agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Ev yapımları hakkında (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/2219.htm)

hosseda 04-04-2011 11:55

Hiç görünen çivi çakmadılar. Süpürgelik altında kalacak her iki başta birer çivi var, birde ızgara üstüne gelen dişlerde 5 cm lik çiviler çakıldı, yeni gelen rabıta dişe oturunca o çiviler kayboluyor.

Sizin dediğiniz çivileri çaktırmaz benim usta, alışınca gıcırdamaz merak etme deyecektir.

Muallim 04-04-2011 15:13

Çivi başları 1 cm aşağı inecek.Kalan boşluk ahşap dolgusu ile doldurulacak.Zımpara,cila yapılacak.Dikkat edilmezse belli bile olmaz.

Ustalar istediğinizi değil,istediklerini ve de kolayına gelini yaparlar.

hosseda 05-04-2011 07:46

Zımpara cila işlemini her türlü rabıtaya yapmak şartmıdır ? Ben döşenme bitince iyi bir temizleme sonrası herhangi bir şeye ihtiyaç duyulmayacak gibi görmekteyim ancak usta da hayır olmaz cila şart demekte.
Rabıtaları satan ise sakın cila gibi şeyler sürmeyin, sabah uyandığınızda sedir ağacının kokusunu duymaktan mahrum kalırsınız, bu tahtaların herhangi bir ilave muameleye ihtiyacı yok dedi.

ardacan2000 05-04-2011 13:37

Cila sertliği, direnci artırır ve böceklerden korur gibi geliyor.

MeyveliTepe 05-04-2011 13:50

Renksiz emprenye malzemesi sürüp, iyice kuruduktan sonra da iyi kalite tik yağı sürerseniz başka bir şey istemez.

Etrim 05-04-2011 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 780014)
Zımpara cila işlemini her türlü rabıtaya yapmak şartmıdır ? Ben döşenme bitince iyi bir temizleme sonrası herhangi bir şeye ihtiyaç duyulmayacak gibi görmekteyim ancak usta da hayır olmaz cila şart demekte.
Rabıtaları satan ise sakın cila gibi şeyler sürmeyin, sabah uyandığınızda sedir ağacının kokusunu duymaktan mahrum kalırsınız, bu tahtaların herhangi bir ilave muameleye ihtiyacı yok dedi.

Bir tanidigim sedir rabitalarini cilalamadi, bunun yerine kova ile satilan arap sabununu saf olarak rabitanin uzerine serip cekmesini bekledi, benim gordugum kadariyla sonuc cok basarili olmustu.

Etrim 06-04-2011 10:13

Bu blogta da parkelerin cilalanması hakkında güzel açıklamalar yapılmış.
http://www.ahsapatelyesi.com/yazi/ra...melerin-cilasi

hosseda 06-04-2011 11:16

Teşekkür ederim.
Son adresdeki yazıyı pek sevdim. Bezir yağı ile olabileceği yazılmış, bu şahane.

50 yıldan daha uzun bir zaman önce rahmetli annem odaların tahtalarını tahta fırçaşı ile her bahar başı ve bayram öncesi ovardı. Çok yorulunca bizde yardım ederdik çocuk halimizle. O günlere dönmek lazım.

hosseda 06-04-2011 17:36

Ustayı aradım 2 gündür kaytardı gene bahçeyi tamamlayacağım diye, ama işlerini bitirmiş ve sabahtan başlamış çakmaya tahtaları. Yarım salonu da tamamlamış. Bir paket rabıta arttı bile dedi, iyi haber tabii.
Malzemeyi yaklaşık alıyorsunuz ve genellikle de eksik kalıyor ama satanın hesabı yerindeymiş ki denk geldi bu defa. Tavanın beton dökümünde 7-8 araba (4 tonluk orta boy taşıt ile) karışık beton malzemesi yeter dendi. Ulaşım ve yer sorunu çok sıkıntılı olduğundan bir gün önceden 8 arabayı döktürmüştüm komşu bahçeye. Ertesi gün malzeme elle karılmaya başladı daha en az 5 kamyon isterim acilen hemde deyince usta domates gibi olmuşum bir anda.. Neyseki malzemeci alışık herhalde bu gibi durumlara, telefonum üzerine abi sen üzülme ben halledeceğim dedi ve beton yarım kalmadı. Yazın tam ortasıydı, köyün suyu kesildi, kesilecek dediler çöktüm kaldım karılan betonun yanına....

