agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

betül-78 04-04-2007 21:38

Sayın Ayşemelike bu arada unutmadan,gördüğüm kadarıyla bahçenizi çok beğendim allah nazarlardan saklasın ne mutlu size:D

aysemelike 05-04-2007 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi betül-78 (Mesaj 92132)
Sevgili Ayşemelike cevabınız için çok teşekkür ederim;)

Bende tropik ithal bitki olduğunu düşünüyordum ki eşsiz memleketimizin bitkisiymiş:p
Temin etme imkanımız varmı ?
**** bahçenizden istesem arsızlık mı etmiş olurum:o

Bahçemi beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Ters lale soğanını bahçemden vermeyi çok isterdim ama fritillaria soğanlarına Denizli iklimi sıcak geldiği için, soğanı ertesi yıla çiçek vermiyor.Bu nedenle ben her yıl yeniden alıyorum. Bu yıl istanbulda çiçek pazarında vardı, ayrıca asyalale.com adresinden sipariş verilebiliyor ama siparişi çok vermek gerekiyor. İsterseniz ve unutmazsanız eylül ayında bana mesaj yollayın kendime ısmarlarken, size de isteyeyim, kasım gibi adresinize yollarım......

betül-78 05-04-2007 17:07

Bu çiçeği unutamayacağım için eylül de mutlaka mesaj atarım ,şüpheniz olmasın görüşmek üzere ;)

çekirdek 05-04-2007 21:44

Mine Hanım,
E-dergimizin nisan sayısında, 17,18. sayfalardaki Yelken çiçeğinin arkasındaki çiçeğin adını öğrenebilir miyim. O çiçeği üç senedir İstanbul'da ulaşabildiğim her çiçekçide arıyorum ama bulamadım. Ben Adapazarı'ndan almıştım.Hep Parmak Aralya çıkıyor karşıma. Sanırım aynı familyadanlar ama bu çok çok daha güzeli, çok farklı duygular uyandırıyor bende; sağlam, babacan, çok güven verici. Onu gördükçe müthiş bir güven duygusu gelirdi bana. Kocaman kocaman yapraklarıyla sizi sarmalayacak zannedersiniz.

Terasımda büyütüyordum. Kökcükleri öyle uzamıştı ki kıyamadım saksıda hapsedip durmaya, iki sene önce bahçeye diktim.

Ve dondu.

Ağıt yaktım desem yalan olmaz.(Herhalde edebiyattaki 'mübala' sanatı olur..)

Umarım Yalova Fuarında bulabilirim.

öğretmen 05-04-2007 22:45

Adını bilmiyorum.Ama çocukluğumda bizde vardı..Bahçede güneşte durduğu için mi bilmiyorum yaprakları kırmızıydı.Yani kırmızıya çalıyordu.Anneannem dalından çoğaltırdı.Hani yeni çıkan yaprakların içindeki renk var ya işte öyleydi...İnanır mısınız küp kırığının ,delik kovanın içinde öyle yetiştirirdi, anneannem..

sukranayalp 05-04-2007 22:52

1 Eklenti(ler)
Bir çeşit tradescantia ya benziyor.

zeonka 06-04-2007 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 92574)
Bir çeşit tradescantia ya benziyor.

Evet doğru benzetmişsiniz çok yıllık süs bitkileri altında tradescantia spathacea diye isimlendirilmiş.Bakımı hakkında herhangi bir bilgi bulamadım malesef.Gerçi zanedersem biraz arsız bir bitki bakımı için herhangi ekstra hiçbirşey yapmadım.Çok teşekkürler.

merdiye 06-04-2007 16:11

Benim çiçeğimi kimse tanımıyor mu:(

e_ferah 06-04-2007 20:32

Merhaba Merdiye,

Ben de aynı çiçeği sormuştum, sonra tesadüfen nette dolaşırken buldum. Genel ismi "Kohleria" imiş. Afrika menekşesi ile aynı aildenmiş ve bakım koşulları da büyük ölçüde benzermiş. Birçok çeşidi varmış. Şu adresten inceleyebilirsin:

http://www.gesneriads.ca/genkohle.htm

Anlattıklarına bakılırsa ikimizinki aynı alt grupta gibi gözüküyor. Ama bu kadar çeşidin içinden ben, benimkisi hangisi tam emin olamadım :-)

Sevgiler

Volkan 07-04-2007 09:13

Arkadaşlar paraziti sonunda buldum:)

Rafflesiaceae ailesinden Cytinus hypocistis subsp. kermesianus.

Bu tür Antalya, Aydın, Bursa, İstanbul, İzmir, Denizli ve Muğla'da sadece Cistus creticus'un (Tüylü Laden) köklerinde parazit olarak yaşıyor. 3. ve 6. aylar arasında çiçekleniyor. 0 ile 450 metre arasında görülebiliyor.

memet 07-04-2007 09:33

Bunu Çatalkaya dağında görmüş , forumda sormuştum. bir arkadaş daha, sormuştu. Bugüne kadar bilen çıkmamıştı. Ben makilik-çam karışık bir alanda fotoğraflamıştım.

Volkan 07-04-2007 09:38

Bende bu bitkiyi maki ile Pinus brutia ormanının sınırında buldum. Çiçeği çok güzel ama parazit:) Ama parazit bitkiler türleşme için önemli. orkidelerde bir zamanlar parazitti. şu an bile tropiklerde parazit olanlar bulunuyor:)

memet 07-04-2007 10:40

Aynı zamanda tatlı, ballık diyor buradaki köylüler.

