![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Sn. Denizakvaryumu, İşi ertelemeyip, arkadaşa ulaştım. Dediğim yeri kooperatif olarak almışlar, kooperatif üyeleri genelde PTT çalışanlarından oluşuyormuş, şu anda bir adet 1 dönüm, bir adette 1,5 dönüm boş hisse varmış. Yani araziye kooperatif hissesi olarak sahip oluyorsunuz. Kooperatif ama anladığım kadarı ile inşaat falan yapmak gibi bir amaçları yok amaç sadece ifraz yapma gereksinimi duymadan (kanunen ifraz yapılamadığı için) büyük tarım arazisini kendi amaçlarına göre hobi bahçesi gibi kullanabilmek. Bu pazar kooperatif başkanı bahsettiğim arazide olacakmış, dilerseniz size bir görüşme ayarlamaya çalışabilirim, veya ben pazar günü zaten orada olurum, sizin adınıza görüşebilirim. Siz nasıl uygun görürseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Hay Allah, elektrik-su durumunu sormayı unuttum. Ama arkadaş orada kameriye gibi bir yer falan da yapmış, domates falan yetiştiriyomuş, ben merak edipte hiç arazisine gitmedim doğrusu, sadece yerinin aynı köyde olduğunu biliyorum o kadar. Bu vesile ile arkadaşın yerini de görmüş olurum ![]() Sizin adınıza görüşürüm dedim ama şimdi aklıma geldi, sizin hakkınızda bilgi isteyeceklerdir, malum kooperatife nasıl bir insan gireceğini bilmek istemeleri hakları, bizde sadece buradan tanışıyoruz (sizin hakkınızda yeterli bilgiye sahip olmadığımı düşünüyorum). Sanırım sizin görüşmeniz daha uygun olacaktır. İsterseniz, siz kendinizi ayarlayın bana bildirin de ona göre ne yapabileceğimize beraberce karar verelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Benim gibi İstanbulda yaşayıp, hem eş dosttan fazla uzaklaşmamak hemde şehir hayatından gürültüsünden kurtulmak isteyen arkadaşlara bir tavsiye, Tekirdağ ilçelerinde yeni imara açılmış verimli tarım arazileri taksitle satılıyor. Bilginize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Merhaba, Uzmanlık alanım arsa, arazi ve imar durumları olmamasına rağmen deneyimlerimi paylaşmak istedim. Çatalca ve köylerinde yer edinmek isteyen arkadaşlarıma bir nebze yardımcı olur umarım. 1- Çatalca' nın bazı köyleri bundan 3-4 yıl önce mahalle statüsüne getirilmiştir. Bundan dolayı , alacağınız arazi ile ilgili imar durumunu belediyeden öğrenmeniz gerekmektedir. Ve bu işlem sanıldığı kadar zor bir durum değildir. 2- Köy statüsünde olan yerlerde ev yapabilmek için, muhtarla görüşmelerde bulunmanız gerekmektedir.Ancak bu yerlerde de B.şehir Belediyesinin izni gerekiyormu öğrenmelisiniz. Köy sınırarında muhtardan, köyün dışında kalan yerlerde Balmumcuda bulunan İmar İskan müdürlüğünden izin alabiliyorsunuz. 3- Alacağınız arazinin, yola, elektrik ve telefon direklerine yakınlığını mutlaka göz önünde bulundurunuz. Tahmin edemiyeceğiniz masraflarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle yağışlı havalarda stabilize yol çok büyük problem. 4- Muhtardan alacağınız izinle köy evi yaparsanız, elektirik bağlatmak için muhtardan yazı almanız gerkmektedir. 5- Çatalcanın bazı köylerinin imar durumu "organik tarım alanı" olarak belirlenmiştir. 6- Yol güzergahı olarak google dan bakarak, TEM yolundan gireceğiniz şekilde yer seçmeniz, size ulaşımda saatler kazandıracaktır. 7- Yapılaşmaya başladığınızda sırasıyla şu kurum ve kişilerle karşılacaksınız. a) Muhtar b) Muhtarı ikna etmeden illada yaparım derseniz, jandarma. c) Çatalca veya Arnavutköy Belediyesi d) İski e) B.