![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu harika renkli ağaççık nedir acaba ? Ve nasıl elde edebiliriz ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bence 8. bitki Cezayir Menekşesi. Genelde yükseğe dikilip aşağıya doğru sarkıtılır veya yer örtücü olarak kullanılır.
|
Sn İmgelem, Lupinus: acıbakla
|
Alıntı:
|
Merhaba
Merhaba arkadaslar,
Araniza yeni katildim, Katar' da yasiyor ve calisiyorum burasi cok sicak ve kurak bir yer havasi Antalya' nin havasina benziyor. Evimin onunde kucuk bir bahce var (mini) ve ben oraya cicek ekmek istiyorum. Carrefour' dan 4 adet tohum aldim, alyssum, celosia, phlox drummondii ve mesembryanthemum. Turkce isimlerini bilmiyorum. Bahce cicekleri olduklarini umut ederek dikecegim. Bana bir tavsiyeniz var mi, topragi nasil olmali once onu sorarak baslamak istiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum... |
Hoşgeldiniz sevgili Afaki.
Bu forum başlığı adını bilemeyip, öğrenmeye çalıştığımız bitkilere ait. Eğer toprak, bakım, dikim gibi konularda sorularınız olacak ise uygun başlıklar altında sormanız, hızlı cevap almanız açısından önemlidir. Tohum paketlerinin arkasında ne zaman dikip, ne zaman şaşırtmanız gerektiği (eğer şaşırtılacaksa) hakkında detaylı bilgi vardır. |
4 Eklenti(ler)
Sn. İmgelem 3994 nolu msajdaki bitki çalı formunda fazla soğuğa dayanmayan bir bitki.Bende bu bitkiden mevcut ve maalesef pamuklu bitler bu bitkiyi çok seviyorlar.Su ve kök sıcaklığı ile de ilgili hassas dengeleri olan bir bitki tam olarak adını bilmiyorum ama echia sınıfından olduğunu düşünüyorum.İzmirde kardelen peyzajda da bulunan bir bitki, ayrıca çelikle üretiminde başarı oranı inanılmaz ama %100.Ekte kendi yatiştirmiş olduğum echia ve lupin (acı bakla) fotoğraflarını bulabilirsiniz.
Lupinler de bence muazzam güzellikte peyzaj bitkileri ama mevsimsel harmanlamayı yapabilen peyzajcılar için yoksa ilkbahardan sonra kocabiryaz yeri boş kalabilir. |
Paketlerin arkasinda sinirli bilgi var, toprakla ilgili bilgi yok, bu konuyla ilgili uygun basligi da bulamiyorum bir turlu, yine de tesekkurler...
|
Sn Afaki aşağıdaki linkler belki size yardımcı olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=736 http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2977 |
Alıntı:
|
Sn Oceanheart echia olarak arama yaptım ama hiçbir bilgiye ulaşamadım.
Sn sukranayalp Lipunus olmadığını düşünüyorum.Oceanheart'ın ilk üç fotoğrafı Lupinus,son fotoğraf benim sorduğum bitki... |
|
Alıntı:
|
Sevgili Herbaryum zaten o resmin oraya konuluş amacı da tam Lupinler ile arasındaki farkın görülmesi içindi.
|
Sn. Ferda Ülkümen verdiğiniz link için size de ayrıca teşekkür ederim
|
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu bitki blueberry mi ve yenirmi.
|
Alıntı:
|
Blueberry'nin Türkçesi yaban mersini olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Hediye olarak geldi. Acaba hangi bitkiden yapmışlar? bilemedim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sitede ve internette resmini cok aradim ancak bulamadim. Aldigim seradaki satici kiz da yeni basladigini o yüzden bitkinin adindan emin olamadigini söyledi. Bahcelerde yer örtücü ya da cali formunda görüp cok begendigim bu bitkinin adini biliyormusunuz?
|
Alıntı:
|
Kendim sordum kendim buldum. Sanirim bu cali potentilla ama Türkce adini bilmiyorum. Bileniniz varsa celikten cogaltiliyor mu onu da ögrenmek isterdim.
|
Evet sayin herbaryum simdi internette arastirinca hellianthemum resmi de bitkiyle birebir örtüsüyor. Fumana oldugunu sanmiyorum cünkü yapraklari igne gibi degilyuvarlak. Simdi iyice kararsizliga düstüm.
|
İmgelem in çiçeği lupinus değil Pride of Madeira **** Echium fastuosum diye geçiyor tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum henüz 2 yaprağı çıktı
|
sayın cemo mor salkım olabilirmi?
|
yalancı domates mi? acaba
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin görünen meyveleri olgunlaştığında kırmızılaşıyor
Bitki hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025