Şükür bu günlere geldik sağ salim....Şimdi içerilerde derz tamirleri var usta onları yaparım iki günde, c.tesi senle süpürgelikleri çakalım, haftaya bahçeye çıkarım artık dedi. Evin önünü ve binanın yanındaki betonlu kısmı kayrak ile kaplayacağız, otoparkın çitleri takılacak, yolda tamiratlar var başka da ustanın işi kalmayacak inşaatta.

mustafademir24 07-04-2011 20:26

Sevgili hoşseda geçen akşam üşenmeden bu sayfaları baştan aşağı tekrar gözden geçirdim ve de gördüm ki sizin ve Sayın kazım beyin ne de meşakkatli işleri olmuş:)) Ben ise okudukça yoruldum yahu.. Önümüzdeki güz inşaata başlamayı düşünürken ciddi ciddi gözüm korkmuyor değil taa istanbullardan nasıl yetişirim bunca işe diyorum vallahi kafam allak bullak oldu..Bir de pazar günü gezdiğim prefabrik fuarında sadece 17000tl ya bir 72 m2lik ev bulmuştum şeytan dürtüp duruyo:)) Kıyaslamanın imkanı yok şüphesiz ki,fethiyedeki arsama komşu bir beyefendi vardı 17 dönümlük bir arazi de 250m2 kadar kapalı alanı olan bir taş evin sahibi,onunla konuştum evladım dedi yazdan yaza mı, temelli oturacağın bir ev mi istiyorsun bu çok önemli bir karar.Anlaşılan o ki daha çook karar değiştireceğim bu konuda..Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

hosseda 08-04-2011 12:03

Sayın mustafademir24,

İnşaat yapana Allah yardım eder sözü doğru.
Şöyle olmakta kanımca ; inşaata başladığınızda odaklanma öyle güçlü oluyorki, aslında yaradanın bizlere bahşettiği ama lazım değil diye devre dışı veya atıl duran tüm meziyetlerinizi devreye sokuyorsunuz. Örneğin normal zamanda 07.30 da uyanıyorken bu dönemlerde sabah gün ağarırken ayaktasınız. İşinize daha sıkı sarılıyorsunuz, paraya ihtiyaç olduğundan değil sadece, şevk artıyor. Tabiri caizse rölanti yüksek oluyor, bu da her zamankinden fazla iş halletmeniz demek oluyor... Ancak yüksek rölanti neticesi kayıp sadece yakıtta mı yoksa motorda da aşınma oluyormu onu bilemiyorum...

Bir yerden başlayacaksınız kurtuluşunuz yok göründüğü üzere, para hesabınız çok mühim, mesafe uzak gel git sizi sarsabilir, güveneceğiniz birine teslim olup, anahtar teslimi vermeniz iyi olabilir ( sayın Aziz Fayda'nın yazdıklarında bu hususta güzel önerileri vardı. Dönün onlara bakın bir daha.).
Hatırladığım kadarı ile arsanızın olduğu köyde taş boldu. Bulun düzgün bir usta yavaş yavaşda olsa taştan bir ev yapın derim. Yaşınız genç, doğrama ve tavanını da Kazım bey gibi ahşap yapın mutlaka.

Hayırlısı ne ise o olsun hakkınızda.

hosseda 10-04-2011 10:22

1 Eklenti(ler)
Taş evin banyosunda yerlerde taş olsun dedim ve dün yerleri kayrak taşlarla kapladı usta, p.tesi günü kurumuş olur derzlerini yapar bitiririm dedi.
Yer döşemeleri, kapı kasalarının takılacağı kısımlardaki süpürgelikler hariç tamamlanmış. Giderken büyük naylon çuvallar aldım yerlere serdik, tahtaları koruyabilelim diye.

