![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler, Bu gun hava guzeldi fotograf makinemi alip disari ciktim. Cektigim kaktus resimlerini sizlerle paylasmak istedim [resimler kaktus satilan bir yerden cekilmistir] ![]() Kaktus satilan bir yerde duzenlenmis kaktus bahcesi ![]() ![]() ![]() deyisik acilardan kaktus bahcesi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Ali hocam bu kaktüsçüde eleman arıyorlar mı? Tam bana göre bir yer. İzmir' de Konak Meydanı'nda da belediyenin bir kaktüs bahçesi var. Burayla boy ölçüşemez ama, hoş bir düşünce. Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:42 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2. Aporacactus flagelliformis (Sıçankuyruğu Kaktüsü, Farekuyruğu Kaktüsü, Yılan Kaktüsü). 3. Ferocactus türlerinden bir tür olabilir (?). 4. Mammillaria elongata Düzenleyen Kagan : 21-08-2006 saat 10:45 Neden: Düzeltme |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Aybalanin kaktuslerindeki 4 numara mammillaria'lardan Brain cactus,[Beyin kaktusu'ne] benziyor yinede resim beni yaniltmis olabilir asagiya bir beyin caktusu resmi koyoyorum. Aybala kaktusune bakip kendi kaktusu ile karsilastirsin. 2. resmin sican kuyrugu oldugunu dusunuyorum. Hepiniz saglicakla kalin. ![]() Mammillaria [brain cactus] beyin kaktusu |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
Kagan merhaba. Kaktüslere ilgin nereden? Bir de neden bu kadar alıntı yaptın anlamadım. Zaten bunlar klasik bilgiler. Tamam doğru hepsi bir şey demiyorum da ... neyse yine de kaktüs seven birilerini görmek beni çok mutlu etti. Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:31 Neden: İmla hataları düzeltildi !! |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
memet merhaba. İzmir' de yaşıyorsun sanırım. Urla'da (kalabak) çok büyük bir koleksiyon var. Bilmiyorum görme imkanın oldu mu ama gercekten etkilenirsin. Süper. Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:36 Neden: İmla hataları düzeltildi !! |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Ali selam. Golden baril dediklerinin ismi ecinocactus grossoni. Altın top, kaynana koltuğu olarak da biliniyor halk arasında. Fotolar süper ve çok şanslısın, süper bir yer. Ben de öyle bir yerde çalışıyorum ama tahminime göre alan olarak daha geniş senin gittiğin satış yeri. Ben de çok yakında fotoğraflarımı paylaşırım. Hoşçakal. Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:40 Neden: İmla hataları düzeltildi !! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
zuzuu aramıza hoşgeldin.kaktüsler hakkındaki bilgilerini bizle paylaşmandan memnun oluruz. sözettiğin kaktüsler Kalabağın neresinde daha önce farketmemişim.. şu iki linki ziyaret edersen seviniriz. biri burası biride burası sıksık seni forumlarda görmekten memnuniyet duyarız. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Zuzuu Selamlar aramiza hos geldin, Altin varillerin latince ismini eklemen iyi oldu tesekurler. Yalniz Kaganin kaktusler icin verdigi bilgiler gerekliydi , belki senin icin siradan bilgiler olabilir da bu sayfalara bakanlar senin gibi kaktus uzmani deyildirler. Belki senin de Kaganin kaktusler icin yaptigi alintilara ekleycegin bizlerle paylasacagin bilgiler ve resimler olacaktir dort gozle bekliyoruz. Tekrar hos geldin. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba, evet haklısın. Aslında ben böyle düşünmedim. Üzgünüm Ali . Bir de ben de yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Umarım uzman olurum bir gün ama seni çok kıskandım. Süper fotolar var sende. Crassulalar falan acayip güzel.Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:28 Neden: İmla hataları düzeltildi !! |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Aloe vera succulent ama bu konuda bir araştırma yapmadım. Yapısından dolayı böyle bir cevap veriyorum. Büyük ihtimalle de öyle. Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:24 Neden: İmla hataları düzeltildi. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba zuzuu. Evet haklisin burada hepimiz birseyler ogretirken ayni zamanda ogreniyoruz da. Dikkatli olur ve calisirsan uzman[kaktuslerle ilgili] olmaman icin bir neden yok. Bu arada merak ettim sen yurt disindan gelip Turkiyede yasayan yabanci birimisin?[merakimi bagisla ben de yurt disinda yasiyorum ve Turkceyi en iyi bir sekilde kullaniyorum demiyorum, ama TURKCEyi sen yeni ogrenen biri gibi kullaniyorsun eger yabanci biriysen kaktuslerle birlikte Turkce ogrenirken basarilar dilerim]Kaktusler hakikinda gonderecegin yazi ve resimleri bekliyoruz . hersey diledigin gibi olsun |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Zuzuu'nun bahsettiği yer sanırım Ünal Süs Bitkileri. Geçen hafta sonu Hürriyet gazetesinde (Ege veya Pazar ekinde olabilir) röportajı vardı. Yazıyı burada bulabilirsiniz.. Dün oradaydım ve resimleme imkanı bulabildim. Detaylı resimlerini bir kaç gün içerisinde buraya yüklerim.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
selamlar herkese Bu siteyi keşfettiğime çok sevindim... Bütün çiçekleri severim ama kaktüslerin yeri ayrı.... Küçüklüğümden beri hep kaktüslerim olmuştur tabi bütün işlerini anneme yaptırıyodum ![]() Artık sıra bana geldi henüz çok fazla değiller ama gittikçe çoğalıyolar...Tabi bakım için gerekli şeyler açısından bu bilgiler benim için gerçekten iyi oldu... Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
mecegh hoşgeldiniz, Bir ara kendinizi yeni gelen arkadaşlar bölümünde de tanıtırsanız seviniriz. Annenizin (ve sizin de elbette )tecrübelerinizi dinlemekten memnun oluruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekçilerde ve sokaklarda üzerine kuru çiçekler takılarak satılan kaktüslere hayır ! Bu bitkiler kışın ve yazın zaten gerekli ortamı bulurlarsa çiçek açarlar. Hepsi çiçekli bitkilerdendir ve eşeyli ürerler. Elbette genelde kırıp-koparıp eşeysiz üretiyoruz ama esası tohumlu ürüyor olmaları. Böyleyken İst.Üniv.Botanik Bölümünün serası 1986-87 kışında olumsuz hava şartlarından çok hasar görmüştü. Yağan yoğun kar seranın camlarını kırmış, birçok bitkiler telef olmuştu. Kalan bitkilerden Kaktüsler o yaz coştu. Çoğu Profesörümüzün bile çiçeklendiğini ilk defa gördükleri kaktüsler vardı. Buradan çıkarttığım bu bitkilerin kışın soğuk periyodu görmeleri gerektiğidir, eğer görmezlerse çiçeklenme, meyvalanma ve tohumlanma olmamaktadır. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Süs Bitkisi Üreticisi
Giriş Tarihi: 02-10-2006
|
Yeni üyelik
Merhaba Daha once ferdi beyin kaktussergisi siteside kaktus sever arkadaslarla yazısıyorduk. Burdada yeni arkadaslarla tanısmak guzel. Ben izmirin Urla ilcesinde Süs Bitkileri ve Kaktus üretimi yapmaktayım. Güzel bir kaktus kolleksiyonumuz oldugunu düsünüyorum. Meraklı arkadaslarla gorusmek isterim |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|