![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Viburnum Tinus Adoxaceae
Kartopu çiçeği/Yaban defnesi Tohumcu Nılgun Merhaba. Sitenin bahçesinde bulduğum bu bitkinin tohumlarını (veya meyvesini) topladım, metalik mavi bir rengi var. Bitkinin adını bulabilirseniz sevinirim. ;) (1. resim bitkinin kendisi, 2. resim çiçeği, 3. resimdeki tohumlar ise soldaki kuruduktan sonra, sağdaki dalından yeni koparılmışken) |
1 Eklenti(ler)
Saksımda kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar? Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu tohum ne tohumudur bilen var mı acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Sormak istediğim birkaç bitki var. İlki bir fasülye gibi, ama çok büyük ihtimalle değil. O bardağa bir ağaçtan topladığım bir tohumu ekmiştim. Meyvesi kuru üzüm gibi buruşuk ama 3 cm boylarında, sarı renkliydi. İçindeki siyah ve yapışkan tohum görülebiliyordu, o da 1-2 cm civarındaydı. Adını bulursanız sevinirim.
|
1 Eklenti(ler)
İkinci bitki, yabani bir ota benziyor. O bardağa Amerikan sarmaşığı tohumu ekmiştim ama o olup olmadığından emin değilim. Yanına bir kürdan sapladığımda sarılmadı. Başlangıçta çok hızlı büyüdü ama şimdi neredeyse hiç büyümüyor. İlk başta yabani olduğunu düşünüyordum ama o tohumlardan ektiğim başka bir bardakta da aynı bitkiden çıkınca şüpheye düştüm. Üstelik yaprakları da sarmaşığınkine benzemiyor...
NOT: Bir sarmaşık tohumu çimlendi (http://www.agaclar.net/forum/1244719-post53.htm) , aynı bitkiden değil. Büyük ihtimalle yabani çünkü hala aynı boyda. |
1 Eklenti(ler)
Coriandrum sativum
Kişniş Ktez Son bitkiyse yine Amerikan sarmaşığı ektiğim bardaklardan. Bu bardağa aynı zamanda ya tutarsa diye kişniş tohumu ekmiştim. Ama yapraklarının şekli de boyu da kişnişinkine benzemiyor. Ayrıca bazı bitkiler yanyana çıkmış. Bu sarmaşık olma ihtimalini güçlendiriyor çünkü ekerken bazı tohumlar bitişikti. Öyleyse diğer bardaklarda niye bir hareket yok? Kafam çok karıştı... NOT: Bir tanesini tohumundan çıkarken yakaladım. Bunlar kesinlikle kişniş. |
Alıntı:
Tohumlar sarmasigin hangi tùrùne ait ogrenebilirmiyim? |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
fotografa baktim ve Sizin fotograflardaki cimlenmis haline fazla benzetemedim. O cimlenenler baska bir bitki olabilir, emin olmak icin biraz daha bùyùmelerini beklemek gerek. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu tohum ne tohumu?
Eklenti 470109 Eklenti 470108 Ne olduğunu öğrenirsem uygun koşullarda çimlendireceğim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 473305 saksıdaki limon olabilirim ben yabani ot olduğunu düşünüyorum ama emin olamadığım için büyümesini bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Bu elimdekiler tohumun kapsülü, maymun kafatasına benziyor!
2 Eklenti(ler)
Aslanağzı
Tohumcu Nilgün, Akçabardak,Celalim01 çiçekli bir bitki ama hangi çiçeğe ait bilemiyorum, kapsülün içinde küçük küçük biçok tohumlar var! Acaba bu hangi çiçeğin tohumu bilen varmı? |
Alıntı:
Kapsùl net cikmamis ama sekil olarak kuru kafaya benziyorsa kesinlikle Aslanagzi cicegi. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba ,evet arkadaşlar bu tohumlar aslanağzı dediğimiz bitki (biz balıkağzı olarak adlandırıyoruz)Benim bahçemde bayağı var.Çok yıllık bir bitkidir.Güzel çekici bir çiçektir.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1036044-post1.htm |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
salkım söğüt
2 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar,bugün salkım söğüt ağacını çok sevdiğim için bir tane fidan aldım fakat salkım söğüt olup olmadığına emin olamadım.Sizlerin de görüp fidanımın ne olduğu hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim.
|
Geçen sene etkinlikten gelen iki adet clematis sp. (yaban asması)'nı geçen sene mayıs sonu gibi buraya ektiğimi hatırlıyorum. Bunların clematis sp. olma ihtimalleri var mı?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...ematis_sp..jpg |
Alıntı:
Ben de clematis tohumuna benzettim. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025