken mutfak bölümünü ve banyoyu tamamlamak zaten sonra yapılacak şey eşyaları getirmek olacak ve yaşam başlamış olacak.

Arkadaşlar merhaba,

Sayın Hosseda, bu yazdığınız son cümleyle o kadar güzel duygular hissettirdiniz ki anlatamam. Okul, çocuklar, inşaat ve fidanlardan arta kalan zamanlarda dağcılık sporuyla da uğraşıyorum ( Dedak ). Tırmanışlarda yaşadığımız engel ve güçlüklerin verdiği sıkıntı, zirveye vardığımız anda yerini tatlı bir hazza bırakıyor her seferinde. Ne mutlu size ki, zirveye vardınız. Allah sevdiklerinizle beraber, nice mutlu seneler geçirmeyi nasip etsin yeni evinizde.

Ben de zirveye çok yaklaştım aslında. Taban rabıtalarını çoktan kestirmiştim ancak, iç yüzeylerde yapılan işlerin uzamasından dolayı, sıcakta kuruyan rabıtaların yamulması ihtimaline karşı kerestecim rabıtalarımı satmış ve yeniden kesmeye başlamış. Haftaya kadar hazır olacağını söyledi yeni malzemenin. ( Budaksız olmaları için seçerek işliyor ) Marangoz arkadaşım mutfak, lavabo ve banyo tezgahlarına yarın başlayacağını söyledi. Elektrikçim de gelecek aynı zamanda, yarım kalan işleri bitirmek için. Tezgahlar konduktan sonra da su bağlantıları yapılacak.

Baştan beri parmaklık planlamıştım ben. Tesadüfen, tarihi camilerin parmaklıklarında bulunan topuzlardan bulmuştum geçenlerde. Yarın da onlardan dökülecek bir firmada. İleriki zamanlarda belimi doğrultma fırsatı bulursam :) , ahşap panjur yapmayı da istiyorum. Bahçe düzenlemesi ise başlı başına bir iş ve gözümde çok büyüyor. Ama diyorum, eve göçtükten sonra, yavaş yavaş onun da üstesinden gelmeye çalışırım inşallah.

Evin verandasını yapacak ne takatım, ne de maddi imkanım kaldı. Ahşap dilmelerden uzatıp, üzerlerini bizim buralarda " kargı " dediğimiz, çocukken uçurtma yaptığımız bambu benzeri bitkilerden kaplayarak gölgeliği yapmayı planlıyorum. O kısmın tabanını kayrak taşlarla kaplamayı, öğleden sonraları da güzelce sulayıp, serinlikte çay keyfi yapmayı hayal ederek geçirip gidiyoruz günleri işte... :)

çekirdek 17-05-2011 20:04

Sevgili Hoşseda, mutluluklarla oturun evinizde. Çok cici bir yapı çıkmış sonunda. Yaklaşık birbuçuk yıldır yorgunluğunu ve teleşlarını yaşadınız, biz de tatlı tatlı okuduk sizi. Hem sizin hem ustanızın ellerine sağlık. Ustanıza bizlerden de selam söyleyin.

hosseda 22-05-2011 07:16

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ediyorum iyi dileklerinize.

Büyük bir gayret ile inşaatın artıklarından kurtulmaya çalışıyorum. Çevre düzenlemesine hız verdim.

Dün çalışma arasında taş duvar üzerine kurduğum sofrayı fotoğraflarken, hayalim gerçek oldu dedim içimden, çok çok şükrettim.

aygün 22-05-2011 08:15

Sayın hosseda, sessizce bakar giderdim.

Ne mutlu, bu günleri gördünüz. Bu evde ailenizle, sevdiklerinizle mutlu huzurlu yıllar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

MeyveliTepe 22-05-2011 09:24

Evinizde güle güle, keyif ve sağlıkla oturun, haneniz mutlulukla dolsun ve çok emek çekip yaptırdığınız bu güzel eviniz de uğurlara, hayırlara vesile olsun.

mandalinci 22-05-2011 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 807967)
Teşekkür ediyorum iyi dileklerinize.

Büyük bir gayret ile inşaatın artıklarından kurtulmaya çalışıyorum. Çevre düzenlemesine hız verdim.

Dün çalışma arasında taş duvar üzerine kurduğum sofrayı fotoğraflarken, hayalim gerçek oldu dedim içimden, çok çok şükrettim.

Hayalinizi gerçekleştirdiğiniz evinizde, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam dilerim.

Etrim 22-05-2011 18:32

Sn. Hoşseda, şimdi keyfini sürme zamanıdır. Evinizde uzun yıllar boyu sağlık ve mutluluk dolu günler ve kuş sesleri bahçenizden eksilmesin...

