agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

Selahattin Yılmaz 19-04-2007 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 96553)
Clematis
Lespedeza olabilir.

Google de arattım, ancak bizim bitkiyle benzer özelliklere sahip bir bitki resmine rastlayamadım. Acaba diyorum nasıl bir fotoğraf göndersemde net bir sonuca ulaşsak?

sukranayalp 20-04-2007 14:02

Sn Selahattin Yılmaz Rodochiton'a da benziyor.
Çiçekleri makro çekerseniz daha iyi anlaşılacak. Yaprakları gerçi benzemiyor.

Bıyıklı 20-04-2007 22:16

Benim elimde bu yapraklar var. Yaprakları akrabamdan aldım fakat çiçeğin adını bilmiyor. Elimden geldiğince tarifini yapmak istiyorum; çiçeğin bu boylarda bir sürü sık halde duran koyu yeşil yaprağı var, baharda kırmızı külah gibi gösterişli çiçekler açıyor. Çiçeklerinin ortasında bayağı uzun ok gibi bir çıkıntı var. İç mekan bitkisi, güneş alan yeri çok seviyor.

Yaprakları aldım ve güneş gören cam kenarına bardak içerisinde suya koydum. Bir on gündür duruyorlar, büyük yaprak aldığımda yaralıydı, hallerinde bir değişiklik köklenme görülmüyor.

http://img155.imageshack.us/img155/3425/92477513pc5.jpg

çoban püskülü 20-04-2007 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 96886)
Resmini yerleştirin görelim ona göre tavsiyede bulunalım sevgili çoban püskülü...

ben resim yerleştirmeyi bilmiyorum ki?ama yarın araştırıp öğrenir.yerleştiririm.cevabınız için çok teşekkürler.saygılar.

since_1071 21-04-2007 10:41

Bu Bitkinin / Çiçeğin Adı Nedir?

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Eklenti 9632

Bir gezi sırasında sıkça gördüğüm ve adını merak ettiğim bir bitki/çiçek.
Bu bitki/çiçek hakkında bildiğim tek şey aralarında dolaşırken üzerinizi sarı renge boyaması. Bu bitkinin adını merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

rynk 21-04-2007 14:07

5t of Tilia officinalis flos;
5t Crataegus flores cum folium

Sevgili arkadaşlar yukardaki 2 bitkinin türkçe adları nelerdir.Ihlamur olabilir mi?Varsa nerelerde yetişiyor.Teşekkürler. Bir de 5t bir anlama geliyor mu?

papatyama 21-04-2007 15:23

Merhaba rynk. Hoşgeldin.İlk önce yeni gelen arkadaşlar başlığında kendini tanıtırsan soruna kolaylıkla cevap alabilirsin:)

Volkan 21-04-2007 17:26

5t ne anlama geliyor bilmiyorum. Ama Tilia officinalis Ihlamur ve Crataegus türleride genel olarak alıç isminde bilinir.

Bu arada canım alıç çekti. Foruma böyle iştah kabartıcı bitkileri sokmayın lütfen :)

Volkan 21-04-2007 17:29

Merhaba Since 1071 sarı çiçeğin dip yapraklarını da gösteren fotoğrafın varsa onu da koyabilirmisin. Belki o zaman tanımlayabilirim bitkini.

çoban püskülü 21-04-2007 23:06

hastalıklı kızkalbi çiçeğimin resmi

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 96886)
Resmini yerleştirin görelim ona göre tavsiyede bulunalım sevgili çoban püskülü...

hastalıklı kızkalbi çiçeğimin resmi

Ferda Ülkümen 22-04-2007 00:06

Bu kalp kalbe karşı.Fazla su istemeyen bir çiçek.Ben yazlıkta güneş almayan bir yerde bırakıyorum,bütün kış hiç sulanmadan yaşayabiliyor.Acaba fazla mı su verdiniz?

