![]() |
Alıntı:
|
Euphorbia_tirucalli
Alıntı:
Tam güneşte de gölgede de yetişiyor. Kökleri zayıf, fazla sudan çok zarar görüyor. http://mgonline.com/Euphorbia_tirucalli01.jpg |
Alıntı:
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
Bu bitkinin türünü öğrenebilir miyim?
1 Eklenti(ler)
Oturduğum apartmanın bahçesinden aldığım toprağı koyduğum saksıda kendiliğinden büyüyen bu bitkinin türünü bilen arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim...Çiçekleri çok hoş kokulu...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
gündüz kapalıdır.Akşamüsü açılır.Bahçenize rahatça dikip yetiştirebilirsiniz. |
Salon bitkimin adı nedir ?
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benimde adını bilmediğim bir salon bitkim var.2003 yılından beri büyütüyorum.Pazarda görüp yapraklarını çok beğenerek almıştım .Aldığımda 20-25 cm boylarındaydı ve satıcı çok ucuz bir fiyata vermişti onu bana.Eve getirip saksısını değiştirdiğimde anladım ucuzluğunun sebebini.Yüzlerce solucan çıkmıştı köklerin arasından.Çalıştığım firmadaki bitkilere aylık bakıma gelenlere durumu söylediğimde bana bir toz verdiler ,bir çay kaşığı toprağına serpmemi söylediler.Uyguladım bir süre sonra yeniden toprağına baktığımda ne solucan ne de yumurtaları kalmıştı.Şimdi bu durumda fakat adını bilmiyorum.Çok araştırdım ama bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Bu bitkinin türü?
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin türü hakkında bilgisi olan var mı acaba?
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu ağacımsı bitkinin adı nedir ve çiçek açıyormu
|
Merhaba sellyme, bitkinin Dracaena massengena olduğunu düşünüyorum, forumda arama yaparak bu bitkiyle ilgili bilgilere ulaşabilirsin. Çok güzel bakmışsın ona, tebrik ederim kocaman olmuş ;)
|
Sayın ozsagman, sizin bitkinizin ismi ise "Zebrina". Telgrafçiçeğinin akrabası. Çok kolay yayılır ve uçlarında eflatın çiçekler açar.
|
Merhaba gurbik67, bitkinizin ne olduğunu anlayamadım. Bu fotoğrafın yetersiz olduğunu düşünüyorum, daha uzaktan bitkinin bir de genel görüntüsünü koyabilirseniz bilgili arkadaşlarımız kolayca yardım edebilirler.
|
Teşekkür ederim Nariel verdiğin cevap için.
|
Yuka mı acaba?
1 Eklenti(ler)
Merhaba Resimdeki ağaç benim bahçemde bazen palmiye bazen yuka diyoruz ama gerçeği nedir bilmiyoruz.
Tam olarak nedir bu bitkinin adı? Saygılarımla Adnan Karaer |
selamlar ..
bence bu bir yukka. hemde kocaman bir yuka.. |
1 Eklenti(ler)
yurt dışından temin ettiğim tohumlardan nisan ayında çimlendirdiğim bitkiler bunlar bir kısmı tropikal yenilebilir meyveler birkısmıda ağaç türü çiçeklerdi hepsinin üstüne isimlerini yazmıştım fakat bu yağmurlarda bu kağıylar uçuşmuşlardı bir kısmını teşhis etim bu görünen bitki nedir.
|
Sinameki mi? sn gurbik67
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ölümden kaç kere dönüp yaşama azmiyle bugünlere gelen bir bitkim var fakat ne olduğunu bilmiyorum. Bana yardım edermisiniz ?
|
Mymuberra, bitkiniz bir kalanchoe. Bonsaiye dönüşmüş:)
|
sayın cemo resimdeki ağacımsı bitkiyi dört ay once tohumdan yetiştirdim şu an 1 metre sıradan bitki yetiştirmeyi sevmiyorum yazdığım gibi yurt dışından temin ettiğim ağacımsı çiçek açan tür bunların adını ve ne tür çiçek açtiğını göremessem büyütmeye gerek yok boşuna yer işgal etmesin bilenler var ise lütfen söylesin
|
2 bitki daha
2 Eklenti(ler)
Ekte iki resim daha gönderiyorum. Bu bitkilerden ilki bir saksı bitkisi. Bahçeye ektik ama ne olduğunu bilmiyoruz.
İkinci bitkiye ise Yuka diyoruz ama emin değilim ben. Yardımcı olursanız sevinirim. |
İlk resim gölevez sanırım. İkincisi ise yukka.
|
Akşamsefası
Alıntı:
|
Alıntı:
Buradan görebilirsin. |
gürbik. Sen en iyisi google'la gir. Sinameki yazıp görsellere bak. Daha kolay bulursun. Üst mesajla adresi girmeye çalıştım ama beceremedim.
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar pazartesi günü bir kaç tane bitkiden çelik aldım ama şu iki bitkinin adını bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? böylece bakımı konusunda bilgi edinebilirim.
|
2 Eklenti(ler)
bu kurumuş çiçeğin ait olduğu bitkinin ismini bilen var mı?
|
Sn. Bitkiseli, ilk fotoğraftaki çiçek Parlak Mustafa olarak bilinen çiçek.Latince ismini bilmiyorum.Kolay yetişen bir bitki.
İkincisi de Kalanchoe sanırım. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025