![]() |
|
Sayın NaciG,
Yanılmıyorsam Paliurus spina (karaçalı, karadiken, isa dikeni). |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilimsel Sınıflandırma Alem: Plantea Şube: Magnoliophyta Sınıf: Magnoliopsida Takım: Celastrales Familya: Celastraceae Botanik Adı: Euonymus Türkçe Adı: Taflan Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/3...#ixzz1YQGQtedW Mehmet |
Alıntı:
|
Öylemi ama afyonun tübives kaynaklarında ki taksonomisinde bu ağaç yok, ilginç.
|
Resim yükleme imkanım olmadığı için üzgünüm. Bu günlerde neredeyse tüm park ve bahçelerde bolca görünen ve dikkat çekecek derecede truncu, minik bir meyve ile kaplı bir ağaççık olduğu için neden bahsettiğimi anlayabilirsiniz diye düşündüm. Sanırım çalı formu da var. Size verebileceğim tek ip ucu dallarının tamamına binlerce kırmızı mercimek yapışmış gibi görüyor. Bu ağacın adı nedir ? O miniminnacık truncu şeyler tohummudur yoksa tohum onun içinde midir ? Tohumdan yetişir mi ? Teşekkürlerimle.
|
Sayın Andora, her halde Ateş dikeni çalısından bahsediyorsunuz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu çiçeğin latincesini bilen var mı?
1 Eklenti(ler)
Eklenti 250761 Bu çiçeğin latincesini bilen var mı?İsmini paylaşırsanız sevinirim,saygılarımla
|
Cosmos sulphureus
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu meşe yaprakları hangi türlere ait? Yakın çevreden topladım aynı türler olabilir.
|
Merhaba
2 Eklenti(ler)
İyi günler bir evin bahçesinde rastladığım bu bitkinin ismini bilen var mı . şimdiden tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba k_donmez
141 nolu mesajdaki badem ağacı 142 nolu elma 143nolu mesaj elma golden veya ekşi yeşil 144 nolu mesaj elma kırmızı |
Sayın Nuri Murvet
İlginize teşekkürler. Böylece fidanların ne olduğunu öğrenmiş oldum. Selamlar. |
benim ağacın ne olduğunu bilen yok mu acaba 6 mesaj yukarıda yazdım hani.
|
hala cevap bekliyorum. ağaç saksıda kaldı, bekliyor bahçenin ortasında.
|
Merhaba sayın junior
Ağacınız Cornus mas- Kızılcık ağacıdır. |
2 Eklenti(ler)
Yaprakları ve gövdesi maki çalısını andıran, ancak yapraklarını avucunuzda sıktığınızda maki çalısı dikeni gibi batmıyor. Görebildiğim meyvesi siyah salkım türü ve küçük. Meyvesini ezince içinden yuvarlak sert bir çekirdek çıkıyor. Ormanlık alanda rastladığım bu bitkinin adı nedir.
|
Alıntı:
|
Her biri küçük çalı formunda idi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025