Volkan 07-04-2007 11:16

Ballık ismi güzelmiş bakayım eğer literatürde kayıtlı değilse kayda geçelim ;) Teşekkürler. Bu arada köyün ismi ve bu ismi sana söyleyen kişinin ismi nedir acaba?

memet 07-04-2007 11:53

Köy Narlıdere, ama söyleyeni hatırlamıyorum. Çok oldu.

zeonka 07-04-2007 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen (Mesaj 92567)
Adını bilmiyorum.Ama çocukluğumda bizde vardı..Bahçede güneşte durduğu için mi bilmiyorum yaprakları kırmızıydı.Yani kırmızıya çalıyordu.Anneannem dalından çoğaltırdı.Hani yeni çıkan yaprakların içindeki renk var ya işte öyleydi...İnanır mısınız küp kırığının ,delik kovanın içinde öyle yetiştirirdi, anneannem..

Öğretmen hanım maşallah annanenize hayattaysa ellerinden öperim.Artık onlar kadar çiçeklerle iç içe yaşayan (bizler hariç) onlara yaşamaları için emek veren insanlar kalmadı.

mbilen 08-04-2007 02:17

Bu çiçeğin ( bitkinin ) adı nedir ?

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba,

Bu gün kırda dolaşırken bu çiçeğe (Bitkiye) rastladım.Küçük olmasına rağmen renkleri yeşillikler içinde o kadar belirgindiki resmini çekmeden duramadım.İsmi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Balıkcı 08-04-2007 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mbilen (Mesaj 93130)
Arkadaşlar Merhaba,

Bu gün kırda dolaşırken bu çiçeğe (Bitkiye) rastladım.Küçük olmasına rağmen renkleri yeşillikler içinde o kadar belirgindiki resmini çekmeden duramadım.İsmi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Yabani bezelye olsa gerek.

mbilen 08-04-2007 19:09

Yabani bezelye ..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı (Mesaj 93139)
Yabani bezelye olsa gerek.

Sayın Balıkçı bende sizinle aynı fikirdeyim.Resmi galeriye eklemeden emin olmak istedim.Teşekkürler.

Balıkcı 08-04-2007 19:26

Bir de bunlar var .
İkisi aynı mı acaba?

Bitkinin kendisini çekeyim dedim, çiçekler bulanık kaldı.:(

http://img130.imageshack.us/img130/9...rtma023qa8.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/6...rtma028zn6.jpg

mbilen 08-04-2007 20:02

Sayın Balıkçı çiçek yapıları sizin eklediğiniz resimlere benzenesine rağmen yaprakları farklı görünüyor.Çiçeklerin dizilişleride farklı gibi geldi.Benim çektiğim resim yakın plan olduğu için yapraklar çok belirgin değil.Kırlara çıktığımda umarım aynı bitkiye rastlarım.İlginize teşekkürler.

ada 09-04-2007 10:08

Sayın mbilen,
Bir lathyrus, taban yaprakları eksik ama L. digitasus olabilir?
Sayın Balıkçı,
Sizin ikinci örneğiniz Vici olabilir.

tiya 09-04-2007 11:29

Sayın Sonia, halk arasındaki adı "ağaç begonya" dır.

tiya 09-04-2007 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antienflamatuar (Mesaj 91738)
Bir sukulent olduğunu düşündüğüm bu çiçeğimin adı konusunda yardımcı olur musunuz?

Ficus türüdür ama tam adını anımsayamadım.

mbilen 09-04-2007 20:44

[QUOTE=ada;93328]Sayın mbilen,
Bir lathyrus, taban yaprakları eksik ama L. digitasus olabilir?

Sayın ada teşekkürler.
Verdiğiniz latince isimden Lathyrus olduğu konusunda sizinle hemfikirim.Çiçeği tekrar resimlemeden tam ismi konusunda bir yorumda bulunmak istemiyorum.

mbilen 09-04-2007 20:59

Bu bitkinin çiçeğin adı nedir.

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba..

Doğayı sevmek onu tanıma ile başlar.Ben küçük yaşlarımdan beri hep ununla iç içe yaşadım, yaşamaya çalıştım.Bir süre ayrı kaldıktan sonra tekrar tanımaya çalışınca onu ne kadar az tanıdığımı farkettim.Her doğaya çıkışımda bana biz buradayız deyen bitkileri,ağaçları,mantarları,hayvan ve böcekleri tanımaya ve resimlemeye çalışıyorum.Aşağıya eklediğim bu dostlardan biri.İsmini öğrenelim ki dostumuz olsun.

ada 10-04-2007 09:55

Bir Doronicum türü. Ama türünü bilemiyorum.

mbilen 10-04-2007 11:08

Doronicum

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ada (Mesaj 93629)
Bir Doronicum türü. Ama türünü bilemiyorum.

Sayın Ada sizinle aynı fikirdeyim.Sizin belirlemeniz üzerinde biraz araştırma yapınca,Türkiyedeki yayalış alanları ve http://www.botanik.uni-karlsruhe.de/...fotos-hassler/ sitedeki rerimlerden istifade ile türünün Doronicum orientale ( Kaplan pençesi ) olaması gerektiği kanatindeyim.

ada 10-04-2007 11:28

olabilir. Türkiye'de doğal 14 türü var. Sanırım sizin bölgenizde yetişen 2 türden biri D. orientale.

Ophrys 10-04-2007 14:52

Bu çiçeğin adı nedir

1 Eklenti(ler)
Ben sarı yonca diyorum ama adını bilmiyorum. Bu çiçeğin adını bilen var mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025