![]() |
bir zeytin ağacına benziyordu. yakından bakınca zeytin olmadıklarını gördüm. bu meyve , tohum hangi ağaca aittir?
http://i.imgur.com/JxnsQUFl.jpg |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Elimde bu tohumdan 2 tane var ve boyları yaklaşık 1 cm kadar. Ne olduğunu bilmediğim için de çimlendirmedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/genis-y...aclar/4609.htm
Brachychiton populneus (Japon Kavağı - Bottle tree) İyi günler ekteki resimlerde yaprak , kese içindeki tohumları ve çimlendirdiğim tohumlar bulunuyor ağacın cinsini öğrenmek istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim imgur: the simple image sharer imgur: the simple image sharer imgur: the simple image sharer |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/genis-y...aclar/4609.htm |
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı nedir
1 Eklenti(ler)
Saksımda kendiliğinden yetişen bu bitkinin yabani bir otamı bir ağacamı çiçeğe mi ait olduğunu merak ediyorum. Ben yabani kiwi olabileceğini düşünüyorum gövdesinde ve yapraklarında sert tüyleri var.
|
Bu tohum hangi ağaca ait
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, Bu tohumun hangi ağaca ait olduğunu bilen var mı acaba? Park ve bahçelerde bol miktarda, meyvesiz, yaprakları karaağaca benziyor biraz ve sonbaharda kızarıyor.
|
dişbudak tohumuna benziyor, cennet ağacı da olabilir.
|
Sayın Ramazan Çayıroğlu, çok teşekkür ederim. Dişbudak.
|
Çimlendirdiğim Findan Sizce Bambu mu?
5 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar. Çin'de bir satıcıdan satın aldığım 100 adet "Giant Moso Bambu" tohumunu 1.resimdeki gibi ektim. İnternetten de incelediğim kadarıyla bambu tohumuyla birebir aynı. 30 gün sonra 3 adet çimlenen tohumum oldu.
Sorunum çimlenme oranının düşüklüğü değil, sorunum bu fidelerin yapraklarının ve gövdesinin bambuya benzememesi, bambu yaprakları genelde ince uzun oluyor, benim fidelerin ki geniş yapraklı, fidelerin resimlerini ekledim. *Sizce bu fideler bambu mu? *Bambu ise yaprakları neden farklı? *Bambunun hangi çeşidi, gerçekten "Moso"mu? |
Arkadaşlar yok mu bir yorumu olan?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu Tohumlar Hangi Ağaca Ait Olabilir
1 Eklenti(ler)
Akarsu yatağında bulduğum bu bitkinin ismini bilen var mı acaba
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
SABAH SEFASI
HiRA Arkadaşlar bu tohumun ne olduğunu bilen var mı? Aşagıda çimlenmiş hali var. Uzun olan. Teşekkürler |
Telefonun küçücük ekranından bakınca sabah sefası tohumu ve fidesi görüyorum sanki?
Alıntı:
|
Sabah sefası değil. Ondan yetiştirdim çünkü sevgili hira. Yinede Teşekkürler
|
Alıntı:
Bulunduğum bölgede iki yerde görmüştüm. Meyvalarının görüntüsü çok hoştu. Ancak zehirli olduğunu anlayınca dikmekten vazgeçtim |
Alıntı:
|
Bende özür dileyerek kabul ediyorum. Sanırım evet. Kesin konuşmamalıydım. :))
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu tohumları bu gün İzmir-Çandarlı kırsalında gördüm. Soğanlı bir bitki ve aynı nergis benzeri yaprakları var. Acaba bilgisi olan var mı? |
Sayın Jezebel,
1 yaşında Pittosporum'a benzettim. Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Birsey ekmedigim halde ev içinde duran saksimda cikan bu bitki nedir acaba
|
Alıntı:
|
Alıntı:
December1720081.jpg Photo by _-_-_-_Rex_-_-_-_ | Photobucket Ne olduğu konusunda bir fikrim yok, tohumlata veya komposta karışmış bir yabancı tohum. Ipomoea aquatica mı acaba:confused:Kesin bir şey söylemek zor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025