![]() |
Alıntı:
|
Sayın mbilen, çok büyük ihtimalle Cardamine bulbifera bir Cruciferae
|
****** eğer yaprak ekseninde morumsu-siyaha yakın koyu renkte tomurcuk gibi (bulbil) yapılar varsa.
|
Bu çiçeğin adı nedir.
Alıntı:
Görebildiğim kadarıyla yapraklarında noktalar yok.Yinede araştırır sizleride bilgilendirim.İlginize teşekkürler. |
Bu bitkiyi atatürk arboretumunda gördüm ve fotografladım. En net bu kadar oldu sanırım. Başka da fotoğraf çekmemiştim.:(
|
erengüller
Alıntı:
|
Benim sorum, bu defa ters olacak.
Yani bu çiçeğin adı nedir, değil de Bu adın, çiçeği nasıldır? :p Epilobium türlerine ait bitki ve çiçek fotoğraflarını nasıl bulabilirim? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Epilobium latifolium.
Aslında ben de googleden buldum |
Ayşemelike bilgiler için çok teşekkürler...Mutlaka uygulayacağım.
|
Bu bitkinin/çiçeğin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
bir kaldırımda bulduğum bu uzun saplı bitkinin 7 yaprağı var. şimdilik suya koydum ama solup gider mi acaba yoksa bir çözümü var mıdır bilemedim, acaba ne yapayım? çok güzel bir bitki...
|
Daucus carota
Alıntı:
|
Yabani ot.
Tabiatta rastlanır. Salonda yetiştirmek, pek iyi bir fikir olmayabilir.:p |
Fil Kulağı. Bende bir kere çiçeğini gördüm. Ama sonra yaprakları küçüldü! Kökü sanki soğan gibi, çoğaltamadım. İlgi gösterdikçe sanki inadına küçülttü kendini.
|
Fil kulağı.
Alıntı:
|
merhaba,
Bunu bana geçen sene "Ağaç ortancası" diye sattılar, beyaz beyaz çiçekleri oluyor üzerinde, pek de ortancaya benzemiyor o çiçekler. Bu halinden belli oluyorsa biri bana bu bitkinin ne olduğunu söyleyebilir mi acaba? http://www.mehmetsaygin.com/linkver/bunedir1.jpg Bu da boydan; http://www.mehmetsaygin.com/linkver/bunedir2.jpg |
bana mı yazdınız yabani ottur salonda beslenmez diye.. yani atayım mı? anlaşılır yazar mısınız?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
google'da resminide buldum.umarım işine yarar.eğer kökü yoksa suda tutman hiç bir işe yaramayacaktır. |
Ya bu çiçek?
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
bir süredir google da bitkilerle ilgili çeşitli konular ararken siteniz karşıma çıkıyordu.. sonunda biraz önce üye oldum :) Herkese merhaba!! İstanbul, şişlide oturuyorum.. doğa hayranıyım.. sırf bir lokma toprağım olsun diye bodrum katta oturmayı tercih ediyorum.. bir türlü adam edemediğim küçük bir bahçem var :) yardımlarınızı bekliyorum... ben de resmini gönderdiğim bu çiçeği adı Telgraf çiçeğiymiş (tradescantia) nereden bulabilirim bilgisi olan var mı acaba? Gülhan |
Alıntı:
|
Alıntı:
Değilse, bilmiyorum.:p |
Latincesi de Viburnum opulus olsa gerek.
|
gallus arkadaşın sorduğu güzel çiçeğin ismi,nevruz çiçeğidir.dediğiniz gibi her şartta açıyor.güneşte ise çiçekleri eflatun hatta açık mor,gölgede ise uçukeflatun oluyor.dekoratif ayıraç olarak kullanıyorum.latnce adını da yazıyordu ama ezberim iyi değil.bulursam bilgilendiririm.
|
Alıntı:
|
İkinize de çok teşekkürler, netten kartopu(Viburnum opulus ) fotoğraflarına baktım, aynı çiçekler gibi görünüyor.
Cinsini öğrendim sayenizde, peki nasıl ortam sever? Satıcı ortanca deyince ben gölgeye koymuştum geçen sene, kısa sürede tüm çiçeklerini dökmüştü, bu sene güneşe aldım, ne önerirsiniz? |
Ayıp mı olacak bilmiyorum ama biz çocukken bu çiçeğe kötü kokusundan dolayı
bir şey çiçeği derdik :) |
Viburnum opulus
Rutubetli toprakları sever.Bol güneşten hoşlanır.Çok az gölgeye belki dayanabilir.Soğuğa da dayanabilir.Yani güneşe koyarak iyi yapmışsınız.Çok güzel çiçekleri açacaktır. |
Alıntı:
|
Yine teşekkürler ikinize de :)
Geçen sene hemen hiç görmedi güneşi, yazık ondan döktü demek ki çiçekleri, bu sene tam güneşte, dip suyunu da bol vereyim o zaman. Sn. Balıkçı, ne yapalım balkonda elimizden geleni yapacağız mutlu etmek için çiçeğimizi.Bu sene bundan çoğaltmaya çalışıp, yaylada bahçeye de ekeyim o zaman, madem soğuğa da dayanıklıymış. Selamlar, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025