Akşamüzeri eve marangoz getirdim 4 kapı için. Giriş kapısı iki kanat olsun dedim son anda, anlaşmak üzere olduğumuz fiatı 200,- TL. yükseltti, P.tesi konuşalım dedim. Olmazsa tek kanat yapıp uyuştuğumuz fiata vereceğim bu marangoza işi, masif ağaç isteyince fiat çok yüksek çıkıyor ne yazıkki.
Ama yaklaşık ölçüler ve şekillerle anlaştığımız kişi ölçüye gelince evi taş görüp fark yaratmaya çalışıyor diyede düşünmedim desem yalan olacak.

Bir defasında çinko oluk için bir fiat alayım dedim bir demirciden, ev nerde abi dedi,şurada dağ köyünde dedim, hıııı villa öylemi dedi, yok değil taştan ufak bir köy evi dedim, hııııııı hemde taştan ... evet taş villa dedi, yeminle değil dememe fırsat vermedi 10 metre oluk için 1,5 milyar fiat söyledi.
Basit bir köy evi deseniz de karşınızdaki inanmıyor, dışarılardan gelip uçuk paralarla iş yaptıran bir tavuk daha buldum diyor, iki tüy fazla yolmaya çalışıyor.

Suna 10-04-2011 10:31

Sayın hosseda sizin fiyatlandırmayla ilgili yazınızı okuyunca Alanyada ev yaptıran bir Alman ın sözü aklıma geldi.
"Artık tokalaştıktan sonra kolum yerindemi diye kontrol ediyorum."demişti.:D

hosseda 11-04-2011 10:03

Usta hızlandı.

Sabahtan telefonla konuştuk banyonun tabanının derzini bitirmek üzereyim dedi bir kamyon kayrak taş istedi bahçeyi halledecekmiş. Muğla Yerkesik taşı en sağlam taşlardan, hemen bir kamyon yollattım bahçeye indirmesi dahil.

Usta yardımcıda almaz oldu tek başına hallediyor işleri. Bahçenin otunu da keseceğim dedi bu arada. Otlar bel hizasına geldiler, çizmesiz girmeye korkar oldum bahçeye. Sarmaşık (acı ot) 10 güne bitecekmiş bu da yılanların uyanması ve dolaşmaya başlaması demektir dedi dün pazarda alışveriş ettiğim Bayındırlı köylü.

hosseda 11-04-2011 18:46

Kayrak taşlar gelmiş bahçeye, malzemeciyle indirilmesi dahil anlaşmıştım, usta çok iyi etmişsin dedi malzemecinin 3 elemanı 4 saatte ancak indirebilmişler taşları bahçeye. Renklerini sordum biraz koyu gibi ama güzel dedi. Başında olmayınca bazı şeyler şansa ve satanın zevkine kalıyor.

Cumartesi günü ölçüye götürdüğüm marangozu aradım ve çift kanattan vazgeçtim ilk konuştuğumuz şekil ve fiattan yap kapıları hafta sonu peşinatını getiririm dedim. Tamam abi mühim değil ben keresteyi alır kasaları keserim sen gelince kapıların şeklini kararlaştırırız dedi. Köye ölçüye giderken yolda konuştuk hafta başı karar verirsen 2 hafta sonra cumartesi kapıları takarız demişti. Marangoz, atölyesinde tek başına çalışıyor ancak montaja giderken günlük usta alıyorum dedi. İki kişi sabah erken başlarlarsa akşama bitirebilirlermiş 4 kapının montajını. Bende orada olacağım nasipse.

Böylece kapı işini de hallolmuş sayarsam hayırlısıyla finale çok bir şey kalmıyor.

ilker_eroglu 11-04-2011 23:57

Merhabalar,

70 metrekarelik bir arsaya 32 metrekare imar izni veriyorlar.

Geri kalan alana kış bahçesi yapabilirmiyim bu konuda yorumlarınızı rica ederim.

İlker

Etrim 13-04-2011 09:12

Merhaba İlker bey,
Arsa küçük, küçük bir kış bahçesi (10-15m2) iskan aldıktan sonra pek sorun olmaz diye düşünüyorum. Bu biraz da komşularınızın davranışına bağlı olacaktır. Etrafınızdaki komşularınızın rızası olursa bu boyutlarda bir kış bahçesi sorun olmaz.
Saygılarımla

ilker_eroglu 13-04-2011 21:46

Sn Etrim,

Cevabınız için teşekür ederim benim derdim bahçenin tamamını kış bahçesiyle kapatmak.

Biraz daha araştırma yapmam gerekecek sanırsam.

Saygılarımla.

İlker

mneccaroğlu 15-04-2011 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilker_eroglu (Mesaj 784279)
Merhabalar,

70 metrekarelik bir arsaya 32 metrekare imar izni veriyorlar.

Geri kalan alana kış bahçesi yapabilirmiyim bu konuda yorumlarınızı rica ederim.

İlker


sn ilker
yapı yönetmeliğinde sorunuzun hukuki cevabı var.özetle yapı ruhsatındaki inşaat alnının yüzde onu yapabileceğiniz kış bahçesi alanını oluşturur diye hatırlıyorum,yine de emin olmak için okumak lazım,kolay gelsin.

hosseda 17-04-2011 06:29

1 Eklenti(ler)
Cumartesi sabahtan marangoza uğradım, kapı kasalarını kesmiş. Kapı modellerini tesbit ettik, sabah erken menteşe ve kilitleri almıştım, onları bıraktım ustanın bir kaç siparişi vardı tamamlayarak köye çıktım.

Evin yanına gelince beynimden vurulmuşa döndüm. Evin görünen bir tarafında yere döşenen kayrakların rengi bina ile alakasızdı, sarı renkli taşlar döşenmişti. Usta bana gelen taşların siyah ağırlıklı olduğunu söylemişti sorun olmaz siyahsa diye düşünmüştüm ancak bunlar ne yazıkki sarıydı. Görmeden almanın bedeli ağır oldu. Üç çevre hemen hemen tamamlanmış durumda, binanın önü döşenmedi henüz ona şükrediyorum.

Tüm gece düşündüm yapılacak şey yeni taş getirmek, kalan sarı taşı geri nakletmek ve sağlık olsun, zararın neresinden dönülse kardır demek gibi gelmekte. Yere döşenen sarı taşları da beyaz rekte uygulanacak derzleri olabildikçe geniş tutarak kapatmak.

Bu arada banyo tamamlanmış, duş teknesi konacak kısım dışında kayrak kaplanmış olan taban çok güzel olmuş.

hosseda 18-04-2011 09:06

Dün tekrar gittim köye. Giderken 2 çuval beyaz mermer tozu götürdüm. Usta pazar günleri çalışmıyor ama buldum onu konuştuk. Derzleri çok geniş tutar, taşı neredeyse kapayacak şekilde yaparım dedi. Şu anda üçüncü kenarın son kısımlarında, orayı tamamlayınca ön tarafa dokunmayacağız, yan taraf derzlerini komple tamamlayıp durumu göreceğiz. Beyaz renkli geniş derzlerle duvarlara uyum sağlanır umudundayım.
Kalan sarı taşları iade etmeyip bahçeye yürüme yolu yapacağım. Ön taraf için hayatlık duvarı üzerinde kullandığımız açık yeşil gri tondaki taşı döşeyeceğiz.

Sona yaklaştıkça dikkat azalıyor, belki de yorgunluk sebebiyle yılgınlık oluşmakta. Malzemeci Yerkesik taşı dediğinde gözümde canlanan taş siyahlı grili Bodrum kayrağı oldu, renk nedir diye sormak aklıma gelmedi, sorsam mesele anlaşılacaktı.

ilker_eroglu 19-04-2011 02:18

Sn hosseda,

Şimdiden çok güzel görünüyor güle güle kullanın :)

hosseda 19-04-2011 11:50

Teşekkür ederim...

