agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

gravel 08-10-2008 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf (Mesaj 295773)
Sn. Bitkiseli, ilk fotoğraftaki çiçek Parlak Mustafa olarak bilinen çiçek.Latince ismini bilmiyorum.Kolay yetişen bir bitki.
İkincisi de Kalanchoe sanırım.

ilki parlak mustafa ama ikincisi Kalanchoe değil. Aynısı bende de var ama adını ben de bilmiyorum.

Nariel 08-10-2008 15:13

Ben bitkiseli'nin ikinci çiçeğinin kalanchoe olduğunu düşünüyorum. Kalanchoe'nin taze sürgünü ya da güneşe hasret, cılız kalmış bir dal.

bitkiseli 08-10-2008 15:28

Ben de ilk gördüğümde kalanchoe olduğunu düşünmüştüm ama forumda inceleyince farklı gibime geldi, bitki sabah güneşi alan cam önünde duruyordu.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzum (Mesaj 295774)
Sayın bitkiseli, resimdekinin henüz oluşumunu tamamlamamış/tamamlayamadan kurumuş cüce nar meyvesi olduğunu tahmin ediyorum. .

cüce narım gelmeden meyvesini de gördüm:D

gravel 08-10-2008 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mymuberra (Mesaj 294134)
Arkadaşlar ölümden kaç kere dönüp yaşama azmiyle bugünlere gelen bir bitkim var fakat ne olduğunu bilmiyorum. Bana yardım edermisiniz ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 295797)
Ben bitkiseli'nin ikinci çiçeğinin kalanchoe olduğunu düşünüyorum. Kalanchoe'nin taze sürgünü ya da güneşe hasret, cılız kalmış bir dal.

Sayın Nariel sanırım bitkiselinin ikinci çiçeği mymuberra ile aynı sanıyorum. Bende de aynısından var. Googledan, Kalanchoe fotoğrafları ile karşılaştırıyorum birbirini tutmuyor ama farklı alt türleri var ise olabilir de. O kadar derinlemesine bilemiyorum :))

limon 08-10-2008 15:50

Kesinlikle ışığı az görmüş Kalanchoe. Bence... :)

gravel 08-10-2008 16:20

2 Eklenti(ler)
O zaman bu iki resimdeki bitki de aynı mı oluyor?
Ben bitkiselinin 1. resimdeki olduğunu sanıyorum. Bende bulunan da aynısı.
2. si ise internette Kalanchoe olarak çıkan bitkinin resmi. Yaprak yapıları benziyor ama 1.deki daha etli, kaktüsvari bir yapısı var.
Çok fazla teknik bilgim yok, o yüzden öğrenmek için soruyorum. Eğer öyle ise ben de kendi çiçeğime artık Kalanchoe olarak bakayım. isimsiz olarak durmasın bir köşede :))

Nariel 08-10-2008 16:39

Gösterdiğiniz kalanchoe resimlerinden ilki bir dal üzerinden çok sayıda sürgün çıkarmış çılgın bir kalanchoe ;) Genelde kalanchoeler böyle olmaz, bu istisna sanırım.

İkinci resim ise çiçekçilerde satılan ve yaprakları aşırı büyümüş, göze hitap etmesi için böyle satılan kalanchoe. Bunu eve aldıktan sonra çiçekleri geçiyor, zamanla büyük yapraklar düşüyor ve yeni sürgünler eskisi gibi büyük olamıyor.

Bu yüzden bu fotoğraflarla, çelikten yeni dikilmiş cılız bir kalanchoeyi karşılaştırmamak lazım. (cılız olan üzülebilir de ayrıca :p)

Benim de bir çeliğim vardı küçücük, güneş göremediği için bundan da beter olmuştu.

Nariel 08-10-2008 16:49

Aşağıdaki adreste 76.mesajdaki fotoğrafa bakarsanız sorulan çiçekle benzediğini göreceksiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=4210&page=3

bitkiseli 08-10-2008 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 295846)
Bu yüzden bu fotoğraflarla, çelikten yeni dikilmiş cılız bir kalanchoeyi karşılaştırmamak lazım. (cılız olan üzülebilir de ayrıca :p)

Benim de bir çeliğim vardı küçücük, güneş göremediği için bundan da beter olmuştu.

Eğer bitkim kalanchoe ise o cılız olan çelikten önce sahibi daha çok üzülecek bu haline, Nariel o küçücük çeliğinizin son hali nedir?

Nariel 08-10-2008 17:19

Bana dediniz sanırım?
O küçücük çelik mi? Öldü:( Köklenmişti toprakta, sonra biraz hırpaladım köklerini, güneşe de çıkarmadım gelişsin diye. Toparlanamadı zavallıcık.

Seda 08-10-2008 17:35

4 Eklenti(ler)
Merhaba...

İlk iki çiçeği bir arkadaşım köklendirip verdi ben de diktim. Ancak hiç kıpırdanma yok. Bilenlerden hem adlarını rica ediyorum hem de önerilerini...

Üçüncünün de adını bilmiyorum ve farkedeceğiniz gibi ölüyor... Çok uğraştım ama doğruyu yapmıyorum sanırım... Çok üzülüyorum... Lütfen yardım edin...

Sevgiler

seda

Nariel 08-10-2008 17:49

Seda aaaa,
İlk bitkinizin adı alacalı defne olarak bilinir, ikinciyi çıkaramadım.
Ölmekte olan bitkinizi kufea'ya benzettim, kufea resimlerine bakıp bitkinizin ilk haliyle karşılaştırır mısınız? Kufealar fazla sulanınca böyle olur, ölen dalları kesin ve sulamayı azaltın, bol ışıklı bir yere koyun. Düzelecektir.

bitkiseli 08-10-2008 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 295868)
Bana dediniz sanırım?
O küçücük çelik mi? Öldü:( Köklenmişti toprakta, sonra biraz hırpaladım köklerini, güneşe de çıkarmadım gelişsin diye. Toparlanamadı zavallıcık.

