![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu bitkinin adı sefloren
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar bu çiçeği kızım iş yerinde çekmiş 80 ytl ye getirmiş çiçekci adını bilen varmı bu paraya değermi
|
Fotoğraf daha net olsa keşke.
Kalanchoe gibi geldi bana. Selamlar. |
Evet resim net değil telefon kamerası ile çekmiş kızım iyi bir resim alınca sorarız bizde
teşekkürler Sinan bey |
Alıntı:
|
Sn Hakan Bey ve Mine Hanım yanıtlarınız için teşekkürler.Şimdi netten araştıracağım.
|
Sn Berduray benim ki yaklaşık 6 ay oldu hiç açmadı.Bu yüzden çiçeği şu renktir diyemeyeceğim malesef.:(
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler kızım gelirken çelik getirmiş güzel çekemedim ışık iyi değildi umarım teşis koyulabilir. Ayrıca sudamı köklendirmeliyim.
|
çiçek acan çiçegin gini yakından baktıgımda bana mine cicegi gibi geldi ama resim net olmamıs cok kızarık eger mine ise şimdi dısarıda ise cicek yapraklarını dökmesi gerek
parasal olarak pahalı bence |
Burda sorduğum bitkinin tam adının Sedum Hispanicum 'Minus'olduğunu öğrendim.
|
çiçekler
4 Eklenti(ler)
Bunları mayıs ayında ormanda dolaşırken çektim.Çok güzel görünüyorlardı.İsimleri ne acaba?
|
Alıntı:
Yapraklarına dokunduğumuzda hemen kapanır, fotoğraftaki hali alırdı. Çocukluk işte; oynaya oynaya bitkiyi bir hafta yaşatmazdık. |
Pembeler Cistus creticus (Pembe çiçekli Laden)
Beyazlar Cistus salviifolius (Adaçayı yapraklı Laden) |
Yanılmıyorsam ladenlere " taş gülü" de deniyor.
|
1 Eklenti(ler)
Mucip Abi sizden gelen bu gizemli çiçeğin adı nedir? Buna bayıldım gerçekten. Dalları çok sağlıklı yemyeşil, minik dikenler var yaprak hiç yok neredeyse. Acaba türü mü böyle, yoksa kış geldi diye yapraklarını mı döktü. Pek bir Japonvari havası var ;)
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Mucip Abi, bu minyatür güle bayıldım. Evet iki tane vardı köklerinin ayrı olduğunu anlayınca onu da başka saksıya ektim. Çok güzeller, çoook. Sağolun. ;)
Bu arada bunu o gördüğümüz yerde tutsam sabah güneşini biraz alıyor mahsuru olur mu? Çiçek açıp yapraklanır mı acaba yine? |
İlkin, Adana sıcak bürö da sıcaktır orada tutarsan,bol ışıklı hatta güneş alıyorsa öyle bir yere koy, yaprakda açar çiçekte, suyu da sever ama boğma sakın, varsa gübrede verebilirsin.
|
Tamam Mucip Abi dediklerini uygulayacağım, çok teşekkürler. ;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Mucip Abi yeşil yapraklı bitki ile mor yapraklı bitkinin isimleri nedir. Bir de o yeşil yapraklının göbeğinde tomurcuğumsu birşey var o nedir? Ayrıca yeşil yapraklının yapraklarının ucu kuruyor su verdiğim halde, sanki yenmiş gibi duruyor ne yapmam lazım. Teşekkür ederim. ;)
|
Yeşil yapraklı olan "Deve Tabanı" Monstera deliciosa. Yapraklarına aldırma büyüdükçe kesersin, bol ışık alan biryere koy, gübre ver, yapraklarını spreyle ve temizle. Çıkıntı olan yerden sürecek.
Öbürü kırmızı yapraklı yonca Oxalis corymbosa, Gölge yere koy masa üstü olabilir, pembe açık eflatun renkli çiçekleri hiç eksik olmaz, solan çiçekleri sapıyla beraber çek kopar temizle, duzenli su ver. Sevgiler. |
İlkin minyatür gülüne ve Oxalis corymbosa bayıldım.Çok güzel görünüyorlar. Oxalis corymbosa nasıl çoğaltılıyor.Sanırım bir komşumda gördüm.Ondan alıp dikebilir miyim?
|
Sevgili İlkin mor yoncana bayıldım çok şeker güle güle büyüt.Çiçeklenince resimlerini de görürüz işallah.
|
Buket hanım, 2115 nolu mesaja cevaben yazıyorum. Çiçek kısmını Nicotiana çiçeğine benzettim. Ancak yaprağını benzetmedim. Wikipedi'den bakabilir misiniz?
Sizinki yerörtücü olarak görünüyor. Nicotiana'lar genelde 1. 5 m. boya ulaşırlar.Gece açar ve güzel kokarlar. Siz böyle bir şeyden bahsetmemişsiniz. Beyaz, pembe, sarı, rem renklerinde oluyor. |
Bu başlıkta sadece bitki teşhisleri yapınız. Bitkinizin türünü öğreniniz. Bakım ve yetişme istekleri konusundaki sorularını ayrı başlıkta sorunuz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025