View Single Post
Eski 23-04-2009, 20:30   #289
hkaracan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Yazan bütün büyüklerime selmlar ve teşekkürler,
Deneyim ve önerilerinizi hem dikkatle okuyor hem de uygulamaya çalışıyorum.

Önce nar:
2-3 bahçe sahibi ve bir de fidan satıcısı ( ziraat müh. olduğunu söyledi ) konuşmuştum. Ortak kanı, çok rüzgara maruz kalmayacak, tercihen güney cepheye bakan yerde korunaklı olması şartıyla yetişebileceği. Korunaklıdan kasıtları evin güney cephesi. önce bahçe oluşacak sonra ev sonra nar deneyeceğim sanırım. ev için daha zamanım var.
su:
7-8 mt. den artezyen almak mümkün, şu andaki durumda komşularım hem artezyen hem de dereden faydalanıyorlar. Kuyudan elde ettiklerini ev kullanımı için, dereden aldıklarını da sulama ve diğer bahçe işlerinde kullanıyorlar. Karayollarından izin almışlar ve asfaltı 20cm kadar kazarak çelik boru içerisinde plastik boru ile dereden aldıkları suyu arazilerine getirmişler. Küçük bir benzinli motor vasıtasıyla zaman zaman sulama için kullanıyorlar. Her iki komşu da emekli ve çevreye duyarlı insanlar. görmedim ama kaynaklarımızı vahşice harcamayacak insanlar. Bana kendi arazim için ayrıca bir hat çekmem gerekmediğini, ihtiyaç duyduğumda onların motor ve hattından faydalanabileceğimi söylediler. sanırım 2-3 litre benzinden öteye geçmez.
Çiftçeker
Sayın BalıkçıSerdar, aynen dediğiniz gibi oldu. sert toprağı gören çiftçi bana bu işi onun traktörü ile yapamayacığmı, ama yapabilecek birini bildiğini söyledi. ve beni onunla tanıştırdı. Tıpkı söylediğiniz gibi uygun bir zamanda kendisi 70 liraya bu işi yarım saatte yapacak.
Sayın denizakvaryumu, linki okumuştum ama tavsiyenizden sonra birkez daha dikkatlice inceleyeceğim. teşekkürler.
Sayın Orijin,
Verdiğiniz tavsiyeler çok değerli. teşekkürler. Ben zaman zaman elime kağıt kalem alarak " neyi nereye " konusunu çizip duruyorum. Eşim bu konuda benimle hafiften dalgasını da geçiyor. O biraz daha "şehirci", uzak kalmak fikri ya da nispeten medeniyetten uzaklaşmak fikri kendisini rahatsız ediyor. Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamıştık ama artık ortak paydada buluşmaya çalışacağız. Fikri yavaş yavaş vermeye çalışıyorum. Onun da fikrini alarak şirin, sevimli yaşanacak yerler hayalimi onunla paylaşıyorum. zamanla umarım o da bir denemek ister. en azından hafta sonları ve kısa tatillerde.
kimin ne kadar zamanı kaldığını ben bilemem ama bana kalırsa endişe edecek bir durumunuz yok. en azından başlamış ve yolun zorlu kısmını aşmışsınız. emeklisiniz de ( bizim neslimizin emeklilik gibi bir hayal kurması maalesef çok gerçekçi değil ). ne güzel , umarın hayalinizdeki yerde geçirecek uzun, sağlıklı ve mutlu yıllarınız olur. ama çarşamba uzak, ya da ulaşım için biraz zorlu değil mi?
Araştırmam gereken önemli bir konu da "fosseptik" ( nasıl yazıldığını bilmiyorum, pis su gideri diyelim ya da. pis bi konu ama...

tüm paylaşımcılara umut ve sağlık dolu günler diliyorum.
selamlarımla,
h.k.

hkaracan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön