![]() |
Alıntı:
|
Bu çimlenen hangi bitki?
2 Eklenti(ler)
Laurus sp.
Defne Düzeltme: Ağacı kokusundan ötürü bir Mersin kultivarı zannettim, ancak tohumu Celtis australis'e benziyordu. Gel kör ki; defne yapraklarının kokusundan bahseden bir makale okumamla yaptığım araştırmada ağacın türü bu defa kesin olarak belli oldu. Karışıklık için özür dilerim. Düzeltme: Ağacın türü yaprakları ezince çıkan güçlü kokudan belli oldu. İlk iki resimdeki fidanı doğada bu halde buldum. Kökü fındığa benzer bir tohuma bağlı. Fidanın tohumu fidanı bulduğum yerde büyüyen iki metre boyunda bir ağaçcığa ait. Resimdeki meyveler yeni oluşuyor; yeşil ve üzerileri çilli. Geçen yıldan dalda kalmış olanlar ise küresel, mat siyah ve pürüzsüz (buruşmamışlar). Siyah meyvelerden çıkan tohum yarım santimetre çapında, meyveler de ondan biraz daha büyük. Tohumları ele yağlı geliyor. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
diğer paylaştığım resimlere cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ama doğru tahminler olmadı ne yazıkki. söylenenlerle karşılaştırdım benzemiyor.
bu da başka bir tane ne olduğunu bilmiyorum, umarım tanıyan biri çıkar :confused: Eklenti 416924 |
Böyle bir tohum gördünüz mü?
4 Eklenti(ler)
Elettaria Cardamomum
Kakule üzüm |
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ekmeden önce iki çeşit tohumu bilgi bankasına katkı olması maksadıyla eklemek istedim.
Cardiocrinum giganteum Eklenti 418115 Sciadopitys verticillata Eklenti 418116 ;) |
2 Eklenti(ler)
Ekinezya
SDurul Tohumdan yetiştirdiğim bu bitkilerin ne olduğunu hatırlayamıyorum. Şaşırtmalarını da yaptım. Oldukça sağlıklılar ama çiçek açmak gibi bir eğilimleri yok henüz... Çok yıllık bir bitki olabileceğini düşündüm bu nedenle. Eklenti 418575 Eklenti 418576 |
1 Eklenti(ler)
Yine isimleri silinen bitkilerimden biri. Tohumdan yetişti. Oldukça keyifli büyüyor. Patlıcana benziyor gibi ama patlıcan değil. Bu bitkiyi tanıyabildiniz mi?
Teşekkür ederim... Eklenti 418580 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Daha önce de birkaç defa sormama rağmen cevap alamadım ne yazık ki... Belki biraz daha büyümüş haline bir cevap bulabilirim. Bu bitki nedir acaba?
|
2 Eklenti(ler)
netten bulduğum bilgilere göre bu sanıyorum horoz ibiği ama otu ve çiçeği diye 2'ye ayrılıyor anladığım kadarıyla.çiçek açanı mı açmayan mı bilen varsa bilgilendirirse sevinirim
Eklenti 419154 Eklenti 419155 |
tomurcuk değil mi ki üzerinekiler
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sayınxamid
Asma fidesi "Üzüm" Tohumdan çimlendirdiğim bu bitkinin adı nedir? Eklenti 419907 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Asma fidesi olduğuna emin olamıyorum, bir çok yerde çimlenmiş.. Eklenti 419940 Eklenti 419941 |
sn.sudenur,evet onlar üzüm.bende ekmiştim tıpkı böyle çimlendiler.
|
Bu bitkinin adı nedir ?
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar saksıya çekirdek atmayı severim yediğim meyvelerin çekirdeklerini saksılara eker yetişmesini beklerim :)
Saksımdan böyle bir ağaç çıktı ve ne ağacı olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler... Fotoğraf 1: Eklenti 423879 Fotoğraf 2: Eklenti 423881 Fotoğraf 3: Eklenti 423880 Fotoğraf 4: Eklenti 423882 Fotoğraf 5: Eklenti 423884 |
Bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Malta eriği mi bu?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 424992
Bu bitkinin ismini öğrenebilir miyim acaba,bir ağaç çeşidi mi yoksa yabani bir ot mu ? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 424993
Küçükken altınçileğe benzettiğim bu bitki büyüyünce değişik bişey oldu. Bu nedir acaba ? |
Alıntı:
|
Bostan otu olduğunu sanmıyorum sayın Sevgi ama yinede cevap yazdığınız için teşekkürler
|
Alıntı:
ismini sordugunuz bitkinin adi Sirken otu. Yabani bir bitkidir, pisirilerek ve cig olarak bazi yorelerde tuketilir. |
1 Eklenti(ler)
Yuvarlak içine aldığım bitki ne olabilir ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025