Remedios 23-05-2011 08:43

Sn. Hoşseda,

Çok yoruldunuz ve çok uğraş verdiniz ama yorgunluğunuza değdi.

Ailenizle beraber yeni evinizde sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler geçirmenizi dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla

açık-pozisyon 24-05-2011 09:35

Ben de yeni evinizde huzur ve sağlık diliyorum. İnşallah gönlünüzce oturursunuz, ferah ferah...

mustafademir24 15-06-2011 00:17

Merhabalar,sayın hoşseda formun 23. sayfasında akcan67 size maliyetle ilgili bir soru sormuştu, siz de dıştan dışa 72m2 olması planlanan eviniz için m2 fiyatı 450 gibi bir öngörüde bulunarak, ev bitiminde daha gerçekçi ve detaylar içeren bir maliyet sunabileceğiniz yorumunda bulunmuştunuz.. Eh artık vakti geldi sanırım..)) Merakla bekliyorum ayrıntılı cevabınızı lütferseniz sevinirim. saygılarımla..

hosseda 15-06-2011 09:17

Sayın mustafademir24,

Ev için yaptığım her harcamayı kaydetmeye çalıştım. Koca bir dosya oldu belgeler, ancak bunları oturupta tasnif etmem ve hesabı çıkarmam lazım. Bu da bayağı bir iş.

Ev inşaatına odaklanmam sona erdi. Üç hafta oldu köye de gidemedim. İnşaat yapıyorum bana kimse dokunmasın, dediğim günlerin acısı çıkıyor şu anda, salladığım tüm diğer görevler devreye girdi ( Bir koca 9 merkebe bedel ata sözümüzün hakkını verme durumundayım.)

Bu arada evin oturma raporu işini devreye soktum o da ayrı bir meşgale. Yani uzun sözün kısası size yakın bir zamanda ben şu kadar harcadım bu inşaata demem mümkün değil, üstelik daha yapılacak işler var. Ama söz yaz sonunda net rakam sunacağım size. Şimdilik şunu yazabilirim 750 veya 800 TL/ m2 maliyetin gerçekçi olacağını tahmin ediyorum, bu bedele arsa dışında her türlü harcama dahil ( genel gider payı da) denebilir.

Bu arada yukarıda güzel dilekler yazan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. O sıkıntılı günlerde yazılan güzel destek mesajları hep aklımda. Örneğin, duvarlar yükseliyor biz buradan keyfle izliyoruz diye gelen bir mesajın verdiği motivasyonu tahmin edemezsiniz.

Varolun...

açık-pozisyon 16-06-2011 13:19

Tam benim hayal ettiğim bölgede, hayal ettiğim bir çalışma gerçekleşmiş... Ben ise hala büyükşehrin zincirlerindeyim...
http://www.ntvmsnbc.com/id/25223452/

ayhan219 19-06-2011 20:17

merhaba hosseda baştan sona inceledim sizin ve diğer arkadaşların evlerini
eviniz hayırlı olsun güle güle oturun bizimde planımız ev yapmak araştırma aşamasındayız
ayhan219/kızılcahamam'da çiftlik
arazisinde seneye kalmadan inşaata başlarız inşallah
saygılar sevgiler

ayhan219 19-06-2011 20:17

sevgili kazım polat sizin eviniz tam benim kafama göre özellikle çatısı sevgiler

gulbirsen 20-06-2011 16:12

merhabalar,
"buralardan çekip gitmek" başlığı altında, kişilerin bulundukları yeri terkedip, başka başka yer arayışı ile kendilerine bir ev yapma ve mutlu olma istekleriyle başlayan serüvenlerini soluğumu tutarak okudum.
başta aziz fayda'yı, kazım polat'ı ve hoşseda'yı kutluyorum.
ben de kaçıp gitmek ve kendime bir taş veya kütük bir ev yapmak hayali ile yola çıktım.
görüyorum ki çok uzun ve meşakketli bir yol bu.
bakalım ben mutlu sona ulaşabilecekmiyim?
saygılarımla

gultar 20-06-2011 16:44

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 824946)
sevgili kazım polat sizin eviniz tam benim kafama göre özellikle çatısı sevgiler

Sn.ayhan219, sevgili hemşehrim,Kzılcahamam'a yapacağınız çiftlik evi için birkaç örnek gönderiyorum belki esin kaynağı olur.Sizin için hayırlısı olsun başarılar dilerim.

hosseda 21-06-2011 17:09

İyi dileklere tekrar teşekkür ediyorum.