Şehir Belediyesi 8- Sadece ev değil, yeşil ve doğa alanı yaratacaksınız, buyüzden toprağa çok dikkat edin. Çok killi ve kireçli toprak yapısı sonradan hevesinizi kırabilir. 9- Örnek verecek olursak, ( Bu sayfada Subaşı konusu geçtiği için) Subaşında 20-30 dönüm arazi içinde 15-20 villalık bir site vardır. Normal şartlarda bu yapılamaz. Bu yüzden, beğendiğiniz bölgede sıkı bir araştırma yaparsanız, yapılamayacak şey olmadığını göreceksiniz. Yeterki isteyin. Şunu tavsiye edebilirim ilgilenenlere. Şehir hayatı kültürüne alışmış insanların, köyde yaşayanlarla uyum sorunu olabilir. Bu yüzden 3-5 aile yakın araziler alıp bu işlere başlayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Satılık
Arkadaşlar, burası tabii ki ilan yeri değil ama benim de satma kararı içinde olduğum bir yerim var. lokasyon: mudanya - hançerli köyü (yenikapıdan feribotla istanbul 2 saat malum) nilüfer çayı ovasında güneye bakan, 7700m2, tek tapu bana ait, önünde çeşmesi olan, bir cephesi kadastroda kayıtlı resmi yol (ancak toprak), asfalt yola 600m. geçen sene toprak analizi yapıldı, pH sebebiyle kükürt atılarak bekletildi. bu sene sürümü ve işaretlemesi yapıldı. 15 gün içinde üzerine ihracata uygun bursa siyah inciri fidanları dikilecek (toplam 129 adet, 9 adedi "erkek" olmak üzere) burada 10km. mesafede ayrı bir lokasyonda daha büyük bir yerim olduğu ve iki lokasyonda işçilik yaptırmak bana zor geldiğinden uygun alıcı bulursam vermeyi ancak bulamazsam incir işine devamı planlamaktayım. fidanlar dikili halde fiyatını dönümü 10bin tl gibi düşünüyorum. ilgilenenler arayabilir. zamanınızı aldıysam kusura bakmayınız Tel: 0533 419 90 79 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2009
|
Yeni üye, kıdemli takipçi.
Tüm üye ve takipçilere merhaba. Uzun zamandır bu kadar iyi bir forum ve paylaşım sitesine rastlamamıştım. Üye olmadan önce uzun sayılabilecek bir süre neredeyse her başlığı okudum. Ve karar verdim. Ben de üye olmalı ve yazmalıyım dedim ve işte ilk iletimi yazıyorum. İstanbul'da geçen lise yıllarımdan sonra üniversite için İzmir'e gittiğim zamanlarımdan başlayarak daha sade, doğal ve zevkli yerlerde yaşama isteğimi keşfetmeye başladım. Ama yolun o kadar başındaydım ki ne yapacağımı net olarak bilemedim ve okul bitince tekrar İstanbul'a dönüp çalışmaya başladım. İşim sebebiyle güzel Ülkemin neredeyse her iline en az 2 defa gitmişimdir. zaman buldukça da hep " acaba burada nasıl yaşanır " sorusu aklımda her tarafı gözlemlemeye çalıştım. son 10 yıldır şartlar olgunlaşmadığından bir " yer " alamamıştım planlarımın fitilini ateşleyecek. Geçen yıl Tekirdağ / Saray ilçesinde uzun araştırmalar sonunda 1600m2 bir arsa buldum, konut imarlı ve aldım. Merkeze 2 km uzaklıkta. Çok beğenerek aldım. Orası için güzel planlarım da var. Ama 3 ay önce işimi kaybettim bilinen sıkıntılardan dolayı. Şimdi tekrar " şartların olgunlaşması " için bir 10 sene daha beklemektem korkuyorum ama okumak, öğrenmek ve araştırmaktan da geri kalmıyorum. agaclar.net bu anda benim için bir nefes oldu. Şimdi fırsat ve zaman bol olduğu için arsama 40 adet ağaç fidesi dikeceğim, bu işlerle uğraşıyorum. sürme, fide seçimi, toprak analizi vs. şimdilik bunları yazdım, umarım bu paylaşım yerinde yeni dostlar edinebilirim. ben de öğrendiklerimi, varsa merak ettiklerinizi sizlerle paylaşarak burasının bir parçası olabilirim. sevgilerimle, hakan karacan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz arkadaşım, işinizi kaybetmiş olmanıza üzüldüm, inşallah daha iyilerini başarırsınız. Aşağıdaki linkte, Ferhat41 arkadaşın 505 nolu mesajını okumanı isterim; http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=638&page=17 Selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Yeni Üye
