agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1186.htm)

xamid 24-08-2013 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1192737)
Bakırköy sahilde gezinirken yerde bulduğum,ama kafamı yukarı kaldırıp baktığımda hangi ağaçtan düştüğünü anlayamadığım bu tohum ne tohumudur?

Gladiçya (Gleditsia triacanthos) olabilir...

hira 24-08-2013 22:46

teşekkür ederim xamid.

difenbahya 24-08-2013 23:08

1 Eklenti(ler)
bu kaktüs cinsinin adı nedir?

loveforlife 24-08-2013 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi difenbahya (Mesaj 1192821)

Sorunuzu yanlış yerde sorduğunuz için bu şekilde yanıt alamazsınız. Doğru başlıkta sorduğunuz takdirde yardımcı olan arkadaşlar mutlaka olacaktır...

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/4577.htm

sakdag 25-08-2013 10:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi difenbahya (Mesaj 1192821)

Opuntia subulata

sakdag 05-09-2013 08:37

1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen bitki hünnap mıdır?

Eklenti 438739

Sevgi Durul 05-09-2013 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1196169)
Bu çimlenen bitki hünnap mıdır?

Eklenti 438739

Dikenleri de olduğuna göre kesinlikle, hünnap.

hira 21-09-2013 21:29

1 Eklenti(ler)
kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar?
teşekkürler şimdiden.

altintasna 21-09-2013 21:32

Duta benzettim ben =)

mega_warrior 09-10-2013 10:32

4 Eklenti(ler)
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın. Ben üniversite dolayısıyla Ankara'da yım yurtta kalıyorum.Yazın eve dönmeden önce kaktüsü balkonda unutmuştum döndüğümde içinde bir filiz gördüm ne olduğunu bilmiyorum.Belki çimlenir umuduyla zeytin, limon, portakal, kiraz, hurma belki de erik çekirdeği bile atmış olabilirim.Resimlerini koyuyorum bunun hangi filiz olduğunu yorumlayabilir misiniz? Ayrıca bol bol maden suyuda döküyorum 2-3 günde bir yarım şişe döküyorum.Sizce doğru mu yapıyorum? Daha yavru olduğundan daha çok mineral almalı gibi düşündüm. Teşekkürler.

malina 09-10-2013 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mega_warrior (Mesaj 1207028)
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın.

Yeni üyeler 1 mesaj yazmadan neleri, neden yapamaz?

Göremediğimiz için cevap yazamıyoruz.

Alıntı:

Fotoğrafları foruma yükleyin

Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, zaman içinde sorun yaratabilir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Üzerinde yazı yazan fotoğraflar, animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir.

agaclar.net Forum Kuralları

mega_warrior 09-10-2013 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1207088)

Başka bir konuya koymuştum ondan sistem kabul etmedi sonra o konudan bu konuya link vererek resimleri koydum bir süre sonra silinmiş kusura bakmayın.Fotoğrafları yeniledim.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

olcim 09-10-2013 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1201589)
kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar?
teşekkürler şimdiden.

Kesinlikle dut :)

Tohumcu Nılgun 09-10-2013 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mega_warrior (Mesaj 1207028)
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın. Ben üniversite dolayısıyla Ankara'da yım yurtta kalıyorum.Yazın eve dönmeden önce kaktüsü balkonda unutmuştum döndüğümde içinde bir filiz gördüm ne olduğunu bilmiyorum.Belki çimlenir umuduyla zeytin, limon, portakal, kiraz, hurma belki de erik çekirdeği bile atmış olabilirim.Resimlerini koyuyorum bunun hangi filiz olduğunu yorumlayabilir misiniz? Ayrıca bol bol maden suyuda döküyorum 2-3 günde bir yarım şişe döküyorum.Sizce doğru mu yapıyorum? Daha yavru olduğundan daha çok mineral almalı gibi düşündüm. Teşekkürler.

Buyuk ihtimalle yabani bir ot cunku filiz ciliz gorunuyor.
Agac tohumunun filizi olsaydi, yaprak ve govde biraz daha kalinca olurdu.
Marulun ilk filizlenisine de cok benzettim.

Keske fotograflar biraz daha net olsaydi. :(

mega_warrior 09-10-2013 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1207149)
Buyuk ihtimalle yabani bir ot cunku filiz ciliz gorunuyor.
Agac tohumunun filizi olsaydi, yaprak ve govde biraz daha kalinca olurdu.
Marulun ilk filizlenisine de cok benzettim.

Keske fotograflar biraz daha net olsaydi. :(

Anladım sonra yine çekip koymaya çalışırım zamanım yokta peki bu otları beslememin kaktüse bir zararı olur mu **** bana?Yani eğer doğaya zararlı bir otsa koparırım gider.

mügem 10-10-2013 08:46

Doğaya zararlı ot, nasıl birşey?

mega_warrior 13-10-2013 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1207298)
Doğaya zararlı ot, nasıl birşey?

