![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sırada elektrik döşemesi var. Buralı biri yapacak, kazıklanmamaya (bu sözcük için özür dilerim ama durumu ifade eden argoya kaçmayan başka sözcük bulamadım) gayret edeceğim. Çünkü çatı sırasında yine aynı şey başıma geliyordu ama bu sefer çabuk savuşturdum. Şöyle oldu; Sadece mebranı ve kiremitleri döşemek için 2bine anlaştığım kişi kalp krizi geçirince, bayram da ve yağmur da geliyor olduğundan bir acil kiremit döşeyici aramaya giriştik. Bir kişi geldi bin liraya yaparım dedi ama ömründe kendi evinin çatısını bile gördüğünden şüpheliyim. Yağmur oluklarımı takacak olan bir tanıdığımın kardeşi birini getirdi, 4bin istedi. Neyse, başkasıyla 2bin500e anlaştık. İyi biri. İşe başladı. Olukları yapacak kişi ısrarla fiyat söylemedi, "anlaşırız, yabancı değilsin" dedi. Sonucunu anladım tabii, ama ben de karar verdim, iş bitiminde o ne fiyat söylerse söylesin vermeyip, kendi uygun bulduğum fiyatı vereceğim, yabancı değilm ya ... kolaysa gelsin söksün... Kiremitçim işe başladı. Olukçum geldi. Kiremitlerden önce üç-beş oluk bileziğini taktı gitti. Akşam kiremitçimden duyuyorum ki, niye burayı ikibuçuğa yapıyorsunuz, biz dört fiyat vermiştik demiş. Eh yani. Ben şimdi buralıların tabak fiyatına birer lira daha eklemez miyim?? Olukçuya güle güle tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|