Evin yapı kullanma izin belgesi ( oturma raporu) alındı. Şimdi şantiye suyu olarak kullandığım aboneliği normal aboneliğe çevirebileceğim. Bahçede yapılan sulama sebebi ile son iki aydır büyük paralar ödemek zorunda kaldım. Yarın konuşacağım su idaresiyle belki de bahçe sulaması için evden ayrı bir abonelik ve ayrı bir saat gerekecek, o zaman yük çok hafifleyecek. Çünkü köylerde zirai sulamalar için tayin edilen su bedeli çok ucuzmuş.

Hafta sonu nihayet gidebildim köye. Bahçe çok iyi durumda fasulyeler ve salatalık, acurlar olmuş, domatesler çok ama henüz yeşiller. Kötü havadis bahçeyi domuzlar keşfetmiş. Dikenli teli bozmuşlar ve bahçeye girmişler. Ama ustanın dediğine göre pek beğenmemişler mamülleri o sebepten zarar az. Üst bahçede dut ağacı var, duta bayılırlarmış, en az 10 taneydi dedi komşular. Tüfek atarak kaçırmışlar. Ama bir kaç gün sonra kesin geleceklerdir diyorlar. Ustayla konuştuk, girebilecekleri yerler belli o kısımlara çelik hasır yerleştireceğiz gerekirse dedi. Bu arada sabaha kadar radyo yayını da seçeneklerden birisi. TRT nin türkü kanalı var, inşaat süresince onunla çalışıldı, şimdi sıra davetsiz misafirlere geldi... Eğer korkacaklarına hoşlarına giderse türküler, hiç eksilmeyecekler bahçeden..... hem ye.. hem oyna ....

Taş ev sıcak iklim için ideal. Hava çok sıcaktı bu hafta ama evin içi bayağı bir serindi. Hanım bir ara içeride sezlongta kestirdi, uyanınca buraya pike lazım üşüdüm uyurken dedi, dışarıda ise güneş ortalığı yakıyordu. Bizde çatı yok, ancak beton çok kalın döküldü, üstüne birde eğim şapı attık. Beyaz likit membran da sanırım güneş ışınlarını iyi yansıtıyor. Böyle devam ederse üste ilave tecrit düşünmeme gerek kalmayacak.

ayhan219 21-06-2011 21:54

gultar hocam ilk resimdeki ahşap evi beğendik temeli sağlam ve taş olmalı üstüne ahşap hoş olacak inşallah

sedirtoprağı 27-06-2011 13:06

Merhaba,
Ahşap ev yapımı linklerinden bir tanesi de aşağıya aldım. İzlemenizi tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=yERpT...eature=related

sedirtoprağı 27-06-2011 13:15

Burada da kasırgadan sonra yerel mimariye yakın bir ahşap ev yapımı hakkında 14 dklık bir video var. Oldukça ayrıntılı gösterim... selamlar:)

http://www.youtube.com/watch?v=vp7Fx...eature=related

sedirtoprağı 27-06-2011 13:54

Merhaba dostlar,
Temmuz ayı başında Ödemiş'e gideceğim ve Birgideki dostumuz Kazım Polat beye uğramayı düşünüyorum. Kendisine agaclar.net üzerinden bu mesajımı iletmeyi istedim. Kazım beyden veya sizden de cevap alırsam sevinirim.
Esenlikle kalın...
Hakan

kazim polat 01-07-2011 23:33

Arkadaşlar merhaba,

Sevgili Hakan Bey'le görüştük, nasipse hafta içi buluşuyoruz. :)

sedirtoprağı 03-08-2011 22:50

Ahşap ve Saman Balyasından Ev yapım örneği

Forumun bu bölümünü ciddi olarak takip edenlere duyrulur. Aşağıdaki link İngilizce, yaklaşık 50 dk. Ahşap ve samanbalyasından ev yapımına güzel ve sıkı bir çalışma örneği.. orada tanıdık bir yüz var:)

http://permaculture-media-download.b...build-eco.html

pssakal 12-08-2011 04:00

Sn. Hosseda,

Forumu ve bu konuyu yaklaşık 4 saat önce keşfettim ve neredeyse aralıksız olarak 3 saattir tüm konuyu okudum.Öncelikle vermiş olduğunuz emeklerden dolayı ve paylaşımlarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum.Eminim benim gibi benzer hayallere sahip birçok kişi için büyük bir ilham kaynağı olucaksınız.

24 yaşında doğma büyüme İstanbul'lu biri olarak bir an önce şehir hayatından uzak yeni bir yaşantıya başlamayı herşeyden çok istiyorum.

