![]() |
Teşekkürler Sn. Kallium ayı sarımsağı otunu onayladığınız için sağolun.
|
Alıntı:
Soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sayın Ben fakir. |
KALLİUM teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ama o fotodaki büyük bir ağaç ligustrum olması mümkün değil. bu çapı 3-4 metre olan ve boyu 6-7 metre uzunlukta. ligustrum o kadar boylanma göstermez.
|
Alıntı:
sarmaşık formlu değil mi bu bitki |
140 nolşu mesaja ayı otu sarımsağı adını öğrendikten sonra nette araştırma yaptım, fotoğraftaki bitkilerin çiçekleri aynı fakat benimkinin yapraklarıda yeşil sarımsak gibi, yani barış çiçeği gibi değil, bu farkedermi?
Birde benim çieçklerimin rengi beyaz değil, lila. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
KALLİUM teşşekür ederim beni aydınlatığınız için :)
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiye sahibi "TÜBİTAK" çiçeği adını takmış.
Adını bilen var mı ? Boyu 140 cm ye ulaşmış, yapraklar Yuka'dan yumuşak ve açık yeşil. Yavrularını dibinden değil de odunsu gövdesinden veriyor. Makrolar benim edindiğim minik yavrusundan.:) Eklenti 349466 Eklenti 349467 Çok hızlı geliştiğini söylediler. |
1 Eklenti(ler)
Muhtemelen bahçe toprağından geldi saksıya. Büyüdü, artık karar vermem gerek.
Bu bitki nedir? |
Alıntı:
O halde, Pandora Yasemini ve Acem Borusu başlığındaki fotoğraflar karışmış.. Aradım ama pek bilgi yok.. Trompet Asma ailesindenmiş.. Acem borusuna akraba o zaman.. |
1 Eklenti(ler)
Clematis olduğuna inandığımız bu sarmaşığın cinsi hakkında hiç bir fikrimiz yok, ve tohum paylaşımı adına cinsinin ne olabileceği konusunda yardımcı olabilecek forumdaşlara şimdiden teşekkürler...
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar şu resimlere iyice bir baksak. Bir arkadaş kadife çamı olduğunu söyledi ama tam kesinleştiremedik.
Eklenti 349843 Eklenti 349844 Eklenti 349845 Eklenti 349846 Eklenti 349847 |
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkinin ne olduğu konuusnda yardımcı olabilecek kimse varmı aceba.?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
şu sarmaşık güllerin latince adı nedir?
2 Eklenti(ler)
aşağıdaki resimler de bulunan sarmaşık güllerin latince adı nedir?
|
Alıntı:
Crinum türlerinden biri olduğunu sanıyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yine sarılıcı olduğunu sandığım ve daha önce hiç bir yerde dikkatimi çekmemiş olan bir bitki...
Ne olabilir?? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Libertyy,
Kırmızı daire içine aldığım kısmın içindekiler çiçek, tohum kapsülü ya da meyve midir? Farkettiniz mi? Eklenti 350311 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne yazık ki ben tanımlama açısından yetersiz kaldım. Ben de ilgiyle takip ediyorum hangi bitki olduğunu öğrenmek için. Ayrıca yapraklarda mevsimle birlikte bir kızarma ve bronzlaşma da var sanırım. İpucu çok da ben çıkaramadım ;) |
başka ne tür özellikleri var çiçek açıyor mu,yaprağı falan nasıl özellikleri nelerdir ? yakından çekilmiş net bir fotoğrafı var mı ? varsa eklerseniz belki ne olduğu tam olarak anlaşılır .
|
1 Eklenti(ler)
yaprakları defneye çok benziyor
aslın da ben şu bitkinizi büyük çiçekli tırmanıcı güllere de benzettim dikildiklerinden iki yıl sonra çiçak açarlar ve bazıllarının yaprakları bazen kızıllaşabiliyor.şu eklediğim fotoğrafta diken gibi birşey çarptı gözüme varmı öyle birşey dikenli mi? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025