|
Merhaba BalıkçıSerdar, Hiç zaman kaybetmeden incelemeye başladım. ilgin için teşekkürler. selamlarımla, h.k. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Yeni Üye
|
Tekrar selam, www.igeme.org.tr bağlantısında ihracat verileri ile ilgili detaylı bilgi ve raporlar bulunmakta. Yetiştirdiği ürünleri ticari olarak değerlendirme düşüncesi olanlar bakmadan geçmesin derim. selamlar, h.k. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Hkaracan
Araziyi almakla iyi bir yatırım yapmışsınız size yakın çorlu ilçesinde ceviz ağaçı dikiliyor .oranın tarım müdürlüğünle temasa geçerseniz size yardımcı olurlar Son yıllarda ceviz iyi para ediyor kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Yeni Üye
|
herkese selam, dün hava çok güzeldi, dayanamadım, eşim işe gittikten sonra atladım arabaya yine Saray'a gittim. sarı ve beyaz papatyalar açmış. yanımızdaki 3 dönümün içerisindeki evlerin bahçesinde kirazlar da çiçek açmıştı. benim arazim bomboş ama içerisinde yarım saat öylece yürümek ve hayal kurmak bile bana mutluluk verdi. tavuklar otları eşeleyip yiyecek arıyor, koyunlar otluyor, yolun karşısındaki dereden kurbağa ve kuş sesleri geliyor. Yandaki evlerin bahçe işleri ile uğraşan çiftçi bana araziyi en az 2 3 defa sürdürmem gerektiğini ve ayrık otları ile mücadele etmem gerektiğini söyledi. dediğine göre ayrık otu toprağın kanını emen bir illetmiş ve mücadelesi zormuş. kurak nadas faydalı olur dedi. ben de acaba fide dikim işii seneye mi bıraksam diye düşünmeye başladım. yer yaklaşık 10 yıldır el sürmeden öylece kalmış. toprak çok sert ve otlarla kaplı. belki bir iki fikir daha alacağım. 1 yıl daha kaybetmek beni üzüyor ama sonradan ağaçlarımı kaybetmek daha da üzer. sevgili ahmeter, dün biraz vaktim oldu, ilçe tarım md.lüğüne uğradım. biraz tembel gibi geldiler bana ama... ceviz için bilgi almaya çalıştım. 1500 adet ve üzerine yardım yapıyorlar. benim arsama o kadar ağaç sığmaz elbette ki. varsa yer göstermelerini ( belki kiralık vs ) rica ettim. " işin mi yok kardeşim " diye baktılar. ama aslında gerçekten işim yoktu. tabi onlara söylemedim. esnafla biraz konuştum. kargo bayisi sadece 1 tane varmış. 25-30 bin nüfuslu ve etrafında irili ufaklı fabrikaların olduğu bir yer için bana 1 az geldi. mng yok. belki biraz bu konuyu araştıracağım. her mevsim güzel ama bahar bir başka güzel. şimdiik bunlar, selamlarımla, h.k. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
h.karacan
Köylünün söylediği doğru evvela araziyi belletmek lazım yürüyüş yolunu ayırıp diğer kısımları fidanlara bırakmak kaydıyla Birde etrafınızda hangi meyva ağaçlarını dikmişler iyi netiçe almışlar İKİ o meyva ağaçları meyva verdiğinde nasıl korunacağı onun için fazla acele etmeyin söylediklerim deneyimlerinden dolayı dün oraya gittiğinizde aldığınız moral neyle ölçülebilir şimdi mayıs ayında toplanan papatyanın faydalarını anlatmakla bitmez iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
