agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2009, 11:18   #1
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Hoşgeldiniz arkadaşım, işinizi kaybetmiş olmanıza üzüldüm, inşallah daha iyilerini başarırsınız.

Aşağıdaki linkte, Ferhat41 arkadaşın 505 nolu mesajını okumanı isterim;

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=638&page=17

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 11:32   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Merhaba BalıkçıSerdar,
Hiç zaman kaybetmeden incelemeye başladım. ilgin için teşekkürler.
selamlarımla,
h.k.

hkaracan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 15:50   #3
Yeni Üye

Tekrar selam,
www.igeme.org.tr bağlantısında ihracat verileri ile ilgili detaylı bilgi ve raporlar bulunmakta. Yetiştirdiği ürünleri ticari olarak değerlendirme düşüncesi olanlar bakmadan geçmesin derim.
selamlar,
h.k.

Eski 16-04-2009, 21:08   #4
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Hkaracan

Araziyi almakla iyi bir yatırım yapmışsınız size yakın çorlu ilçesinde ceviz ağaçı
dikiliyor .oranın tarım müdürlüğünle temasa geçerseniz size yardımcı olurlar
Son yıllarda ceviz iyi para ediyor kolay gelsin

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 11:21   #5
Yeni Üye

herkese selam,
dün hava çok güzeldi, dayanamadım, eşim işe gittikten sonra atladım arabaya yine Saray'a gittim. sarı ve beyaz papatyalar açmış. yanımızdaki 3 dönümün içerisindeki evlerin bahçesinde kirazlar da çiçek açmıştı. benim arazim bomboş ama içerisinde yarım saat öylece yürümek ve hayal kurmak bile bana mutluluk verdi. tavuklar otları eşeleyip yiyecek arıyor, koyunlar otluyor, yolun karşısındaki dereden kurbağa ve kuş sesleri geliyor.
Yandaki evlerin bahçe işleri ile uğraşan çiftçi bana araziyi en az 2 3 defa sürdürmem gerektiğini ve ayrık otları ile mücadele etmem gerektiğini söyledi. dediğine göre ayrık otu toprağın kanını emen bir illetmiş ve mücadelesi zormuş. kurak nadas faydalı olur dedi. ben de acaba fide dikim işii seneye mi bıraksam diye düşünmeye başladım. yer yaklaşık 10 yıldır el sürmeden öylece kalmış. toprak çok sert ve otlarla kaplı. belki bir iki fikir daha alacağım. 1 yıl daha kaybetmek beni üzüyor ama sonradan ağaçlarımı kaybetmek daha da üzer.
sevgili ahmeter,
dün biraz vaktim oldu, ilçe tarım md.lüğüne uğradım. biraz tembel gibi geldiler bana ama... ceviz için bilgi almaya çalıştım. 1500 adet ve üzerine yardım yapıyorlar. benim arsama o kadar ağaç sığmaz elbette ki. varsa yer göstermelerini ( belki kiralık vs ) rica ettim. " işin mi yok kardeşim " diye baktılar. ama aslında gerçekten işim yoktu. tabi onlara söylemedim.
esnafla biraz konuştum. kargo bayisi sadece 1 tane varmış. 25-30 bin nüfuslu ve etrafında irili ufaklı fabrikaların olduğu bir yer için bana 1 az geldi. mng yok. belki biraz bu konuyu araştıracağım.
her mevsim güzel ama bahar bir başka güzel.
şimdiik bunlar,
selamlarımla,
h.k.

Eski 18-04-2009, 10:15   #6
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
h.karacan

Köylünün söylediği doğru evvela araziyi belletmek lazım yürüyüş yolunu ayırıp diğer kısımları fidanlara bırakmak kaydıyla
Birde etrafınızda hangi meyva ağaçlarını dikmişler iyi netiçe almışlar İKİ o meyva ağaçları meyva verdiğinde nasıl korunacağı onun için fazla acele etmeyin söylediklerim deneyimlerinden dolayı dün oraya gittiğinizde aldığınız moral neyle ölçülebilir şimdi mayıs ayında toplanan papatyanın faydalarını anlatmakla bitmez iyi günler

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025