![]() |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yardımlarınızı rica edeceğim. Selamlar |
Alıntı:
Evimize gelenler, "bu gerçek mi" sözü ile birlikte arkadaşı elliyorlardı:) Taşınırken en üst dalını kırdılar işçiler ve öldü. Gerçekten çok güzel. |
Ağacımın adı nedir
2 Eklenti(ler)
Büyük olasılıkla yabani bir meyva
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı ne?
4 Eklenti(ler)
Burada üretici pazarında "Hurma " adıyla satılan bu bitkinin cinsini ve yetişme koşullarını merak ediyorum. Eklenti 361190
Eklenti 361191 Eklenti 361192 Bu da tohumlarıEklenti 361193 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ağaç bence de bir sofora. |
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...34855439_n.jpg
Turunçgil kokulu bu bitkinin Ağacının yaprakları gövdesi bile sankı portal ağacı Kalın kabuklu bişey merakediyorum ismini bilen var mı Yardımcı olursanız memnun olurum |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim Orhan Bey.
|
Alıntı:
|
Sayın Tutmos;
Ağacınız çok büyük olasılıkla; Celtis (Çitlembik). |
Alıntı:
Bizim buralarda çok var ama bunun yaprakları sanki daha farklı bildiğim Celtis'e göre. Sn Tutmos, Meyvelerini görüntüleme şansınız var mı veya meyvelerini hiç gördünüz mü, neye benziyor? |
adı nedir acaba
Alıntı:
|
Alıntı:
İlk sorduğunuzda da bayağı bir kafa yormuştum ama bir türlü çıkaramadım. Türkiye'nin Ağaçları ve Çalıları adlı bir kitap var bende, akşam ona bakayım iyice. |
teşekkür ederim şimdiden sayın sakaki :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Söz verdiğim gibi her bir ağacı tek tek gözden geçirdim ama tam olarak hiçbir ağaca benzetemedim şu anki fotoğraftan. Aslına bakarsanız iki çenekliler (dicotyledonae) sınıfına girdiğine neredeyse eminim (familya olarak da büyük ihtimal rosaceae); gövde şekli, rengi ve kabuk çatlak şablonu olarak tibet dağ muşmulası (cotoneaster franchetti), çakal eriği (prunus spinosa), mamık (prunus sp.), yaban eriği (prunus divaricata), muşmula (mespilus germanica) gibi türlerin gövdelerine benzerlik gösteriyor. Sanırım meyve veren yabani ağaç türlerine odaklanmak lazım. Önümüzdeki bahar yaprak dizilimini daha net gösteren bir fotoğraf yüklerseniz daha iyi olabilir. Çiçek veya meyvesini görsek net olarak anlayacağımızdan şüphem yok. |
Sayın Sakaki teşekkür ederim zahmet verdim . Artık en kötü ihtimal bekleyip göreceğiz :) Ama çiçekli ağaçları sevdiğim için, olma ihtimali olanlardan hangisi olursa olsun sevdim ben bu ağacı. :D saygılarımla görüşmek üzere ..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kısmet ağacı Cleodendron thomsaniae
|
Alıntı:
|
En güzel sonuç çiçek ya da meyve ile ortaya çıkar, ancak ispirya türü olması yoğun ihtimal
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025