View Single Post
Eski 23-04-2009, 22:06   #290
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hkaracan Mesajı Göster
Eşim bu konuda benimle hafiften dalgasını da geçiyor. O biraz daha "şehirci", uzak kalmak fikri ya da nispeten medeniyetten uzaklaşmak fikri kendisini rahatsız ediyor. Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamıştık ama artık ortak paydada buluşmaya çalışacağız. Fikri yavaş yavaş vermeye çalışıyorum. Onun da fikrini alarak şirin, sevimli yaşanacak yerler hayalimi onunla paylaşıyorum. zamanla umarım o da bir denemek ister. en azından hafta sonları ve kısa tatillerde.
h.k.
Fikri yavaş yavaş verme konusunda Sn. Alan Parson'un, aşağıda linkini verdiğim taktiğini okuyun ve sizde bir taktik oluşturun

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=politikac%FD

Foseptik konusunda ise; komşularınızda kuyu (veya artezyen) olduğunu, buradan elde ettikleri suyu evde kullandıklarını belirtmişsiniz, açacağınız foseptik çukuru bu kuyu veya artezyenlere en uzak noktada olmalı, ilk şart bu.

Bu ilk şarta dikkat etmek koşulu ile, arazinizin eğimine göre, mümkün olan en alt kısımda olmalıki, "pis" sular oraya akabilsin. birde foseptik ve yapmayı düşündüğünüz ev yerini göz önüne alarak, bu araya döşenecek gider borularının geçeceği güzergah da belirlenmeli. Ayrıca en sağlıklı foseptik, harç kullanmadan taş ile örülmeli, yakınına "söğüt" gibi kökleri ile foseptiğe zarar vermesi muhtemel ağaçlar dikilmemesine gösterilmelidir.

Fidanlar ve arazinizin gelecekte olmasını istediğiniz biçimi hakkında Sn. Orijin'in tavsiyelerini gözardı etmeyip, titizlikle üstünde durmanız çok önemli, gerekirse bu konularda yardım almayı (profesyonel veya tecrübelilerden) ihmal etmeyin de derim

Size kolay gelsin, sağlıcakla.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön