agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

Volkan 16-04-2007 22:37

selam mbilen gönderdiğin mavi çiçeğin cinsi Scilla sp. Muhtemelen türüde Scilla bifolia (Türkçesi iki yapraklı adasoğanı)

sukranayalp 17-04-2007 09:25

Sn Ferda Ülkümen , özür dilerim. Çok hızlı baktığım için konuları karıştırmışım. Daha çok Viburnum çiçeklerine benziyor.Viburnum plicatum olabilir.

Clerodendrumu tohumdan yetiştirmeyi üstüste bir kaç sene denedimsem de tutturamadım. Siz nasıl yaptınız?

Selahattin Yılmaz 17-04-2007 11:05

Fuarda konuştuğumuz gölge bitkisi

2 Eklenti(ler)
Her ne kadar Ferda Ülkümen Hanım mesajla Acanthus olarak teşhisi doğru koysada söz verdim azcık sorgulayalım.

Eklenti 9411

Eklenti 9412

Selahattin Yılmaz 17-04-2007 11:10

Sarmaşık türü

4 Eklenti(ler)
Sarmaşık bir gül türü ancak gülleri 50 kuruş kadar bile yok. Nisan ayı boyunca gül açıyor...

Eklenti 9413

Eklenti 9414

Eklenti 9415

Eklenti 9416

Selahattin Yılmaz 17-04-2007 11:14

Bir sarmaşık daha.

5 Eklenti(ler)
Mor mor çiçekleri olan nisanda sadece bir hafta süper keskin kokusu var. Çok büyüktü bir kaç yıl önce yapan karda yüke dayanamadı ancak bunu kurtarabildim...

Eklenti 9417

Eklenti 9418

Eklenti 9419

Eklenti 9420

Eklenti 9421

Ferda Ülkümen 17-04-2007 12:32

Selahattin Bey;
Acanthus'un ismini Şükran hanım buldu,hakkını yemeyelim.Eve gelince bende baktım,Lütfi Arif Kenber'in kitabında buldum.Çok güzel bir gölge bitkisi,pek bakım da istemiyor.Gölge alanları doldurmak isteyenlere tavsiye edebiliriz değilmi?

Ferda Ülkümen 17-04-2007 12:36

Şükran hn;
Clerodendron'u çimlendirmeyi ben de defalarca deneyip başaramamıştım,bu seferki tesadüfen oldu galiba.

sedi 17-04-2007 13:41

http://www.agaclar.net/galeri/files/13872-scankucuk.jpg

Ben de Ankara'da evimin yakınlarında bulunan bu kır çiçeklerinin isimlerini merak ediyorum, bileniniz var mı acaba? kırmızı olan ilk kuruttuğumda kıpkırmızıydı daha sonra kenarlardan sarardı.. Yaklaşık nisan sonu-mayıs ortası gibi ortaya çıkıyorlar ve yaz ortasına kadar rastlıyorum. Teşekkürler!

praecox 17-04-2007 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nartsawa (Mesaj 95684)
merhaba,
bu orkidelerin özel /latince adını da bilmiyorum :(

bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

Orchis mascula...., militaris... veya
Dactylorhiza osmanica
puh...:( ;)
nefis bir Salepgil tebrikler nerde çektiniz bu resmi...

nartsawa 17-04-2007 15:23

Teşekkürler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 96098)
Orchis mascula...., militaris... veya
Dactylorhiza osmanica
puh...:( ;)
nefis bir Salepgil tebrikler nerde çektiniz bu resmi...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volkan (Mesaj 95922)
Selam Nartsawa gönderdiğn resimdeki ilk çiçek (orkideden önceki) Tragopogon sp. Diğer resim ise (orkidelerin olduğu) Dactylorhiza sp. (türkçesi osmanlı orkidesi)

merhaba,
isimler için teşekkür ederim Volkan ve Praecox,
resimler uzunyayla dan (sivas-şarkışla-yeniyapan köyü, -köyüüüm den ) ;)

sayın praecox, forumun diğer başlıklarının birinde paylaştığım "salep yapmak için soyu tüketilme pahasına toplanan orkideler"den bu nefis salepgil ve aynı yerde bu sene de büyüme şansını yakalarmı bilemiyorum.. gelecek ay fotoğraftaki gibi açacak olan bu dactylorhizaları umarım birkaç yıl sonra soyları tükendiği için -di li veya -miş li geçmiş zamanda anmak zorunda kalmayız.:(

ada 17-04-2007 15:31

Sayın Sedi, üstteki ikisi Consolida'ama farklı türler, kırmızı çiçekli olan Adonis aestivalis, soldaki Heliotropium (europaeum ? türü) olabilir.

praecox 17-04-2007 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volkan (Mesaj 95922)
Selam Nartsawa gönderdiğn resimdeki ilk çiçek (orkideden önceki) Tragopogon sp. Diğer resim ise (orkidelerin olduğu) Dactylorhiza sp. (türkçesi osmanlı orkidesi)

Pardon volkan bey bu cevabınızı şimdi farkettim...
yanlış anlamayın... siz zaten cevabı yazmışsınız...
ben araya girdim gibi olmasın...

sukranayalp 17-04-2007 18:59

Sn Selahattin Yılmaz (378 nolu mesaj),
sizin fotoğraftaki bitki gerçekten sarmaşık mı yoksa duvara dayanmış bir ağaççık mı?
Ağaççık ise x Laburnocytisus adamii olma ihtimali var.

Volkan 17-04-2007 20:18

Paraecox olurmu öyle şey. Önemli olan ortak bir kanıya sahip olmamız her yazışınızda konu daha bi kesinlik kazanır herşey netleşir :) Teşekkür ederim inceliğiniz için.

Volkan 17-04-2007 20:39

Selam Sedi gönderdiğin fotoğraftaki Mavi olanlar Linaria sp. (Türkçesi: Nevruz otu)veya Anarrhinum sp. google dan resimlerine bakıp hangisine daha çok benzediğine bakabilirsin. Sol alt köşedeki bitki Heliotropium sp. Kırmızı çiçeği olan ve beyaz çiçeği olan bitkiyi bu fotoğraftan tayin etmek çok zor.

Volkan 17-04-2007 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 96030)
Sarmaşık bir gül türü ancak gülleri 50 kuruş kadar bile yok. Nisan ayı boyunca gül açıyor...

Selam Selahattin bey. Fotoğrafını göndermiş olduğunuz bitki Jasminum fruticans. (Türkçesi: Sarı çiçekli yasemin)

mbilen 17-04-2007 23:05

Scilla bifolia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volkan (Mesaj 95924)
selam mbilen gönderdiğin mavi çiçeğin cinsi Scilla sp. Muhtemelen türüde Scilla bifolia (Türkçesi iki yapraklı adasoğanı)

Volkan ilgine teşekkür ederim..

İklimsiz 17-04-2007 23:26

Bu bitkinin adı nedir

1 Eklenti(ler)
Eskiden evlerimizde sıkça bulunan, fakat artık pek rastlayamadığımız ve gene halk tabiriyle "kalp kalbe karşı " denilen bu çiçeğin adını ve özelliklerini bileniniz var mı?

papatyama 17-04-2007 23:51

Latince adı:Ceropegia linearis.

İklimsiz 18-04-2007 00:07

Teşekkürler Papatyama. Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum.

Volkan 18-04-2007 07:07

Asıl ben teşekkür ederim. Bitkilere olan iginiz için.

badcat 18-04-2007 11:00

http://img170.imageshack.us/img170/5...yesrudbwk6.jpg

www.superseeds.com sitesinden sipariş etmeyi düşündüğüm bir çiçek türü.
irish eyes rudbeckia çiçeğin ismi. siparişin 1-2 haftada geleceğini düşünürsek. ve ankarada oturduğumu hesaba katarsak. çimlendirten sonra bahçemde büyütebilirmiyim bu çiçeği???

kbergul 18-04-2007 11:45

Bu bitkiyi bilen var mı?