Etrim 20-04-2011 09:40

Sn. Hoşseda,
Herşey çok güzel, kişisel tercih meselesi ama banyoda da kayrak olmamış bence....
Heryerde kayrak bir süre sonra tekdüzelik yaratıyor.
Selamlar

hosseda 20-04-2011 18:10

Sayın Etrim banyo tabanımı beğenmediniz demekki.
İlk görünce öyle sevdimki taş döşenmiş halini yerin, tüm evi yapmamakla büyük hata etmişim dedim içimden. Ustaya da sen süpersin usta inan dedim ve çalışırken giyerim diye aldığım paketli iş tulumumu al bu senin hakkın diye hediye ettim keyfimden.
Derzlere faydalı diye sulamıştık banyoyu, taşlar ıslak iken çektim fotoğrafı. Tekne yeride kötü görüntüye sebep olmakta. Bir defada kuru haliyle fotoğraflayacağım...

Etrim 21-04-2011 15:53

Sn. Hosseda, önemli olan sizin beğenmeniz zaten, fotoğraflar bazen olan görüntüyü vermiyor, hele bitmiş halinin çok daha güzel olacağına eminim. Dediğim gibi banyoda kayrak fikri ilk bakışta bana uzak geldi ama neden olmasın. Forum ya, eleştiri hakkımızı da kullanalım dedim. Selamlar

hosseda 21-04-2011 16:26

Sayın Etrim haklısınız aslında. Usta kayrak kaplı zemini hole göre 2 cm. kadar düşük yaptı, gerekçesi de " sen bunu beğenmezde sökelim usta seramik kaplayalım dersen ne sana ne bana ilave eziyet ve masraf olmasın, üstüne döşeyelim geçelim seramiği bari" dedi.

Orada kullanılan kayrakların çoğu daha önceden aldığım ve lento yanaklarına kullandığımız beyaz ve oldukça düz taşlar. Birazını banyo için saklamıştım. Taşı çok seviyorum.

Eleştirmekten kaçınmayın lütfen. Dışarıdan bakacak gözlerin büyük yararı var, dönülebilecek hatalara devamı önleyecektir ilginiz.

MeyveliTepe 21-04-2011 16:49

Hem yerde hem de duvarda aynı taş görüntüsü biraz tekdüze gerçekten. Yerler başka bir şey olursa duvarlar daha görünür olabilirdi ama zevk meselesi neticede.

Islak zemine döşediğiniz taşları mat doğal taş cilasıyla cilalarsınız, çok güzel olur.

hosseda 22-04-2011 17:44

Taş cilasını aramaya başladım banyo için.

Ustayla telefonla konuştum. Gelirken yarın varmı istediğin diye sorunca, kayrakların derzlerini hemen hemen bitirdim çok güzel oldu, eminim evin önünde de bu taşa devam edelim deyeceksin onun için 2 torba beyaz çimento ile 2 çuval daha mermer tozu koy arabaya da öyle gel dedi. Güzel haber...

Sabah marangoz da bekliyor, kapıları tutkallamış mutlaka gel bak dedi telefonda. Önce ona uğrar oradan köye çıkarım.

Hayırlısı...

hosseda 24-04-2011 16:27

1 Eklenti(ler)
Derzler yapılınca sorun yok olmuş kayrak taş döşenmesinde. Duvarlarla yer arasında uyum sağlanmış. Usta evin önüne başladı.
Marangoz kapıları bitirmiş, haftaya cumartesi nasipse yerlerine takılacaklar. Kapılarıda pencereler rengine uyduralım dedik ve en yakın renk olarak bulduğum su bazlı ahşap koruyucunun (politex) maun renkte olanını aldım marangoza bıraktım o sürecek kapı ve kasalara.

hosseda 01-05-2011 17:41

1 Eklenti(ler)
Dün erkenden yola koyuldum. Marangoz, abi sabah 07.30 gibi gel, mutlaka beraber gidelim ben yalnız senin oraya arabayı indiremem demişti. Sabah 07.30 da atölye önündeydim ama marangoz saat 08.20 de anca gelebildi. Geç yatmıştır diye telefonla da uyandırmaya gönlüm razı olmadı. Maun rengi boyanan doğramalar bana astar boya vurulmuş ağaç olarak göründü, bir kat daha boya şart.

Usta da marangoza yardım eder diye önceden hazırlıklıydı. Bu arada bahçe hafta içinde at ile sürülmüş, el traktörü girecekti tesviye için. Bahçenin taşı ve otları ayıklansın diye bir köylü de o işle uğraştı.

