agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1186.htm)

Er-art 08-11-2013 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tkorkunckaya (Mesaj 1216067)
Ginkgo Bilboa olabilir ama henuz erken. GBnin kotiledon yaprakları tohumun içinde kalır ve doğrudan gerçek yaprakları çıkar. Bir kaç gün içinde bu yapraklar uçları düzensiz yelpazemsi görünüm alrsa odur. Ama bana bunlar kotiledon yaprak gibi göründü.

İlgin için teşekkürler. Sonuçta ne olursa olsun kalın saplı, büyük ihtimalle bir ağaç türü.

Ktez 09-11-2013 10:12

3 Eklenti(ler)
Viburnum Tinus Adoxaceae
Kartopu çiçeği/Yaban defnesi

Tohumcu Nılgun

Merhaba. Sitenin bahçesinde bulduğum bu bitkinin tohumlarını (veya meyvesini) topladım, metalik mavi bir rengi var. Bitkinin adını bulabilirseniz sevinirim. ;) (1. resim bitkinin kendisi, 2. resim çiçeği, 3. resimdeki tohumlar ise soldaki kuruduktan sonra, sağdaki dalından yeni koparılmışken)

hira 11-11-2013 22:01

1 Eklenti(ler)
Saksımda kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar? Teşekkürler.

Tohumcu Nılgun 12-11-2013 01:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ktez (Mesaj 1216443)
Merhaba. Sitenin bahçesinde bulduğum bu bitkinin tohumlarını (veya meyvesini) topladım, metalik mavi bir rengi var. Bitkinin adını bulabilirseniz sevinirim. ;) (1. resim bitkinin kendisi, 2. resim çiçeği, 3. resimdeki tohumlar ise soldaki kuruduktan sonra, sağdaki dalından yeni koparılmışken)

Viburnum sp. (Kartopu)

Tohumcu Nılgun 12-11-2013 02:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1217291)
Saksımda kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar? Teşekkürler.

Lamium sp. (Ballibaba)

haru 19-11-2013 10:26

1 Eklenti(ler)
Bu tohum ne tohumudur bilen var mı acaba?

Ktez 06-01-2014 17:50

2 Eklenti(ler)
Sormak istediğim birkaç bitki var. İlki bir fasülye gibi, ama çok büyük ihtimalle değil. O bardağa bir ağaçtan topladığım bir tohumu ekmiştim. Meyvesi kuru üzüm gibi buruşuk ama 3 cm boylarında, sarı renkliydi. İçindeki siyah ve yapışkan tohum görülebiliyordu, o da 1-2 cm civarındaydı. Adını bulursanız sevinirim.

Ktez 06-01-2014 18:02

1 Eklenti(ler)
İkinci bitki, yabani bir ota benziyor. O bardağa Amerikan sarmaşığı tohumu ekmiştim ama o olup olmadığından emin değilim. Yanına bir kürdan sapladığımda sarılmadı. Başlangıçta çok hızlı büyüdü ama şimdi neredeyse hiç büyümüyor. İlk başta yabani olduğunu düşünüyordum ama o tohumlardan ektiğim başka bir bardakta da aynı bitkiden çıkınca şüpheye düştüm. Üstelik yaprakları da sarmaşığınkine benzemiyor...

NOT: Bir sarmaşık tohumu çimlendi (http://www.agaclar.net/forum/1244719-post53.htm) , aynı bitkiden değil. Büyük ihtimalle yabani çünkü hala aynı boyda.

Ktez 06-01-2014 18:44

1 Eklenti(ler)
Coriandrum sativum
Kişniş
Ktez

Son bitkiyse yine Amerikan sarmaşığı ektiğim bardaklardan. Bu bardağa aynı zamanda ya tutarsa diye kişniş tohumu ekmiştim. Ama yapraklarının şekli de boyu da kişnişinkine benzemiyor. Ayrıca bazı bitkiler yanyana çıkmış. Bu sarmaşık olma ihtimalini güçlendiriyor çünkü ekerken bazı tohumlar bitişikti. Öyleyse diğer bardaklarda niye bir hareket yok? Kafam çok karıştı...

NOT: Bir tanesini tohumundan çıkarken yakaladım. Bunlar kesinlikle kişniş.