Şunu demek istedim.Şimdi öncelikle bu konular hakkında 0 bilgim olduğunu söyleyeyim.Asıl belirtmek istediğim şu tarlada çıkan yabani otlardı.İnsanlar onlardan sürekli klurtulmaya çalışıyor diye öyle söyledim.

Bitki hakkında başka bir görüşü olan varsa belirtirse memnun olurum.

mügem 14-10-2013 01:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mega_warrior (Mesaj 1208218)
Şunu demek istedim.Şimdi öncelikle bu konular hakkında 0 bilgim olduğunu söyleyeyim.Asıl belirtmek istediğim şu tarlada çıkan yabani otlardı.İnsanlar onlardan sürekli klurtulmaya çalışıyor diye öyle söyledim.

Bitki hakkında başka bir görüşü olan varsa belirtirse memnun olurum.

Yıllardır (doğduğumdan beri), köyde yaşıyorum. Bence otunuz bu haliyle oldukça sevimli görünüyor.Baktınız saksıdaki diğer bitkiyi bastırıyor, koparın gitsin.Çünkü bitkinizin ihtiyacı olan su ve besini, ondan önce hüüüp diye çekiverir.

şehzade 20-10-2013 11:30

2 Eklenti(ler)
Merhaba, hipotes çiçeğinin saksısında kendiliğinden çıkan bu filiz ne filizi çok merak ettim. Baya kalın bir gövdesi var. Koparmaya kıyamadım. Tüylü ve dikenli bir yapısı var. İnşallah ot değildir.

hira 28-10-2013 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehzade (Mesaj 1209671)
Merhaba, hipotes çiçeğinin
saksısında kendiliğinden çıkan bu filiz ne filizi çok merak ettim. Baya
kalın bir gövdesi var. Koparmaya kıyamadım. Tüylü ve dikenli bir yapısı
var. İnşallah ot değildir.

bence ot:) bizim bahçede özellikle kumlu bir köşede kendi kendine çıkıp kocamaaan bir diken olarak kalıyor öylece, ama adını bilmem..

Tohumcu Nılgun 28-10-2013 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şehzade (Mesaj 1209671)
Merhaba, hipotes çiçeğinin saksısında kendiliğinden çıkan bu filiz ne filizi çok merak ettim. Baya kalın bir gövdesi var. Koparmaya kıyamadım. Tüylü ve dikenli bir yapısı var. İnşallah ot değildir.

Deve dikeni.

Synnada 01-11-2013 11:40

Bu Bitki Hangi Bitki ?

1 Eklenti(ler)
Dostlar merhaba,

Saksımda kendiliğinden boy gösteren bu bitkiyi tanıyor musunuz?
Oldukça geç gelişme gösteriyor.
Yaklaşık 6 ay içerinde bu boyutuna ulaştı.

Synnada 01-11-2013 11:48

1 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba,

Bu da ikinci bitkim.

Bu bitkide kendiliğinden yetişmiştir.

Bu bitkinin daha önceki fotoğrafları:

http://www.agaclar.net/forum/1144032-post1096.htm

http://www.agaclar.net/forum/1144036-post1097.htm

hira 01-11-2013 12:02

Synnada, birinci fotoğrafta sorduğunuz limon.

kallium 01-11-2013 13:58

Thuja(Arborvitae), mazı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Synnada (Mesaj 1213636)

Bu da ikinci bitkim.

Bu bitkide kendiliğinden yetişmiştir.

tkorkunckaya 05-11-2013 07:32

Hangi ağaç?

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Ektiğim onca tohumun arasında çimlenmiş olanlardan birisi, biraz büyüsün tanırım dedim ama hiçbirine benzetemiyorum, biraz yardım rica edeyim lütfen. İki saksıdaki de aynı bitki. Şimdiden teşekkürler.

Er-art 07-11-2013 10:03

Bu hangi bitki

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar her bulduğum tohumu bir saksıya atıp suladım. İsimlendirdim fakat tümü karışmış birbirine. Bu resimde çimlenen tohum ne olabilir. Ginkgo Biloba olabilir mi?
Edit: Akşam Sefasıymış :(

Er-art 07-11-2013 10:07

narenciye?

1 Eklenti(ler)
Bir de bu var. Sanırım narenciye ama tam emin olamadım. Limon çekirdeği atmıştım. bu o olabilir diye düşündüm.
Edit: Turunç

tkorkunckaya 08-11-2013 02:25

Er-art, ikinci fotoğraftaki limon çekirdeğinden çimlenen bir turunç ağacı.

tkorkunckaya 08-11-2013 02:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Er-art (Mesaj 1215818)
Arkadaşlar her bulduğum tohumu bir saksıya atıp suladım. İsimlendirdim fakat tümü karışmış birbirine. Bu resimde çimlenen tohum ne olabilir. Ginkgo Biloba olabilir mi?

Ginkgo Bilboa olabilir ama henuz erken. GBnin kotiledon yaprakları tohumun içinde kalır ve doğrudan gerçek yaprakları çıkar. Bir kaç gün içinde bu yapraklar uçları düzensiz yelpazemsi görünüm alrsa odur. Ama bana bunlar kotiledon yaprak gibi göründü.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025