Bazı hafta sonları çok yoruluyorum. Bu hafta da onlarda birisiydi. Akşam giderken marangozun evin içine yaydığı çöpleri dahi toparlayacak durumum yoktu, o haliyle bıraktım çıktım.

Bahçenin de ilgiye ihtiyacı var. Sebzeleri ekme vakti geldi, haftaya o işlere de el atmak gerekecek. Damla sulama yeniden kurulmayı bekliyor. İnşaat var diye bahçeyi daha fazla ihmal edemem yoksa domat biberden mahrum kalacağız.

mustafademir24 01-05-2011 20:29

Sevgili hoşseda, inanın bu taraftan bakınca her yaptığınız mükemmel görünüyor.. Bu arada tüm çalışan ustalarınızın da ellerine sağlık:)) Sevgiler.

Etrim 02-05-2011 13:29

Kapılar kapandıktan sonra artık ev bitmiş sayılır...

hosseda 02-05-2011 16:45

Teşekkür ederim sayın mustafademir24,
Sayın Etrim evzinmek iyi değil ama bu hafta sonu gene omuzlarım düştü, nasıl bitecek bu ev diye kara kara düşündüm. Kapalı kapıya bakarak hemde :)

mandalinci 04-05-2011 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 795644)
Dün erkenden yola koyuldum. Marangoz, abi sabah 07.30 gibi gel, mutlaka beraber gidelim ben yalnız senin oraya arabayı indiremem demişti. Sabah 07.30 da atölye önündeydim ama marangoz saat 08.20 de anca gelebildi. Geç yatmıştır diye telefonla da uyandırmaya gönlüm razı olmadı. Maun rengi boyanan doğramalar bana astar boya vurulmuş ağaç olarak göründü, bir kat daha boya şart.

Usta da marangoza yardım eder diye önceden hazırlıklıydı. Bu arada bahçe hafta içinde at ile sürülmüş, el traktörü girecekti tesviye için. Bahçenin taşı ve otları ayıklansın diye bir köylü de o işle uğraştı.

Bazı hafta sonları çok yoruluyorum. Bu hafta da onlarda birisiydi. Akşam giderken marangozun evin içine yaydığı çöpleri dahi toparlayacak durumum yoktu, o haliyle bıraktım çıktım.

Bahçenin de ilgiye ihtiyacı var. Sebzeleri ekme vakti geldi, haftaya o işlere de el atmak gerekecek. Damla sulama yeniden kurulmayı bekliyor. İnşaat var diye bahçeyi daha fazla ihmal edemem yoksa domat biberden mahrum kalacağız.

Taş evleri çok severim, güle güle, sağlıkla oturursunuz inşallah. Hele kapısının rengine bayıldım.

Tüm işler bitince, bahçede bir şeyler içip, evinizi, bahçenizi seyrederken tüm yorgunlukları unutursunuz.

Safranlı 05-05-2011 15:26

Ilk mesajınızdakı yazıları tekrar okudum sadece ilk cümleniz bile yakısıksız
hata bende ki böyle bir cümleyle başlanan mesaja cevap yazdım
meydan sizindir buyrun.....
Benim sizinle paylaşılacak veya sizden yararlanacak bir seyım olmadıgı aşikar
benim gönlümde bu site ince ruhlu ve toprak dostu kişilerin buluştugu bır evdır.sizler madem benim üstünsünüz (ki bunu asla kabul etmıyorum)acizane şantiyeciler .com u önerırım

hosseda 09-05-2011 11:09

Teşekkür ederim sayın mandalinci, ancak kapıdaki renk değişti ne yazıkki, bordo renge boyandı kapılar bu hafta sonu.

Biraz haber aktarayım inşaattan :
Cumartesi günü usta çalışmadı, ben marangozu götürdüm tekrar, kapılara eşik koydu, bir iki ufak tefek iş kalmıştı onları bitirdi. Akşam geç vakit camcı geldi ve iç kapı camlarını taktı.

