![]() |
Bu çiçeğin adı nedir?
Selam...
Bu çiçeği yazın birisinden aldım. İsmini bilmiyorum yardımcı olrsanız sevinirim. (Eğer resim yükleme işlemini doğru yapabilirsem) |
Alıntı:
Tulipa (lale) cins adı, tarda dasystemon alt tür adı...Bu tip isimlendirmelerde türkçe karşılıkları bulmak neredeyse imkansız çünkü kültüre türler ve yabancılar kendileri isim verip isim hakkını alıyorlar.... Akşam kontrol edeceğim, muhtemelen bizim dağlarada bir yerlerde orjinali yetişiyor olabilir..... |
Bu bitkinin, çiçeğin adı, türü ne?
Galeride, her sorulan bitkinin, çiçeğin altında yazışma yapıldığı zaman, anlatılanlar karışmayacak. Adını ve türünü öğrendiğiniz bitkiyi daha sonra olması gereken bölüme taşıyabileceksiniz/taşıyabileceğiz. Bu nedenle, bundan sonra soracağınız sorular için, galeriyi kullanmanızı rica ediyoruz. Bu bitkinin, çiçeğin adı, türü ne? bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz. |
Melike Hanım, uzun zamandır yoktunuz, özledik sizi. Bu sabah süsenlerim 4-5 santim üç vermiş. Minnetle kulağınızı çınlattım.;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bitkiler Hakkinda
2 Eklenti(ler)
Bitkiler hakkkında bilgi istiyorum bilen varmı acaba şu 2 resmi. teşekkürler
|
Sn Sselvi2000
Cestrum purpureum veya Cestrum elegans.Kokusu var mı? Forumlarda beyaz çiçekli olan ve Melissa diye de adlandırılan Cestrum noctortum' a değinilmişti. Sanırım Herbaryum hangi tür olduğunu size söyleyecektir. |
Alıntı:
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
Bitkiyi çikaramadim
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi bilen varsa cevaplarmı, şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben, Erdoğan Tekin'in "Türkiye'nin en güzel yaban çiçekleri" kitaplarının listesine baktım ama bulamadım, gözden kaçırmış olabilirim tabi. |
Süs bitkileri
4 Eklenti(ler)
isimilerini bilen varmı acaba teşekkürler
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1402&page=37
buraya bir göz atın aradığınız bilgilerin bir kısmı burada |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Maltepe Parkındaki bu ağacın Kasım ayı başlarında küçük kırmızı meyveleri vardı, şimdi ise yaprakları kızarmış durumda. Ne ağacı olduğunu merak ettim.
|
Nevsun hanım birşey farkedilmiyor, güzel bir fotoğraf olsaydı :) ben birşey atıyorum, süs sumağına benziyor, belki Rhus cinsi birşey olabilir. İyi günler diliyorum size.
|
Çok teşekkür ederim.
Yükleyebilmek için küçültmek zorunda kaldım ama zaten büyük halinden de bilinmesinin zor olduğunu tahmin etmiştim. Bir daha gittiğimde dalı yakınlaştırarak çekip öyle sorayım. Bu mevsimde bu kadar güzel kırmızıya dönen bir ağaç hiç görmemiştim. |
Photinia (Alev ağacı) olabilir mi?
|
Sevgili iklimsiz, google'dan baktım, Photinia çalı grubundan sanıyorum. Gördüğüm fotoğraflar hep öyleydi, oysa bu bir ağaç.
Ekim sonu gibi yine fotoğrafını çekmiştim, o zaman ateş dikenine benzeyen ama grup halinde değil tek tek olan küçük kırmızı meyveleri vardı üstünde. |
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir? Birde işaretlediğim yerdeki ne? Çiçek mi, yoksa başka bir kök mü veriyor?
|
Süs Bitkisinin Ismi Ne
2 Eklenti(ler)
Biliyordum ama yine unuttum. sanseiveria cinsinden bir türmü bilmiyorum tam.
|
Sn. Sselvi2000;
Bu bitkiden bendede var adı bodur kılıç, aldığım kişi öyle söylemişti. |
Bu bir sansevieria trifasciata.
|
Sansevieria trifasciata 'yi sanırım paşa kılıcı diye biliyoruz
Sansevieria trifasciata 'Hahnii' 'yi de ben tavşan kulağı diye biliyordum. Sansevieria trifasciata 'Laurentii' 'yi de paşa kılıcın sarı çizgili varyasyonu diye biliyorum. Yanılıyorsam düzletin. |
Arkadaşlar benim çiçek hakkında bilgi verecek yok mu?
|
Mehtap Hanım,
Bitkinizin gövdesi bambu gibi ama yapraklar daha büyük.Eğer o türden ise bildiğim kadarıyla bambu "dracaeana" ailesine giriyor.Bu isimle araştırabilirsiniz belki.Bende de "Lucky Bambu" var,benimkiler suda duruyor. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025