|
merhaba,
Sevgili ahmeter, ben yeri alalı 1 sene bitiyor. geçen sene zaman yoktu bu sene de para... ama yine de etrafı epey gezmiştim. nar dışında neredeyse bilindik bütün ağaçlar yetişebiliyor ve meyve veriyor. ama benim en çok yetiştiğini görmek istediğim ( diğerleri bittikten sonra ) mavi ladin. Korumaya gelince; etrafını telle çevirmeyi düşündüm ama bu sene ağaç dikemeyeceksem sanırım çok bir anlamı kalmayacak. En azından, sürme ve diğer hazırlama işleri bu senelik bitinceye kadar. tel örgü için fiyat almıştım. bana normal gelmişti. belki sonbaharda yaparım. Yan tarafımdaki iki komşum bir bakımcı tutmuşlar. geçen hafta onunla konuştum. " sen dik fideleri ben sularım sen olmasan da " dedi. aceleci davranmamaya karar verdim. selamlar, saygılar, h.k. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Karacan; O zaman ilk fırsatta arazinizi derince sürdürün, toprak dediğiniz gibi çok sertse, en azından ilk seferinde çift çeker kuvvetli bir traktörle sürdürün, bu arada ilaçlama (ayrık otu için) konusunu da araştırın. Sürdürme konusunda problem yaşamazsınız, her hangi bir zamanda gittiğinizde, oralarda çift süren bir traktör gördüğünüzde "mazot paranızı versem benim tarlayıda 5 dakika sürer misiniz" diye rica etseniz ve eline 40-50 Tl verseniz köylümüz memnun bile olur. Altı üstü 1600 metre kare ve boş arazi, yarım saatini almaz traktörcünün. Size kolay gelsin. Selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaç Dostu
|
Önce hayalinizi planlayın.
Alıntı:
Yeriniz hayırlı ve uğurlu olsun. Ben 61 yaşındayım. Hayalimdeki bahçeyi 3 sene önce alabildim. Bahçedeki eski evi 2007 de tadil edebildim. 2008 mart ayında da ilk fidanlarımı diktim. Kasım da bir başka grup fidanı...Birkaç hafta önce de yenilerini diktim. Hemde taaa.. Samsun- Çarşamba' ya giderek. Çünkü bahçem orada bir köyde. Ancak kasımda martta diktiklerimden bir bölümünün yerlerini değiştirmek zorunda kaldım. Bir fidanın yerini değiştirmek, ona(veya size) en az 6 ay kaybettiriyor. Benim yaşımda biri için çok ciddi bir kayıp..Zira bahçemin en güzel olduğu günleri görebilmek için,en az, sağlıklı bir 10 yıla ihtiyacım olduğunu biliyorum. Haa..Bu arada sizin benden çok genç olduğunuzu düşünerek aceleci olmanıza gerek olmadığını söylüyorum. Benim size yapmayı görev bildiğim bir uyarım var. 10 yıl sonraki bahçenizi öyle bir hayal edin ki, telafisi imkansız hatalar yapmayın. Bir peyzaj mimarına verebilecek kadar paramız olmadığına göre, bahçeyi sabırla planlıyarak oluşturun. Dikeceğiniz fidanların; ısı ve ışık ihtiyaçları, boylarının, geniş veya iğne yapraklı oluşlarının, dikim sıra ve aralıklarının birbirlerine zarar verip vermeyeceği,kurulacak evin ufkunu kapatıp kapatmaması, bahçe içi yollar vs. Gibi hesapları çok iyi yapmanız gerekir. Onun için; öncelikle neleri nerelere dikebileceğinizi elinize bir inşaatçı metresi alıp ölçerek, kağıda aktarın. Çok büyük yararını göreceksiniz. Sağlıkla kalın. Dilerim herşey gönlünüzce olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hkaracan; Bu arada nar konusuna takıldım. Bildiğim kadarıyla o yörede nar yetişebiliyor. Birkaç yıl önce Vize' nin Çakıllı Beldesinde bir eve konuk olmuştum. Verandanın önündeki nar ağacından koparıp yediğim nar son derece güzel ve tatlı idi. Malum. Saray ve Vize komşu ilçeler. Eeee..Su da varmış! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Yeni Üye