Çok özür dilerim,yalnışlığı düzelttim.

Ben bitkimi sabah güneşi alan cam önüne koydum acaba oradan alıp öğleden akşama kadar güneş alan mutfak camının önüne mi koysam, asıl önemli soru bu iki çeliği kökleninceye kadar aynı kap içinde töprağa diktim güneş istekleri farklı ise ayırayım mı?

Nariel 08-10-2008 19:19

Bence ayırmanıza gerek yok,gelişmeye başlayınca ayırırsınız. Aldığınız zaman da böyle cılız mıydı? Şimdiki yerinde gelen güneş yeterli olur. Güle güle büyütün :)

mymuberra 08-10-2008 19:36

Sevgili Nariel,

Çok teşekkür ederim inatla hayata tutunan bitkimin bir kalanchoe olduğunu öğrendim sayenizde.

Teşekkür Ederim, Saygılar

adnankaraer 08-10-2008 20:06

Bu milimetrik bitki nedir?

2 Eklenti(ler)
Ekte resimlerde aynı bitkiyi iki ayrı mesafeden çektim. Çok minikler ama çok da güzel görünüyorlar. Ne olduğunu bilen var mı? Bir de nasıl oluyor da oraya bu kadar bitki tohumu toplanabiliyor. Bunları bahçede bir yerde yetiştirme imkanım olabilir mi? Saksı diplerinde çok hoş dururlar bence.

Saygılarımla

ozsagman 08-10-2008 22:29

Türleri Nedir?

3 Eklenti(ler)
Fotoğraflardaki bitkilerin isimlerini bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim...

berduray 08-10-2008 22:30

Adnan Bey; Stellaria media ( Kuş otu, Serçe dili, Serçe yüreği, Dolaştık, Kuş ayağı, Tavuk otu)

cybel 09-10-2008 06:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozsagman (Mesaj 296006)
Fotoğraflardaki bitkilerin isimlerini bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim...

Sayın Ozsagman;
1. parlak mustafa
2. kalanchoe
3. ateş çiçeği

adnankaraer 09-10-2008 08:28

Teşekkür ederim sayın Berduray.
Emin olabilmek için bir de daha yakından fotoğrafını çekip göndereceğim. Bu bitkinin mermerler arasında olabildiğince güçlü yaşaması beni kendine hayran bıraktı.

Saygılarımla

bitkiseli 09-10-2008 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 295928)
Bence ayırmanıza gerek yok,gelişmeye başlayınca ayırırsınız. Aldığınız zaman da böyle cılız mıydı? Şimdiki yerinde gelen güneş yeterli olur. Güle güle büyütün :)

Aldığım zaman da böyleydi, zaten pazartesi aldım, bitkinin kendiside aynı yapıda olduğu için cılız kaldığı ayrımını yapamadım sadece üzerindeki küçük bir dalı kopardım.
Bilgilendirdiğiniz için bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

biyorefik 09-10-2008 11:13

Arkadaşlar sitede sarı çiçekli diken olarak kayıtlı olan bitkinin latince ismini öğrenebilirmiyim
acele cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler

berduray 09-10-2008 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi biyorefik (Mesaj 296201)
Arkadaşlar sitede sarı çiçekli diken olarak kayıtlı olan bitkinin latince ismini öğrenebilirmiyim
acele cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler

BURADA YAZILMIŞ

Centaurea ..

gurbik67 09-10-2008 23:15

teşekkür ederim sayın hatcce
cemoda tahmin etmiş sağolun bir tane daha vardı resim çekip yazmaya üşendim adını bulayım derken fazla dayanamadım çocuğa devrettim neticede üç saati buldu çiçeğin adınıda bulmak onun adıda çiçekli ağaç mimoza imiş

A.Şahin 10-10-2008 18:26

1 Eklenti(ler)
Bugün kestane ormanının taban kısmından otsu bir bitkiden aldığım tohumlar ilgimi çekti adlarını öğrenmek istiyorum. Güveyfenerine benziyor ama otsu. Birde sanki lezzetliymiş gibi görünüyor :p acaba denesem mi?

herbaryum 10-10-2008 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A.ŞAHİN (Mesaj 297080)
Bugün kestane ormanının taban kısmından otsu bir bitkiden aldığım tohumlar ilgimi çekti adlarını öğrenmek istiyorum. Güveyfenerine benziyor ama otsu. Birde sanki lezzetliymiş gibi görünüyor :p acaba denesem mi?

Physalis alkekengi

natron 10-10-2008 21:51

Kırmızı meyveli çiçek _ adı nedir ?

arkadaşlar bu çiçeğin adı nedir ? , her yıl bu zamanları açıyor ve küçük kırmızı meyveler veriyor . ama yenmiyor tabi .ya da en azından ben öyle sanıyorum . resimleri ekte bu bitki nedir ?
http://img508.imageshack.us/img508/7927/krmz3ly3.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/5319/krmz2lc6.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/149/krmzwz5.jpg

üzüm 10-10-2008 23:26

Sayın natron, bitkinizin ismi Süs domatesi galiba. Meyveleri zehirli.
(Jerusalem Cherry (Solanum pseudocapsicum))

Nariel 11-10-2008 13:41

1 Eklenti(ler)
Saksının dibinden çıkan ve güneşe uzanmak için sürekli uzayan bu bitki nedir acaba? Hiçbir şey ekmemiştim, demek ki toprağının içinde bulunuyormuş.

izzeterisen 11-10-2008 16:06

Nariel, bitki bir ayçiçeği

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025