![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin ismi nedir?
|
Sevgili Habibe, çiçeğin adı Cleome spinosa.
Tek yıllık bir çiçek. Her sene sonbahrda tohum alıp yeniden ekmeniz gerekiyor. |
Sn.Sev illa
teşekkürler, meraktan kurtuldum :) Sizin de yazdığınız gibi bu çalı mahonia aquifolium (pursh) nutt. http://www.missouriplants.com/Yellow...lium_page.html meyveleri yeniyormuş :) ancak çok ekşi olduğundan malesef benden başka kimse yemiyor :) Grape Holly, Oregon Grape diye de biliniyor. |
Teşekkür ederim Sukranayalp. Bunu geçen yıl bir lunaparkta görmüş, tohumlarından almıştım. Bu yıl kendi bahçemden tohum alıcam :)
|
Bu bitkinin ismini bulamıyorum
2 Eklenti(ler)
:confused:
Bu bitkiyi bugün gördüm ve çok hoşuma gitti sebebi Bonsaiye uygun olmasını düşünmem ilk denememi bu bitki üzerinde yapabilirim diye düşündüm sonra farkettim ki hakkında hiçbirşey bilmiyorum... Acaba bitkinin ismi nedir ve nasıl Çoğalta bilirim... Şimdiden çok teşekkürler... Konuyu yanlış yere açtıysam çok çok özür dilerim Ayrıca bu bitkiden 1 adet çelik aldım ama köklenirmi bilmiyorum bu yüzden kendimi kötü hissediyorum düşünmeden hareket ettiğim için... |
Viburnum tinus : Yaprağını dökmeyen kartopu
Forumlarda da olduğunu tahmin ediyorum. |
Çok teşekkürler Ederim sukranayalp hanım çelikle üretilip üretilemiceği hakkında bilginiz varmı...
|
|
[QUOTE=denizakvaryumu;265711]Sn.Sev illa
teşekkürler, meraktan kurtuldum :) Sizin de yazdığınız gibi bu çalı mahonia aquifolium (pursh) nutt. http://www.missouriplants.com/Yellow...lium_page.html meyveleri yeniyormuş :) ancak çok ekşi olduğundan malesef benden başka kimse yemiyor :) Grape Holly, Oregon Grape diye de biliniyor.[/QUOTE Merhaba. Ne demek efendim rica ederim. Bendede var bu bitkiden. Bende yeni öğrendim adını. çok yavaş büyüyor benim bitki her nedense! |
1 Eklenti(ler)
Bu bir kasımpatı çeşidi olabilir mi?
|
Kırmızı yapraklı bitki
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Fotoğraftaki bitkiyi eşimin bir arkadaşı dal olarak vermiş, ben de 2-3 gün suda beklettikten sonra umudumu kesip hindistan cevizi kabuğuna ektim. Kendisi inanılmaz bir gelişme göstererek bir bitkinin bile hayata nasıl sarıldığını gösterdi ve en favori bitkim oldu. Tek sorun bu arkadaşın adını bilen biri çıkmaması herkes "kırmızı yapraklı bitki" veya "güzel yapraklı bitki" olarak biliyor. Acaba gerçekten adı bu mudur? Tanıyanınız var mı, nelerden hoşlanır, mevsimlik midir? Çiçeği daha ne kadar büyüyecektir? Bir de fotoğrafta arkada görülen bambuları ikea'dan almıştım, 5 cm'lik suda durması yazıyor ama bu yavrucaklar hep o 5 cm'lik suda mı yaşayacaklar? Toprağa dikilebilirler mi? |
Bu bitkiye kolyos deniliyor (coleus'tan türeme). Bitki solenostemon sınıfından.
|
|
Sevgili Çiçeksever, o çiçekten bende de var ve daha önceki sayfalarda ben de sormuştum. Adına rudbeckia dediler. Türkçe adı ne ben de bilmiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi geçen sene Bozcaada ve Asos ykınlarında görmüştüm ama tohum alamadığım için çok üzülmüştüm. Tesadüfen İstanbul'da bir yakınımızın apartman bahçesinde görünce tohum zamanı bana gönderdiler. Adını bilmiyorum, Asos'ta platin çiçeği dediler ama emin değilim. Tek yıllık bir çiçek.
Eklenti 44624 Eklenti 44625 |
Sn Nurbahar,
çiçeğin adı Euphorbia marginata. Sütleğengillerden. Kolyalıkla yetiştirebileceğiniz bir çiçek. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Fotoğraftaki yer örtücünün adı nedir? Kitaplar yanımda değil ve çok merak diyorum.:rolleyes: Eklenti 44632 |
Libya çimi (Lippia) olduğunu sanıyorum. Ferda hanımın bahçesinde de vardı. Çok yakından çektiğiniz herhalde.
|
Cevap için teşekkürler, şimdi burada olduğunuz için şanslıydım:rolleyes:.
|
Sayın Şükranayalp, çok teşekkür ederim.
|
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
3 adet adını bilmediğim yeni bitkim var. Nasıl bakılması gerektiğini öğrenmek için adlarını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. |
Benim 3613 sayılı mesajdaki çiçeğin adını bilen olmadı herhalde.
|
Alıntı:
|
Çiçeksever, çiçeğinin adı rudbeckia.. Ben de sormuştum da...
|
Evet ******* çilli begonya:)
|
Alıntı:
|
Yaa evet..Ben bakmamıştım.Haklısın Çiçeksever.Benimki de top şeklinde.Ona benzemiyor.Evet çiçeğimizin ismini bilen var mı?
|
Alıntı:
Üçüncü resimdeki çiçeğinize cevap verilmiş. İkinci resimdekini de bilen çıkar sanırım. |
Cevaplar için çok teşekkürler.
Şimdi geriye sadece 1 bilinmeyenimiz kaldı. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025