![]() |
Alıntı:
|
http://img151.imageshack.us/img151/9127/dscf7239.jpg
http://img862.imageshack.us/img862/1175/dscf7235.jpg İzmir- Kemalpaşa tarihi Kızkulesi yanında bulunan bu ağacın adı nedir acaba ? Saygılarımla, sevgiyle kalın. |
üstteki ağaç Mimoza
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ricinus communis
HERBARYUM (teşekkürler) merhaba Sanıyorum bu bir ağaç olacak. Ama ne ağacı olduğunu anlayamadım. Yardım rica ediyorum... |
Alıntı:
|
Mayıs ayında çiçek açan bu ağacın adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Mayıs ayında morlu beyazlı salkım şeklinde müthiş kokulu çiçek açan bu ağacın bir akasya türü olduğunu sanıyordum. Bugün internette o kadar bakmama rağmen akasya başlığı altında bu ağacı göremeyince gerçek adını merak ettim.
|
Alıntı:
Sevgiler ;) |
Teşekkür ederim Sabahattin Bey, ismini öğrenmek mutlu etti beni. Doğru ya meyveleri tespih tanelerini andırıyo :rolleyes:
|
|
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
İstanbulda çokça görmeye başladığım, bazen kanallar çevresinde de bulunan bu ağacın adı nedir? Selamlarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bitkilerde zehirli türler çok azdır. Zaten vücuda zararlı tür ya çok acıdır, ya da kötü kokar. Bilmediğimiz şeyleri yeme alışkanlığımız yok ama tatmak mümkün. Mantarlarda biraz tehlike var sadece... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu ağacın adı nedir
2 Eklenti(ler)
Formu çok hoşuma gitti.satıcı top çam dedi ama ben emin değilim.Cinsi nedir. Saygılar.
|
Alıntı:
Kara ardıç demişsiniz farklı bir adı var mı bu ardıcın kara ardıç şeklinde araştırma yaptım ama herhangi bir bilgi bulamadım. |
Tamam buldum diğer bir adıda sabin ardıcıymış bir bakayım.
|
Aslında literatür olarak kara ardıçla sabin ardıcı arasında büyük fark var. Sabin ardıcı yerde sürünen, boy yapmayan bir peyzaj türü. Kara ardıç yaklaşık 1500 rakımlarda dolaşan boy olarak 30-40 m uzayan bir türümüz. Toroslarda özellikle Göksun çevresinde bolca bulunuyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025