Balıkcı 22-04-2007 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BIYIKLI (Mesaj 97201)
Benim elimde bu yapraklar var. Yaprakları akrabamdan aldım fakat çiçeğin adını bilmiyor. Elimden geldiğince tarifini yapmak istiyorum; çiçeğin bu boylarda bir sürü sık halde duran koyu yeşil yaprağı var, baharda kırmızı külah gibi gösterişli çiçekler açıyor. Çiçeklerinin ortasında bayağı uzun ok gibi bir çıkıntı var. İç mekan bitkisi, güneş alan yeri çok seviyor.

Yaprakları aldım ve güneş gören cam kenarına bardak içerisinde suya koydum. Bir on gündür duruyorlar, büyük yaprak aldığımda yaralıydı, hallerinde bir değişiklik köklenme görülmüyor.

http://img155.imageshack.us/img155/3425/92477513pc5.jpg

Anthurium mu acaba?

çoban püskülü 22-04-2007 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 97493)
Bu kalp kalbe karşı.Fazla su istemeyen bir çiçek.Ben yazlıkta güneş almayan bir yerde bırakıyorum,bütün kış hiç sulanmadan yaşayabiliyor.Acaba fazla mı su verdiniz?

merhaba,bu camın kenarında küçücük bir saksıdaydı,o yumruları dışarda ara ara mor mor çiçekler açan çok güzel bir çiçekti,rahmetli anneannem herkese yumru verir,aman bozulup kaybolmasın derdi.geçen sene taşındım,annem çiçeğin saksısı çok dar,gübresi felan da bitmiştir diye hem toprağını hem saksısını değiştirdi.işte olanlar oldu o gün bu güngür bu zavallı günden güne bozuldu,yumru vermediği gibi olanları da küçülüp yok oldu.tabii artık saksısı büyük olduğu için camın kenarında değil,acaba ona mı küstü?ne olur yardım edebilecek herkes yazsın,kurtaralım onu.:(

Selahattin Yılmaz 22-04-2007 01:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi since_1071 (Mesaj 97285)
Merhabalar,
Bir gezi sırasında sıkça gördüğüm ve adını merak ettiğim bir bitki/çiçek.
Bu bitki/çiçek hakkında bildiğim tek şey aralarında dolaşırken üzerinizi sarı renge boyaması. Bu bitkinin adını merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Bu bitki kanola (kolza) (Brasicca napus Oleifera sp.) resimdeki çiçekli hali...

Bıyıklı 22-04-2007 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı (Mesaj 97496)
Anthurium mu acaba?

Doğrudur Mahir Bey, çok teşekkürler. :)

http://images.google.com.tr/images?h...=1&sa=N&tab=wi

Ferda Ülkümen 22-04-2007 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çoban püskülü (Mesaj 97499)
merhaba,bu camın kenarında küçücük bir saksıdaydı,o yumruları dışarda ara ara mor mor çiçekler açan çok güzel bir çiçekti,rahmetli anneannem herkese yumru verir,aman bozulup kaybolmasın derdi.geçen sene taşındım,annem çiçeğin saksısı çok dar,gübresi felan da bitmiştir diye hem toprağını hem saksısını değiştirdi.işte olanlar oldu o gün bu güngür bu zavallı günden güne bozuldu,yumru vermediği gibi olanları da küçülüp yok oldu.tabii artık saksısı büyük olduğu için camın kenarında değil,acaba ona mı küstü?ne olur yardım edebilecek herkes yazsın,kurtaralım onu.:(

Resimde halen yeşil olan dallar var,1-2 dalı suya koyup köklendirmeyi deneyin.Suda kolay kökleniyor.

çoban püskülü 22-04-2007 22:34

iki sorum olacak

1 Eklenti(ler)
:confused: bu çiçeğin adı nedir? bir de bunun gövdesinde ve yapraklarının sap kısımlarında yapış yapış saydam damlacıklar oluştu,çiçekçiye sordum onlar zamanla böcek olacak dedi,doğru mu?doğruysa ne yapabilirim?çiçekçideki ilacı alıp sıkayım mı?lütfen yardım.:eek:

papatyama 22-04-2007 23:24

Bu bitkinin adı Agloanema olması lazım. Ama diğer sorunuz hakkında bir bilgim yok:(

since_1071 23-04-2007 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volkan (Mesaj 97384)
Merhaba Since 1071 sarı çiçeğin dip yapraklarını da gösteren fotoğrafın varsa onu da koyabilirmisin. Belki o zaman tanımlayabilirim bitkini.

Volkan bey öncelikle çok teşekkürler.
Sanırım kendi sorumun cevabını buldum. Bu tahmin ettiğim kadarı ile "Canola" Diye bir bitki. Yağ yapımıda kullanılıyormuş. Teşekkürler.
Burada da Canol bitkisinin farklı fotoğrafları mevcut.

Birde biodizel yapımında kullanılıyormuş.

http://images.google.com.tr/images?q...=1&sa=N&tab=wi

Volkan 23-04-2007 16:38

Bişey yapamadım ki :)

Balıkcı 23-04-2007 22:11

Kekik konusunu okuyordum, geçen yaz çektiğim fotoğrafın hangi tür olduğunu merak ettim.

Bir de boylanan ve beyaz çiçekler açan cinsi var ama onun fotoğrafı yok.
İnşallah yazın çeker, buraya koyarım.

Bu pembe çiçekli olan ve yere yayılan , hangi tür kekik?

http://img237.imageshack.us/img237/4...rtma017rc6.jpg

Volkan 23-04-2007 22:35

Thymbra spicata (Karabaş kekik)

Balıkcı 23-04-2007 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volkan (Mesaj 97929)
Thymbra spicata (Karabaş kekik)

Volkan teşekkürler.

Volkan 23-04-2007 22:41

Önemli değil. :)

ada 24-04-2007 06:26

Sayın Balıkçı ve Sayın Volkan,
Thymbra biraz daha uzun ve çalımsı olur. Bu bitki daha çok Thymus'a benziyor. Taşların üzerinde veya toprak üzerinde yastık gibi yapılar oluştururlar.

Volkan 24-04-2007 06:35

Çiçeğine bakıp yorum yapmıştım. Siz haklısınız karıştırdım galiba :( Thymus sp. olacak. Uyarı için teşekkürler.

ertürk 24-04-2007 07:04

Bu bitkinin adı ne acaba

2 Eklenti(ler)
Selamlar.Arkadaşlar bu bitkinin adı halk dilinde kediçükü.Acaba orjinal adını bilen varmı.İlginize şimdiden teşekkürler.

Meksika 24-04-2007 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tumbleweed (Mesaj 96814)
Arkadaşlar aşağıda resmi görülen Salsola (Tumbleweed, Saltwortö Russian thistle) bitkisinin Türkçe ismini bilen varmı acaba? Sözlüğe baktım horoz ibiği **** yabani kadife çiçeği demişler ki hiç inandırıcı gelmedi bana. Anadoluda kurak, yarı kurak bölgelerde sıkça rastlanan yazın kökünden koparak rüzgarla savrulan ve bu sayede tohumlarını geniş bir alana yayma yeteneğine sahip olan bir bitkidir.

Kimi yerlerde döngel ya da döngele dendiğini okumuştum. Hatta sanırım Yaşar Kemal'in kitaplarından birinde okumuştum. (Ağrı Dağı Efsanesi ya da İnce Memed olabilir.) Elbette bu bilimsel bir veri değil ama belki faydası olur. :)

Balıkcı 24-04-2007 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ertürk (Mesaj 97978)
Selamlar.Arkadaşlar bu bitkinin adı halk dilinde kediçükü.Acaba orjinal adını bilen var mı?
İlginize şimdiden teşekkürler.

Yılan yastığı olarak forumda geçtiğini sanıyorum.

ertürk 24-04-2007 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı (Mesaj 98051)
Yılan yastığı olarak forumda geçtiğini sanıyorum.

Çok teşekkürler Abiciğim ilgine ve bilgilendirmene.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025