Tohumcu Nılgun 06-01-2014 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ktez (Mesaj 1238887)
Son bitkiyse yine Amerikan sarmaşığı ektiğim bardaklardan. Bu bardağa aynı zamanda ya tutarsa diye kişniş tohumu ekmiştim. Ama yapraklarının şekli de boyu da kişnişinkine benzemiyor. Ayrıca bazı bitkiler yanyana çıkmış. Bu sarmaşık olma ihtimalini güçlendiriyor çünkü ekerken bazı tohumlar bitişikti. Öyleyse diğer bardaklarda niye bir hareket yok? Kafam çok karıştı...

Sayin Ktez, Amerikan Sarmasigi tohumu oldugunu belirtmissiniz.
Tohumlar sarmasigin hangi tùrùne ait ogrenebilirmiyim?

Ktez 06-01-2014 21:35

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1238916)
Sayin Ktez, Amerikan Sarmasigi tohumu oldugunu belirtmissiniz.
Tohumlar sarmasigin hangi tùrùne ait ogrenebilirmiyim?

Hiçbir bilgim yok :S Sanırım şu resimdekilerle aynıdır, türler arasında çok farklılık olacağını sanmam:

Tohumcu Nılgun 07-01-2014 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ktez (Mesaj 1238944)
Hiçbir bilgim yok :S Sanırım şu resimdekilerle aynıdır, türler arasında çok farklılık olacağını sanmam:

Sarmasiginiz Virginia creeper sanirim, internette bu tùrùn cimlenmesine ait bir kac
fotografa baktim ve Sizin fotograflardaki cimlenmis haline fazla benzetemedim.
O cimlenenler baska bir bitki olabilir, emin olmak icin biraz daha bùyùmelerini beklemek gerek.

Ktez 07-01-2014 06:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1238979)
Sarmasiginiz Virginia creeper sanirim, internette bu tùrùn cimlenmesine ait bir kac
fotografa baktim ve Sizin fotograflardaki cimlenmis haline fazla benzetemedim.
O cimlenenler baska bir bitki olabilir, emin olmak icin biraz daha bùyùmelerini beklemek gerek.

Doğru! Virgina creeper olabilir. Büyüdüğü zaman da sonuç alamazsam geri döneceğim. Bu arada, büyüme yavaşlığı bir süre susuz kaldıklarından olabilir.

Jezebel 17-02-2014 19:44

2 Eklenti(ler)
Bu tohum ne tohumu?

Eklenti 470109 Eklenti 470108

Ne olduğunu öğrenirsem uygun koşullarda çimlendireceğim.

mobilspy 02-03-2014 11:25

1 Eklenti(ler)
Eklenti 473305 saksıdaki limon olabilirim ben yabani ot olduğunu düşünüyorum ama emin olamadığım için büyümesini bekliyorum.

mobilspy 04-03-2014 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fcı (Mesaj 1184585)
Elaeagnus angustifolia
Kuş İğdesi

copur 09

Not: Resimdekiler Temmuz ayında toplanan olmamış meyveler.

Ağaç daha çok zeytine benziyor-fotoğrafını çekemediğim için özür dilerim; ama dalları uzayınca aşağı doğru sarkıyor ve daha seyrek yapraklı. Meyveler tatsız, yağsız. Ne olduğunu bilmediğim meyveleri cidden ağzıma atmamalıyım.
Cevabınız için teşekkürler.

bahsettiğiniz ağaç ve çekirdek iğde, ama meyveler daha olgunlaşmamış olgunlaştığında rengi turuncu kahve rengi arası bir renge döner meyvenin dışı tüylenir.

hatice p. 08-04-2014 07:30

Bu elimdekiler tohumun kapsülü, maymun kafatasına benziyor!

2 Eklenti(ler)
Aslanağzı
Tohumcu Nilgün, Akçabardak,Celalim01

çiçekli bir bitki ama hangi çiçeğe ait bilemiyorum, kapsülün içinde küçük küçük biçok tohumlar var!
Acaba bu hangi çiçeğin tohumu bilen varmı?

Tohumcu Nılgun 08-04-2014 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatice p. (Mesaj 1268119)
çiçekli bir bitki ama hangi çiçeğe ait bilemiyorum, kapsülün içinde küçük küçük biçok tohumlar var!