Değerli arkadaşlar Güneyde bir yerlerde gördüğüm ve adını bilmediğim bir bitki hk. da bilgi edinmek istiyorum(eğer bilen gören varsa). Ayvaya benzeyen, sarı renkte, üzeri pütürlü, ortalama ayva ve biraz daha büyük olan, yenmeyen yanlış hatırlamıyorsam birkaç meyvenin aşılanması ile elde edilen bir süs bitkisi. Bu bitki ile ilgili bilgi ve resim gönderecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. kbergul@yahoo.com

aybala 18-04-2007 12:00

Merhaba
Yukarıdaki bilgilerden bitkiyi tanıyabilecek arkadaş olur mu bilemiyorum ama sorduğunuz bitkinin fotoğraflarının mail adresine gönderilmesi yerine madem ki burada sordunuz burada cevaplanması daha doğru gibi.
Hem biz de öğrenmiş oluruz.

Selahattin Yılmaz 18-04-2007 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 96174)
Sn Selahattin Yılmaz (378 nolu mesaj),
sizin fotoğraftaki bitki gerçekten sarmaşık mı yoksa duvara dayanmış bir ağaççık mı?
Ağaççık ise x Laburnocytisus adamii olma ihtimali var.

Ağaçcık değil maalesef kalın bir gövde oluşturana kadar sarmaşık tarzı sürgünler atıyor ve srılacak bir yer bulunca sarılıyor ve dik duruyor..

sukranayalp 18-04-2007 22:44

Clematis
Lespedeza olabilir.

Balıkcı 19-04-2007 10:32

Clematis çiçekleri kokulu mudur?

Ya da bazıları mı kokulu?
Eğer kokuluysa alayım hemen.

Dün Praktiker'de gördüm, çeşitleri vardı, 11 YTL.

tumbleweed 19-04-2007 18:26

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar aşağıda resmi görülen Salsola (Tumbleweed, Saltwortö Russian thistle) bitkisinin Türkçe ismini bilen varmı acaba? Sözlüğe baktım horoz ibiği **** yabani kadife çiçeği demişler ki hiç inandırıcı gelmedi bana. Anadoluda kurak, yarı kurak bölgelerde sıkça rastlanan yazın kökünden koparak rüzgarla savrulan ve bu sayede tohumlarını geniş bir alana yayma yeteneğine sahip olan bir bitkidir.

çoban püskülü 19-04-2007 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 30500)
1. bitki Dresena marginata - Kardeş Kanı

2. bitki Ceropegia woodii - Kalp Kalbe Karşı Çiçeği

aynı çiçekten bende de var.çok güzeldi fakat yeni evini sevmedi galiba önce yumruları bozuldu,şimdi cansız bikaç yaprak kaldı anneannemden yadigardı, bozuluyor fakat ne yapacağımı bilmiyorum.Bakımı hakkında bilginiz varsa lütfen paylaşın kurtaralım onu,yeniden canlansın çiçek açsın.saygılar.

Selahattin Yılmaz 19-04-2007 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çoban püskülü (Mesaj 96861)
aynı çiçekten bende de var.çok güzeldi fakat yeni evini sevmedi galiba önce yumruları bozuldu,şimdi cansız bikaç yaprak kaldı anneannemden yadigardı, bozuluyor fakat ne yapacağımı bilmiyorum.Bakımı hakkında bilginiz varsa lütfen paylaşın kurtaralım onu,yeniden canlansın çiçek açsın.saygılar.

Resmini yerleştirin görelim ona göre tavsiyede bulunalım sevgili çoban püskülü...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025