Bu hayallerimin de etkisiyle Muğla için aldığım bir iş teklifini değerlendirip oraya yerleşip, uygun bir arsa bulup en kısa zamanda hayallerimin evine kavuşmak için hazırlıklara başlayacağım.

Bu noktada tüm forum üyelerinden Bodrum ve çevre ilçelerden uygun arsa önerilerine ayrıca ileriye dönük inşaat ile ilgili tavsiyelere ihtiyaç duyabilirim.

Bu konuda katkıları olan tüm üyelere de teşşekkürler..

hosseda 12-08-2011 22:32

Sayı pssakal,
Teşekkür ederim.

Sizinde amaçladığınız yaşamı bir an önce yakalamanızı diliyorum.

Vesile ile biraz malumat aktarayım. Yaz sebebi ile biraz tavsadı çalışmalar. Bu hafta içinde banyonun içi halloldu. Bilinen bir markanın bataryalarını satın almıştım, montaj dahil satılan ürünler için servis geldi tüm banyoyu klozet montajı dahil hallettiler. Banyoya elektrikli sohben taktırmayı düşünürken çok önceleri bulup telefonunu sakladığım bir imalatçıdan odun ile yanan termosifon getirtmeye karar verdim. Aynı zamanda elektrikli de çalışabilen bu termosifon banyoya pek yakışacak gibi geliyor. Yarın eve bu termosifonun yeri için gideceğim. eğer uygun ise durum onu da haftaya getirteceğim.

Bunun dışında eksiğimiz salonun bir köşesine yapılacak açık mutfak. Ondada kararsızlık sebebi ile geciktim. evin kapılarını masif ahşap yaptırmıştım, ne yazıkki önce sokak kapısı ( önünde demir kepenk olmasına rağmen) daha sonrada iç kapılar da çatlamalar oldu. Marangoz geldi ve tamir etti ( tamiri çatlayan kısma ahşap kamaları tutkalla yerleştirmek suretiyle yaptı). Mutfak tezgahlarını da masif ahşap yapmak niyetindeydim bu olay beni durdurmuştu. Ama ne olursa olur dedim, komple masif tezgahları ( meşe ağacından) bu gün sipariş ettim başka bir marangoza. Sanırım bayram sonrası mutfakta bitmiş olur nasipse.

kazim polat 23-02-2012 22:07

" Hayâl Ev "

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,

Sizlere yazmayalı çok uzun zaman olmuş. Uzunca süre devam eden inşaat telaşı nihayet bitti gibi. Yıllardır hayalini kurduğum " Hayâl ev ", sonunda gerçek oldu sanki. Allah sizlere de hayalinizdeki evi nasip etsin en kısa sürede.

Daha önce de yazmıştım. Bu işe soyunduğum zaman amcam : " Birine beddua edeceksen, - inşallah inşaat yaparsın- derler" demişti. Hakikaten de çok, ama çok zorlu bir süreç. Resmi prosedürler, maddi olanaksızlıklar, ustalar, malzeme temini ve bunların nakliyesi, bir yandan okula, bir yandan çocuklara, diğer bir yandan da inşaatta ameleliğe yetişme telaşı, ve de sürekli gelip " daha bitiremedin mi hoca?" diye sorup duran meraklı komşular :D vs. vs...

Şu anda çok dar bir zamanda yazıyorum. O yüzden detaya girmeyeceğim. Ancak şunu söylemek isterim ki; henüz temizliği yapıp göçme aşamasında olsam da; arkadaşlar, çocuklarım ve köpeğimiz " Goldie " ile birlikte, kuzinede pişen yemekler ve demlenen çayların tadına şimdiden doyamıyoruz. Kim bilir nasip olur da göçersek, nasıl olacak?

MeyveliTepe 23-02-2012 22:50

Kazım bey, gerçekten de hayal gibi olmuş. Allah güle güle, keyifle, mutluluk ve sağlıkla güzel günler geçirmeyi kısmet etsin. Emeklerinize değmiş.

Kiraz 24-02-2012 06:41

Kazım Bey, emeğinize değmiş, eviniz çok güzel "hayal ev" olmuş. Sağlıkla, huzurla, sevdiklerinizle o kuzinenin yanında, tüm yorgunluğunuzu unutacak güzel günler geçirmenizi dilerim.

limon 24-02-2012 08:52

Kazım bey, güle güle oturun, sağlıkla, huzurla, ailenizle...

hosseda 24-02-2012 09:35

Kazım bey,

Allah güle güle oturmayı nasip etsin güzel evinizde ailenizle birlikte.

Harika görünüyor...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025