agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

susam 02-10-2008 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 292908)
Merhaba, dün çevreyi dolaşırken yollara yayılmış bir bitki gördüm, çok dekoratif görünüyordu, bir kaç tane kökünden çıkartmaayı başardım ve hemen saksıya diktim.
Arkadaşlar, bu bitki Cezayir Menekşesimi, yoksa başka bir adı varmı.

Bu çiçeğin aynısından bende de var. Adını bilmiyorum. Ama çok arsız. Sarılacak birşey bulduğunda daha bir boylanıyor. Gerçekten de çok dekoratif.

izzeterisen 02-10-2008 19:32

Euphorbia_tirucalli

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ebrub (Mesaj 293215)
Merhaba,bu bitkinin ne oldugu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz?
Bu bitkiden annemde vardı daha önce,muhteşem birşeydi,boyu tavana kadar uzamıştı, dalları ise kocaman ve çok güzeldi, sonra ne olduysa canım çiçek öldü, bir gövde kaldı neredeyse :(

Bu resimdekini ise bana kayınvalidem verdi evi güneş görmüyor,bitki canlanmıyor diye ama ben güneş mi seviyor ne ister hiç bilemiyorum...

Eklenti 48604

Eklenti 48605

Bitkinin adı Euphorbia tirucalli, benim de vardı. 17 yıl ev eve gezdirdim. Bahçeye diktim. Bu kış dondu. Güneye bakan kuytu yerlerde yetiştirin.
Tam güneşte de gölgede de yetişiyor. Kökleri zayıf, fazla sudan çok zarar görüyor.

http://mgonline.com/Euphorbia_tirucalli01.jpg

ebrub 02-10-2008 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen (Mesaj 293258)
Bitkinin adı Euphorbia tirucalli, benim de vardı. 17 yıl ev eve gezdirdim. Bahçeye diktim. Bu kış dondu. Güneye bakan kuytu yerlerde yetiştirin.
Tam güneşte de gölgede de yetişiyor. Kökleri zayıf, fazla sudan çok zarar görüyor.

http://mgonline.com/Euphorbia_tirucalli01.jpg

Sn İzzeterisen çok teşekkürler bilgi için...Bu durumda yeri değişecek...

Engin Sezer 02-10-2008 21:07

Teşekkürler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 293251)
Sayın engin sezer bitkiniz nane fesleğeni kokusu nane ve fesleğen arası bir şeydir görünüşü naneye benzer ve suyu çok sever bahçedede yetişir dalından koparıp suda köklendirebilirsiniz böylece çoğaltabilirsiniz slmr...

Çok teşekkür ederim Pembegül Hanım,bilgilendik sayenizde.

ozsagman 02-10-2008 21:12

Bu bitkinin türünü öğrenebilir miyim?

1 Eklenti(ler)
Oturduğum apartmanın bahçesinden aldığım toprağı koyduğum saksıda kendiliğinden büyüyen bu bitkinin türünü bilen arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim...Çiçekleri çok hoş kokulu...

mahon67 02-10-2008 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozsagman (Mesaj 293287)
Oturduğum apartmanın bahçesinden aldığım toprağı koyduğum saksıda kendiliğinden büyüyen bu bitkinin türünü bilen arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim...Çiçekleri çok hoş kokulu...

Akşamsefası

Engin Sezer 03-10-2008 00:41

Alıntı:

Akşamsefası,tohumları siyahtır,leblebi büyüklüğündedir ve yuvarlaktır.Tohumlarını döktüğü heryerde filizlenir.Çok arsız ve yayılıcı bir bitkidir.Pek çok farklı renkte çiçek verebilir.Çiçekleri
gündüz kapalıdır.Akşamüsü açılır.Bahçenize rahatça dikip yetiştirebilirsiniz.

sellyme 03-10-2008 20:12

Salon bitkimin adı nedir ?

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benimde adını bilmediğim bir salon bitkim var.2003 yılından beri büyütüyorum.Pazarda görüp yapraklarını çok beğenerek almıştım .Aldığımda 20-25 cm boylarındaydı ve satıcı çok ucuz bir fiyata vermişti onu bana.Eve getirip saksısını değiştirdiğimde anladım ucuzluğunun sebebini.Yüzlerce solucan çıkmıştı köklerin arasından.Çalıştığım firmadaki bitkilere aylık bakıma gelenlere durumu söylediğimde bana bir toz verdiler ,bir çay kaşığı toprağına serpmemi söylediler.Uyguladım bir süre sonra yeniden toprağına baktığımda ne solucan ne de yumurtaları kalmıştı.Şimdi bu durumda fakat adını bilmiyorum.Çok araştırdım ama bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

ozsagman 03-10-2008 21:07

Bu bitkinin türü?

2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin türü hakkında bilgisi olan var mı acaba?

gurbik67 03-10-2008 22:04

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu ağacımsı bitkinin adı nedir ve çiçek açıyormu

Nariel 03-10-2008 22:21

Merhaba sellyme, bitkinin Dracaena massengena olduğunu düşünüyorum, forumda arama yaparak bu bitkiyle ilgili bilgilere ulaşabilirsin. Çok güzel bakmışsın ona, tebrik ederim kocaman olmuş ;)

Nariel 03-10-2008 22:22

Sayın ozsagman, sizin bitkinizin ismi ise "Zebrina". Telgrafçiçeğinin akrabası. Çok kolay yayılır ve uçlarında eflatın çiçekler açar.