|
Yazan bütün büyüklerime selmlar ve teşekkürler, Deneyim ve önerilerinizi hem dikkatle okuyor hem de uygulamaya çalışıyorum. Önce nar: 2-3 bahçe sahibi ve bir de fidan satıcısı ( ziraat müh. olduğunu söyledi ) konuşmuştum. Ortak kanı, çok rüzgara maruz kalmayacak, tercihen güney cepheye bakan yerde korunaklı olması şartıyla yetişebileceği. Korunaklıdan kasıtları evin güney cephesi. önce bahçe oluşacak sonra ev sonra nar deneyeceğim sanırım. ev için daha zamanım var. su: 7-8 mt. den artezyen almak mümkün, şu andaki durumda komşularım hem artezyen hem de dereden faydalanıyorlar. Kuyudan elde ettiklerini ev kullanımı için, dereden aldıklarını da sulama ve diğer bahçe işlerinde kullanıyorlar. Karayollarından izin almışlar ve asfaltı 20cm kadar kazarak çelik boru içerisinde plastik boru ile dereden aldıkları suyu arazilerine getirmişler. Küçük bir benzinli motor vasıtasıyla zaman zaman sulama için kullanıyorlar. Her iki komşu da emekli ve çevreye duyarlı insanlar. görmedim ama kaynaklarımızı vahşice harcamayacak insanlar. Bana kendi arazim için ayrıca bir hat çekmem gerekmediğini, ihtiyaç duyduğumda onların motor ve hattından faydalanabileceğimi söylediler. sanırım 2-3 litre benzinden öteye geçmez. Çiftçeker ![]() Sayın BalıkçıSerdar, aynen dediğiniz gibi oldu. sert toprağı gören çiftçi bana bu işi onun traktörü ile yapamayacığmı, ama yapabilecek birini bildiğini söyledi. ve beni onunla tanıştırdı. Tıpkı söylediğiniz gibi uygun bir zamanda kendisi 70 liraya bu işi yarım saatte yapacak. Sayın denizakvaryumu, linki okumuştum ama tavsiyenizden sonra birkez daha dikkatlice inceleyeceğim. teşekkürler. Sayın Orijin, Verdiğiniz tavsiyeler çok değerli. teşekkürler. Ben zaman zaman elime kağıt kalem alarak " neyi nereye " konusunu çizip duruyorum. Eşim bu konuda benimle hafiften dalgasını da geçiyor. O biraz daha "şehirci", uzak kalmak fikri ya da nispeten medeniyetten uzaklaşmak fikri kendisini rahatsız ediyor. Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamıştık ama artık ortak paydada buluşmaya çalışacağız. Fikri yavaş yavaş vermeye çalışıyorum. Onun da fikrini alarak şirin, sevimli yaşanacak yerler hayalimi onunla paylaşıyorum. zamanla umarım o da bir denemek ister. en azından hafta sonları ve kısa tatillerde. kimin ne kadar zamanı kaldığını ben bilemem ama bana kalırsa endişe edecek bir durumunuz yok. en azından başlamış ve yolun zorlu kısmını aşmışsınız. emeklisiniz de ( bizim neslimizin emeklilik gibi bir hayal kurması maalesef çok gerçekçi değil ). ne güzel , umarın hayalinizdeki yerde geçirecek uzun, sağlıklı ve mutlu yıllarınız olur. ama çarşamba uzak, ya da ulaşım için biraz zorlu değil mi? Araştırmam gereken önemli bir konu da "fosseptik" ( nasıl yazıldığını bilmiyorum, pis su gideri diyelim ya da. pis ![]() tüm paylaşımcılara umut ve sağlık dolu günler diliyorum. selamlarımla, h.k. