![]() |
Alıntı:
|
Bu takson sabin ardıcından değişik gözüküyor dediğinize göre banada değişik geldi. Latince adı var mı? Ona göre isimlendirmek istiyorum çünkü kara ardıç yazıldığında bir sabin ardıcı çıktı birde vikipedia'da juniperus indica isimli kara ardıç çıktı anlayacağınız durum karışık.
|
Alıntı:
|
Genç yaşlardaki iğne yapraklar ilerki yaşlarında pul yaprağa dönüşmesi mümkünmü boz ardıç'ta okuduğum böyle bir bilgi hatırlıyorum.
|
Alıntı:
|
Batı ladini
3 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,
Fotoğraflarını attığım ladinin, hangi batı ladini türü olduğunu öğrenmek istiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Xenkebikec çalınız Fırça Çalısı Callistemon sp.
|
2 Eklenti(ler)
Bu, saksıda çekirdekten çıktı. Yaprak altı açıkrenk ve tüylü gibi. Üveze benziyor. Acaba ne ağacı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Adini bilmedigim Çam Agaclari yardimizi bekliyorum
Degerli Dostlar bu cam turunun adini biliyormusunuz ?
|
bu bitkinin adi nedir ?
Hebe-Veronica
|
Alıntı:
|
Tesekurler!
|
yanılmıyorsam bu çam türü sarıçam
|
karaçam olması yüksek ihtimal ama sahilçamı ya da halep çamı da olabilir.
|
Merhabalar. Büyükada gezisinde gördüğüm bu salkım çiçeklere hayran kaldım. Orada birine de sormayı unuttum şimdi de bulamıyorum ismi nedir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler.
Bougainvillea |
Alıntı:
|
Sevgili cdmustafa, TUTMOS, ar da, alperfect bu bitkinin adı nedir diye soruyorsunuz.
Arkadaşlarımız bu sorularınıza cevap veriyorlar, sizlerin de öğrendiğiniz bu isimleri kırmızı olarak daha iri puntolu olarak soru sorduğunuz mesajın üst kısmına yazmanız gerekir. Aynen buradaki gibi. Lütfen ihmal etmeyin. |
oldu mu ?
|
Teşekkür ederim ama biraz eksiği var...:)
Sorunuza kim cevap vermiş ise o arkadaşımızın adını da altında belirtmeniz gerekiyor. (verdiğim linke bir daha bakabilir misiniz?) |
Resımlerım sılınmıs kı :(((((((((9
|
4 Eklenti(ler)
İyi günler;
Bingölde dağlık bir alanda rastladığım bu bitkinin bilimsel ismini bilen var mı acaba. Prnusa benzettim ama yaprakları da Cerasusu andırmakta. yinede emin değilim. konu hakkıbnda yorum yazarsanız sevinirim. teşekkürler |
Arkadaşlar ben bir ağaç soracaktım ama fotoğrafı elimde yok çünkü dağda görmüştüm ve o sırada elimde fotoğraf makinem yoktu. Tarifi:Çalı formunda bir bitki ve üzerinde meyvaları vardı şöyle kividen biraz küçük ve kivi renginde ve sanki çekirdeğinin etrafına ince talaş kaplanmış gibi el ile ovalayınca bile tozlar düşen meyvasında hiçmi hiç su olmayan çekirdeği sert bir bitki idi bütünüyle talaş gibi dağılıyordu
.Belki anlamamış olabilirsiniz ama ben yinede sorayım istedim acaba bu bitki nee?? |
1 Eklenti(ler)
Maltepe İstanbulda bir bahçede gördüğüm bu ağaç acaba ne ağacı. Malta eriğine yaprakları benziyor ancak meyveleri çok küçük. Bahçe sahibi pirinç içinde çıkan çekirdekleri diktiklerini söylemişti. Ayrıca Haziran gibi çiçek açıyordu sanki.
|
2 Eklenti(ler)
İyi günler bu sumak türünün (süs bitkisi) bilimsel ismini bilen var mı.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
İşyerinin bahçesindeki bu iki ağacın ismini öğrenmek istiyorum.Teşekkürler 1. Ağaç Eklenti 241958 2. Ağaç Eklenti 241959 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025