Sanki tohum kapsulù Aslanagziyim diyor.
Kapsùl net cikmamis ama sekil olarak kuru kafaya benziyorsa kesinlikle Aslanagzi cicegi. :)

hatice p. 08-04-2014 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1268260)
Kapsùl net cikmamis ama sekil olarak kuru kafaya benziyorsa kesinlikle Aslanagzi. :)

Süpersiniz:)

akçabardak 08-04-2014 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatice p. (Mesaj 1268119)

Sevgili hatice p. o tohum sanırım arslan ağzı bitkisine ait.

celalim01 08-04-2014 20:24

Merhaba ,evet arkadaşlar bu tohumlar aslanağzı dediğimiz bitki (biz balıkağzı olarak adlandırıyoruz)Benim bahçemde bayağı var.Çok yıllık bir bitkidir.Güzel çekici bir çiçektir.

malina 11-04-2014 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatice p.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun (Mesaj 1268260)
Kapsùl net cikmamis ama sekil olarak kuru kafaya benziyorsa kesinlikle Aslanagzi. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatice p.
Süpersiniz:)

Konu adı ne? Soru sorup, cevap aldıktan sonra ne yapmanız gerekiyordu?

http://www.agaclar.net/forum/1036044-post1.htm

kelebek çalısı 11-04-2014 17:56

2 Eklenti(ler)
Clematis sp.
Yaban Asması
Tohumcu Nılgun, drhegeli

Eklenti 482563

Eklenti 482635

Tohumcu Nılgun 14-04-2014 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1269684)
10.yıl kutlamasında paylaşılan tohumlar arasında ismi belirtilmemişti. Tanıyamadığım bu tohumlar acaba hangi bitkiye ait?

Eklenti 482563

Paylaşım masasındaki görünümünü de ekliyorum.

Eklenti 482635

Sayin kelebek calisi, tohumlariniz Clematis 'viticella' tohumlarina cok benziyor.

raqun 14-04-2014 17:33

salkım söğüt

2 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar,bugün salkım söğüt ağacını çok sevdiğim için bir tane fidan aldım fakat salkım söğüt olup olmadığına emin olamadım.Sizlerin de görüp fidanımın ne olduğu hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim.

limon_sever 14-04-2014 18:46

Geçen sene etkinlikten gelen iki adet clematis sp. (yaban asması)'nı geçen sene mayıs sonu gibi buraya ektiğimi hatırlıyorum. Bunların clematis sp. olma ihtimalleri var mı?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...ematis_sp..jpg

drhegeli 15-04-2014 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1269684)
Tanıyamadığım bu tohumlar acaba hangi bitkiye ait?

Ben de clematis tohumuna benzettim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1270757)
Bunların clematis sp. olma ihtimalleri var mı?

Var. :)

hira 15-04-2014 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1269572)
Konu adı ne? Soru sorup, cevap aldıktan sonra ne yapmanız gerekiyordu?

http://www.agaclar.net/forum/1036044-post1.htm

Sayın malina, ben soruma cevap aldığımda bahsettiğiniz işlemi gerçekleştiremiyorum. Beceriksizliğime sayın lütfen. Zira kurallara uyma konusunda duyarsız bir üye değilim.

Mustafa Abdal 15-04-2014 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi raqun (Mesaj 1270730)
Herkese merhabalar,bugün salkım söğüt ağacını çok sevdiğim için bir tane fidan aldım fakat salkım söğüt olup olmadığına emin olamadım.Sizlerin de görüp fidanımın ne olduğu hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim.

Söğütünüz, Salix matsudana 'Tortuosa' Türkçeye, helezonik söğüt, tirbüşon söğüdü gibi isimlerle çevrilmiş.

raqun 15-04-2014 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mustafa Abdal (Mesaj 1271184)
Söğütünüz, Salix matsudana 'Tortuosa' Türkçeye, helezonik söğüt, tirbüşon söğüdü gibi isimlerle çevrilmiş.

Sayın Mustafa Abdal,verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Siz yazınca internetten de baktım kesinlikle söylediğiniz gibi tirbüşon söğüdü.Tekrar teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025