Nariel 03-10-2008 22:24

Merhaba gurbik67, bitkinizin ne olduğunu anlayamadım. Bu fotoğrafın yetersiz olduğunu düşünüyorum, daha uzaktan bitkinin bir de genel görüntüsünü koyabilirseniz bilgili arkadaşlarımız kolayca yardım edebilirler.

sellyme 04-10-2008 11:27

Teşekkür ederim Nariel verdiğin cevap için.

adnankaraer 04-10-2008 20:52

Yuka mı acaba?

1 Eklenti(ler)
Merhaba Resimdeki ağaç benim bahçemde bazen palmiye bazen yuka diyoruz ama gerçeği nedir bilmiyoruz.
Tam olarak nedir bu bitkinin adı?

Saygılarımla
Adnan Karaer

salserol 04-10-2008 21:38

selamlar ..
bence bu bir yukka. hemde kocaman bir yuka..

gurbik67 04-10-2008 22:56

1 Eklenti(ler)
yurt dışından temin ettiğim tohumlardan nisan ayında çimlendirdiğim bitkiler bunlar bir kısmı tropikal yenilebilir meyveler birkısmıda ağaç türü çiçeklerdi hepsinin üstüne isimlerini yazmıştım fakat bu yağmurlarda bu kağıylar uçuşmuşlardı bir kısmını teşhis etim bu görünen bitki nedir.

cemo 04-10-2008 23:10

Sinameki mi? sn gurbik67

mymuberra 05-10-2008 16:31

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ölümden kaç kere dönüp yaşama azmiyle bugünlere gelen bir bitkim var fakat ne olduğunu bilmiyorum. Bana yardım edermisiniz ?

Nariel 05-10-2008 17:00

Mymuberra, bitkiniz bir kalanchoe. Bonsaiye dönüşmüş:)

gurbik67 05-10-2008 22:41

sayın cemo resimdeki ağacımsı bitkiyi dört ay once tohumdan yetiştirdim şu an 1 metre sıradan bitki yetiştirmeyi sevmiyorum yazdığım gibi yurt dışından temin ettiğim ağacımsı çiçek açan tür bunların adını ve ne tür çiçek açtiğını göremessem büyütmeye gerek yok boşuna yer işgal etmesin bilenler var ise lütfen söylesin

adnankaraer 05-10-2008 22:45

2 bitki daha

2 Eklenti(ler)
Ekte iki resim daha gönderiyorum. Bu bitkilerden ilki bir saksı bitkisi. Bahçeye ektik ama ne olduğunu bilmiyoruz.

İkinci bitkiye ise Yuka diyoruz ama emin değilim ben.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Nariel 05-10-2008 23:02

İlk resim gölevez sanırım. İkincisi ise yukka.

nariçi 06-10-2008 12:40

Akşamsefası

Alıntı:

Bende bir ek yazayım bari: Arkadaşların dediği gibi akşamları çiçek açar ve arada bir kendiliğinden çevresine güzel kokusunu yayar. (Denizli'de Gazi İlköğretim okulu önünden akşamları geçerken çok güzel bir parfüm yayardı.) Şimdi bahçemizde var, her renk açıyor ebruli de açıyor. Ama birkaç yıldır olduğundan artık bakmıyoruz. Ama yinede mevcutların tohumlarını almak gerekli.;)

susam 08-10-2008 04:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 293574)
arkadaşlar bu ağacımsı bitkinin adı nedir ve çiçek açıyormu

Sevgili gürbik. Bu çiçek sinameki. Sarı çiçek açar. Oldukça hoş bir görüntü oluşturur.img526.(imageshack.us/img526/1129/sinameki1qq7.jpg)
Buradan görebilirsin.

susam 08-10-2008 04:05

gürbik. Sen en iyisi google'la gir. Sinameki yazıp görsellere bak. Daha kolay bulursun. Üst mesajla adresi girmeye çalıştım ama beceremedim.

bitkiseli 08-10-2008 14:25

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar pazartesi günü bir kaç tane bitkiden çelik aldım ama şu iki bitkinin adını bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? böylece bakımı konusunda bilgi edinebilirim.

bitkiseli 08-10-2008 14:31

2 Eklenti(ler)
bu kurumuş çiçeğin ait olduğu bitkinin ismini bilen var mı?

hüsnüyusuf 08-10-2008 14:37

Sn. Bitkiseli, ilk fotoğraftaki çiçek Parlak Mustafa olarak bilinen çiçek.Latince ismini bilmiyorum.Kolay yetişen bir bitki.
İkincisi de Kalanchoe sanırım.

üzüm 08-10-2008 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bitkiseli (Mesaj 295770)
bu kurumuş çiçeğin ait olduğu bitkinin ismini bilen var mı?

Sayın bitkiseli, resimdekinin henüz oluşumunu tamamlamamış/tamamlayamadan kurumuş cüce nar meyvesi olduğunu tahmin ediyorum. .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025