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=politikac%FD Foseptik konusunda ise; komşularınızda kuyu (veya artezyen) olduğunu, buradan elde ettikleri suyu evde kullandıklarını belirtmişsiniz, açacağınız foseptik çukuru bu kuyu veya artezyenlere en uzak noktada olmalı, ilk şart bu. Bu ilk şarta dikkat etmek koşulu ile, arazinizin eğimine göre, mümkün olan en alt kısımda olmalıki, "pis" sular oraya akabilsin. birde foseptik ve yapmayı düşündüğünüz ev yerini göz önüne alarak, bu araya döşenecek gider borularının geçeceği güzergah da belirlenmeli. Ayrıca en sağlıklı foseptik, harç kullanmadan taş ile örülmeli, yakınına "söğüt" gibi kökleri ile foseptiğe zarar vermesi muhtemel ağaçlar dikilmemesine gösterilmelidir. Fidanlar ve arazinizin gelecekte olmasını istediğiniz biçimi hakkında Sn. Orijin'in tavsiyelerini gözardı etmeyip, titizlikle üstünde durmanız çok önemli, gerekirse bu konularda yardım almayı (profesyonel veya tecrübelilerden) ihmal etmeyin de derim ![]() Size kolay gelsin, sağlıcakla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Selam Yalovadan merhaba demek istiyorum. Malum Yalova.. Ülkemin en güzel illerinin başında geliyor.. Büyük şehir olmayan , ama büyük şehir imkanına sahip bir il. Bu çok önemli, bunu bir çok ili gezen biri olarak söylüyorum. İstanbul gibi 45 dk. uzaklıktaki bir ilde ikamet edenler için rahatlıkla hafta sonu kaçamağına imkan sağlayan bir yer, isteyene yardımcı olmayı isterim. Eşim harita mühendisi. www.myemlak.com sitesi... Ayrıca google earth'te bakabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
hayalim gökçeadada denize sıfır bir arsa bulmak ama internette 4 aydır arıyorum hatta gökçeadaya bile gittim ama denize kıyısı olan bir arsa bulamadım, o kadar büyük adada nasıl satılık arsa olmaz anlamıyorum herhalde arsalar güvenlik nedeni ile devletin elinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
kocaeli kandıra yı düşünürmüsünüz elimde içinde suyu olan 4 parça yer var orman manzaralı temiz tapu fiyat uygun 2 adet yerin yol sorunu yok hepsi aynı bölgede 2 tanesi yolsuz yolu olan yerler yola sıfır toplamı 4 nün toplamı 3500 m2 civarı hepsini satmak istiyorum acele edin kandıra yolundan arabayla 5 dk sakin doga manzaralı 22.500.ytl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
sn arkadaşlar tarla yer almak ta ciddiyseniz orman manzaralı temiz tapu 4 adet ufak çaplı yerim var toplamı 3500 m2 2 adedinin yolu mevcut içinde suyu pınarı mevcut süper bir yer sıkıştığım için satıyorum toplam fiyat 22.500 ytl kocaeli kandıra kandıra yolundan arabayla 5 dk şirin temiz bir yer tepe rakım acele edene vericem vekaleti veririm hemen üzerinize alırsınız emlakçı değilim büyük yer arayan varsa bütün yerimde bu sitede resimleri var fiyatı var babdan kalma yerler saygılar bu yerlerin yanında ceviz bahçem var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Önemli notu ekledim
Önemli Ev yapmak amaçlı arsa alacak olanlar arsanın tapuda tarla olarak görünüp görünmediğine dikkat etmelidir. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre kanunun çıktığı 2004 tarihinden sonra tarım alanlarının tarım dışı faaliyette kullanılması mümkün değildir. 2004 öncesi tarım dışı kullanım bu yasaktan muaf tutulmuş ancak metrekare başına 5 tl. ücret alınmaktadır. Bu ücretin ortalama tarla fiyatına göre tarlayı ikinci kez satınalmak gibidir. Almayı düşündüğünüz arsanın pafta ve parsel no. ile İl Tarım Müdürlüklerine başvurmakta fayda var. Zira arsanın tarım alanı olup olmadığını mutlaka öğrenmeniz lazım. Kanuna aykırı durum tespitinde hem ceza kesilip hem de arsaya tekrar tarım vasfı kazandırılıyor ve ücreti sahibinden alınıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Çankırılı
Giriş Tarihi: 28-06-2007