Bir gün önce usta benim haberim olmadan ahşap tabanları makina ile sildirmiş, ben silinmesini istemiyordum ama sebebini gidince anladım, harç suyu ile bazı yerlerde lekeler oluşmuş onları yoketmek için tek çare silmek diye düşünmüş ama ne yazıkki gene sorun çözülmemiş. Dün boyacı ustası götürdüm, önce kapıları boyadık, tüm ev tahta tozuydu, temizledik, yerlere macun çekildi, zımparalandı ve yere iyi bir su bazlı şeffaf ahşap koruyucu sürdük, koruyucu kurumadan girmek mümkün olmadığından neticeyi haftaya görebileceğim. Boyacı ile hafta sonu gene gideceğiz, kepenkler elden geçecek ve de tabanı halletmeye çalışacağız. Taş duvarlar çok toz tuttuğundan ne kadar süpürseniz de tozumakta şu anda. Su bazlı şeffaf boya astarını tüm evin iç kısmına sürmek suretiyle tozumaya son vermek fikrindeyim.

Evin önündeki işler tamamlanmış gayet güzel olmuş kayrak taş kaplı hali yerin.

Bu arada usta bahçeyi ben ekeyim sen sulamasını karşıla olurmu dedi, olur tabii dedim. Cumartesi günü damla sulama borularını yaydık tüm bahçeye, kavun karpuz dahil çokca meyve ve sebze ekilecek.

Fotoğraf var ama makinaya aktaramadım, daha sonra yükleyeceğim.

hosseda 12-05-2011 06:35

Usta bu hafta parçalı çalıştı ancak bahçeye de bundan böyle o bakacağı için inşaat bitsede bir yere gittiği yok her zaman yakında.
Dün kalıplık keresteleri ve diğer malzemeleri nakletmeye başladım dedi.

Bahçeye girilen kısımdaki yol bozukdu bu gün orasını tamir edecekler. Meteoroloji yağmur göstermiyor birazdan havayı konuşuruz ustayla. 2,5 mikap karışık beton malzemesi ile 15 torba çimento istedi. Yolu betonladığında otopark olarak yolla bahçe arasına yapılan yere de rahatlıkla araba koyma imkanını elde edeceğim.

MeyveliTepe 12-05-2011 13:55

Sn.Hoşsseda, sizin usta tam teşekküllü çıktı galiba, şanslısınız. Hazır oralardayken meyilli yerlere taraçalandırma vb. de yaptırırsınız herhalde.

Beton suyu yemiş kalıp tahtanız filan varsa çivilerini söküp bahçede kullanabilirsiniz, mesela bir kaç sebze adası gibi. Bu tahtalara beton suyundan dolayı artık hiç bir şey olmaz.

hosseda 12-05-2011 17:22

Sayın MeyveliTepe gerçekten ustam tam teşekküllü.
Bana geçen hafta artık takımları toplama zamanı geldi dedi biraz üzüntülü olarak. Hayırlısı usta, ellerine sağlık ama daha da uzasaydı ben telef olabilirdim dedim şakadan.

O arada laf ustanın fidanlığındaki bir zeytin ağacına geldi. Geçen yıl büyük bir varilde dikili neredeyse ağaç olmuş zeytini görmüş ve usta bu ağaç benim satma demiştim. Onu evin tam önünde bıraktığımız toprak alana dikiver dediğim de istersen bahçeyi de ortak yapalım dedi. Benim için uygun deyince, sulama senden fide ve bakım benden olsun tamammı dedi onada tamam dedim. Ben sandım küçük bir bahçe yapacağız ama usta koca bahçeyi dolduruverdi.
Usta aynı zamanda tam bir çiftçi, hele hanımını bir görseniz sebze ve ot konusunda gerçek uzman.

Taraçalar ile uğraşacak halim kalmadı, seneye nasipse. Bugün yol betonu bitmiş, malzeme artmış. Bahçenin sağ tarafında sona doğru güzel bir ceviz var, en koyu sıcakta dahi altı boğazdan yeli alıyor. Ustaya, cevizin altına bir şeyler düşün yorulunca dinlenirsiniz gölgesinde demiştim, yarın orayı betonlayayım mı dedi, sonra kayrak kaplayacakmış, super olur usta sorduğun kabahat dedim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025