![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu nedir?
|
Alıntı:
|
Teşekürler
Alıntı:
|
Bitkileri Bilen Varmi
4 Eklenti(ler)
meraba arkadaşlar bu 2 farklı türü bilen varmı acaba yine çıkaramadım. süs bitkileri konusunda gerçekten zayıfım. teşekkür ederim herkese.
|
1. ve 2. fotoğraflar vapur dumanı.
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
3. ve 4. fotoğraflar Alyssum sp. sanırım.
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
çikaramadim
4 Eklenti(ler)
Bu 2 türü bilen var mı acaba yine süs bitkileri sanırm.
|
Acaba Sn. İlkin'in avatarındaki çiçek nedir? Çok değişik bir bitki.
|
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim adabayrakoğlu. İlgili başlığı okumalıyım şimdi. ;)
|
2197'deki 3. ve 4. fotoğraftakilere biz mavi yasemin diyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çalının adı nedir?
|
|
bir muamma daha
1 Eklenti(ler)
merhaba,elimde ne govde ne yaprak sadece tohumlar. gümüşdere kilyos, yani karadeniz kumsallarinda kumun uzerinde bol miktarda buldugum bir tohum-oldugunu dusunuyorum cunku bana uzayli yasam formu gibi geliyor:) ne oldugunu bilen varsa hayatimdaki bir muammayi daha ortadan kaldiracak
bu arada forum sayfasindaki butun resimlere baktim benden once soran olmus mu diye, tekrar sormus olmayayim. tekrar tesekkurler. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şükran Hanım aynı bitkimi.Resimlerde pek net değil ama.
|
cok tesekkurler sayın herbaryum! cocuklugumdan bu yana benim icin cok buyuk gizem yaratan bir tohumdu. hatta torbalarca topladigimi hatirliyorum sirf ese dosta dagitip ne oldugunu ogrensinler diye.
Alıntı:
|
kumul bitkisi
1 Eklenti(ler)
tekrar kumsalda rastladigim bir bitkiyi ogrenmek istiyorum bu sefer, Kibris'ta kuzey sahilinde rastladim, sert ve komur gibi siyah tohumlari olan bu bitkinin ismi nedir?
|
Sn Sapudeaure; uzak görüntüsü ile bu bir Amerikan ful'u. Çiçek doğru çiçek.
Yaprak üzerindeki benek ya da çil gibi oluşumlar benimkinde yok. Bu konu kafamı karıştırdı. Yapraklar 2 adet ve karşılıklı çıkıyor değil mi? Ve çıkan 2. yaprak grubu almaçlı ( yani bir önce çıkan yaprak grubunun eksenin dik açıda çıkıyıor. Farklılık var mı diye ince eleyip sık dokuyorum. |
Sn Kumruacaroğlu, sanırım Pancratimum maritimum : Kum zambağı
|
Tohumlar kum zambağı bir kg yakın bende de var aynısı.
|
Ben diktim bile o tohumları, ne olacak bekliyorum.:p
|
1 Eklenti(ler)
merhaba,
Ya bu sene çoğaldı ya da ben farkedememişim, kesme çiçek satanlarda daha önce pek görmediğim bir çiçek var bu yıl.İsmi F ile başlıyor, çiçekçi de tam bilmiyor galiba ağzında geveledi durdu kelimeyi anlamadım ne olduğunu :D Eklenti 25795 Nedir acaba bu çiçeğin adı? |
Ben lisianthus'a benzettim. Lalegül de deniyor.
|
Lısıanthus' un F1 türlerinden çok rengi var.
|
Lisianthus sp. (Gentianaceae) Çalımsı Gensiyan (Lalegül son zamanlarda verilen bir isim, ancak popüler olacak gibi)
|
Çok teşekkürler, o kadar güzel bir çiçek ki.Genelde bu rengi ve beyazı oluyor çiçekçilerde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025