|
Herkese selamlar, İzmir'in Urla ilçesine bağlı Kuşçular köyüne 700 metre mesafede 4 yıl önce bir tarla aldım. Etrafına çit çektirdim. 60 metre artezyen açtırdım. Elektrik aldım, depo yaptım, bir de barınak. Tüm bunları emekliliğe hazırlık olsun diye yapıyorum. Şu an üzerinde "buralarda olmaz" denilenler de dahil yüzlerce bitki (her tür meyve, zeytin ve bazı dış mekan bitkileri) var. Yapılan onlarca işin içinde beni en çok yoransa, otla mücadele. Bunlar için ilaçlama yapmayı düşünmüyorum, zaten deneyenler söylüyor yararı olmadığını. Bu öyle bir ot ki, bahara girerken 1,5 metre boyuna ulaşanlar var içlerinde, kanyaşı var, ayrığı var ve akla gelen her çeşit ot var. Motorlu çapadan tutunda, motorlu-motorsuz tırpana kadar aldım, mücadeleme katkı sağlasın diye. Ama, bırakın bunları, yeri geliyor traktör bile zorlanıyor. Adam tutmaksa ayrı bir dert. Hiç kimse sizin işinizi, sizin titizliğinizde yapmıyor. Geriye ne kalıyor kendim. Sabırla ağaçların büyümesini, gölge yapmasını, toprakta besini daha fazla sömürerek otlara besin bırakmamasını bekliyorum. Yaşım 50 bu arada. Şimdilerde bile böyle zorlanırken, ileride ne olur bilemem. Ama, toprakla uğraşma bir hastalık bence. İşin sosyolojik yanına ise (komşuluk, uyumluluk, iş yaptırma, dayanışma, kazıklanma, v.b.) daha pek gelemedim, yaşadığım bazılarını bir yana bırakırsak. Peki sonrasında beni daha da zorlayacak bu işe neden bulaştım o zaman. Çünkü, ben toprağı seviyorum. Ve bunun içindir ki, hafta sonlarımı oraya ayırıyorum. Bıktığım “yeter ” dediğim anlar olmuyor mu?. Tabi ki oluyor. Haftanın sonunda, tüm enerjimi tüketmişken bile hala bir şeylerin eksikliğini görüp, koşuşturmaya devam edince “lanet olsun” diyorum. Yorgun bir hafta sonundan, yorgun bir hafta başına, asıl işimin başına dönüyorum. Ama, yine hafta sonu geldiğinde iki tane erik, büyüyen bir dal, akan su yüreğimin ferahlığı oluyor. Yeniden sarılıyorum işe, bir hırsla. Sonra; yine yorgunluk ve yine yorgun başlangıçlar. Ve en azından şu aşamada hiç bir ticari beklentim yokken bile yıllık masrafım 750 lirayı buluyor. Zor zanaat çiftçilik, sizin anlayacağınız. Girişenlere de kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz alsanız, bina yapma izin yüzdesine uyulsa, çevreyi ağaçlandırsanız, belli bölgelerinde tarım da yapsanız, zamanla üzerinde ticaret te yapsanız durum ne ola acaba? Evin oturduğu alan dışında her metrekareyi tarımla mı değerlendirme koşulu var? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Tarım alanında bina yapma yüzdesi diye birşey yok. Yapabileceğiniz yapılar sera, ahır ve bağ evi (bağcılık yapmanız kaydı ile). 2004 öncesi yapılan binalar için de başvuru süresi bildiğin kadarı ıle nisan ayında sona erdi. Başvuru yapılmış bile olsa 20 dönüm altındaki tarlalarda bölme yapmıyor ve tamamını tarım alanından çıkarıyorlar. Bakanlığın açıkladığı verimli tarım yapılabilir minimum alan 20 dönüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Tarım alanlarında yerine göre, %3, %5, %7 gibi tek çatı altında olmak şartıyla bağ evi (dam) yapma izni veriliyor diye biliyorum. Örneğin %5 ise, 5 dönümlük yere 250 metrekare, on dönüme kadar da örneğin 8-9 dönüme de 250 metrekare diye biliyorum. Yaklaşık onbeş gün sonra belediye fen işlerine uğrayacağım, ayrıntısını öğrenip buraya da yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |