![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar
![]() |
Konu Araçları
![]() |
Mod Seç
![]() |
![]() |
#61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2008
|
bir kozalak sorusu da benden
Merhabalar , istanbul polonezkoyde asagidaki kozolagi buldum ve ne kozalagi oldugunu merak ediyorum,icinden cikacak tohumlari da ekip buyutmeyi dusunuyorum, uc sorum olacak ; 1- bu kozalak ne kozalagidir 2- bu kozalagin acilmasi icin biseyler yapmam gerekir mi ya da kirip icinden tohumlari ekebilir miyim 3- agactan kozalak koparip tohum cikarmak konusunda nelere dikkat etmek gerekir (kuru ve acilmamis kozalaklari mi secmek gerekir ya da yesil acilmamislardan da tohum cikarip ekebilir miyim ) simdiden ilgilenip cevap vermeye tenezzul edenlere cok tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Pinus pinaster (Sahil çamı) olduğunu düşünüyorum.. Kozalağın açılması için (kozalak olgunluğa erişmiş ise) sıcak ortamda tutmanız yeterli.. Çıkan tohumları nasıl çimlendireceğiniz sahil çamı başlığında sanırım mevcuttur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Güneşe koy açılır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar ! Olgunlaşmış ve sanki güneşte kendi haline bırakırsanız açılacak gibi duruyor. Yeşil açılmamış kozalaklar henüz olgunlaşmamıştır. Bana göre bekleyin son baharda bol bol polenez köyde olurlar sanırım. Çimlendirme konusu sanırım ilgili sayfada bulabilirsiniz. Tenezülmü yapmayın hepimiz burdayız baksanıza biz bir aileyiz. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2008
|
cevaplar icin tesekkurler , hangi kozalagin disi hangisinin erkek oldugunu , kozalagin olgunlasip olgunlasmadigini nasil anlayabiliriz. Bizim okulun bahcesinde yeni cikmis yesil kozalaklar var,ama goruntu itibariyle daha olgunlasmamis gibi duruyor, tekrar gidersen resimlerini cekecegim, sanirim ladin ve goknar olabilirler. bu kozalaklari toplama zamani hakkinda da bilgi alabilir miyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2008
|
Bendede doğu mazısı tohumları var 50 adet kadarı bahara kadar bir poset veya ağzı kapalı bir kap içerisinde poşet önerilir içinde hava olmayacak buzdolabının +4C derecedeki bölüme koy bahara kadar idare eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
******* banko sedir tohumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2007
|
merhabalar ağaç dostları mezarlık servisinin kozaklarımı ekiliyor yoksa içindeki tohumlarmı ,birde ne zaman hangi ayda toplanmalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
cupressus sempervirens yani adi servi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
|
merhabalar tohumları ekilir ilk olarak ne zaman ekileceği konusunda tam bi fikire sahip değilim ama sizin için hocalarımdan en yakın zamanda öğrenebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MSaygının kozalağının ne kozalağı olduğu sanırım açıklığa kavuştu, ihyetim'in yukarıdaki kozalağı hakkında pek fikir göremedim, ona da ben fikir vereyim ![]() Büyük ihtimalle o kozolak Sahil çamına ait, ama kozalağı ve tohumu sahil çamına çok benzeyen başka bir çam türü varsa o da olabilir tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
/
Giriş Tarihi: 10-12-2009
|
pinus pinaster olma ihtimali var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
kozalaklar
Bu sitede geniş bir kozalak koleksyonu var . Bonsai yapmak için getirdiğim kozalakları araştırırken buldum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar, Ailem Bolu'dan geçerken bir iğne yapraklı ağaç görmüş. Üstünde de küçük ve kırmızı kozalakçıklar varmış. Kozalaklar büyümüyormuş. Bilinçsizce bir davranışta bulunarak ağaçtan iki büyük dal koparıp getirmişler yanlarında. Acaba bu ağacın adı nedir ve ağacı toprağa dikerek kurtarabilir, yaşatabilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Ladin ve köknarı hep karıştırıyorum. Ladinin kozalakları aşağı, köknarınki yukarı doğru uzuyor, örnekteki dallar da bunlara benziyor ama hangisidir ya da başka bir tür müdür bilemiyorum. Çok güzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Taxus baccata (porsuk ağacı) Ben de topladım aman dikkatli olun kırmızı tohumlar zehirliymiş ,içlerinden küçük kahve rengi tohumlar çıkıyor. Öğrendiğime göre kuşların bunu yiyip sindirmesi gerekiyormuş yoksa çimlenmiyormuş.Bunlar köklenmez ama kahverengi tohumları temizle kurut soğuk katlama yap ve dene bakalım .Ben denedim olmadı belki sen çimlendirebilirsin . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Alıntı:
Arkadaşlar, yukarıdaki mesajda yönlendirilen siteden saldırgan olarak bildirilmiş site mesajı aldım. Sn French'e özelden bildirecektim ama yer imlerine alıp siteye girmeye devam eden olabilir diye buradan yazdım. Bu site sakıncalı olarak bildirilmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Evet size katılıyorum. Resimde görülen bitki Taxus baccata (porsuk ağacı) olup, yaprakları sarmal olarak dizilmektedir. meyveleri önceler yeşil daha sonra olgunlaştıkça kırmızı ve sarı renkte olmaktadır. meyvelerinin ismi arillus olup meyveleri kuşlar için çok lezzetlidir. meyveleri ayrıca zehirlidir. ( yenilmemesi önerilir. ) bu tür makaslanarak şekil verildiği için , genelde parçılıkta kullanılmaktadır. umarım yararlı olmuştur. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Alıntı:
Kozalakları dahi 3 yılda tohum kurutabilir. İlk yıl morumsu minicik kozalaklar, ikinci yıl büyüyerek yeşerir, sezon sonu hafif sararmaya başlar. Ancak üçüncü yaz döneminde kahverengileşip, kuruyarak yeni canlılar oluşturacak tohumlarını dökmek için açılmaya başlar. Üreme sistemleri dahi yavaş çalışan bu ağaçların kozalaklarının boyutlarını tarif ederken kaçıncı yılda oldukları önemli. 2-3 cm lik kozalak gelecek yıllarda belki 15 cm olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2011
|
Arkadaşlar bende konu açamıyorum burdan sorsam güzel olcak konuyla pek alakalı değil ama çam ağacı yetiştirmek istiyorum acaba bunun için anlatım var mı acaba birde kozaklarlar ne zaman çıkar her mevsimde olur mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
teşekkürler sukranayalp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2007
|
bir resim upload yapabilmem için en az bir mesajım olmalıymış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Nilgün hanım ben Veymut Çamı / Pinus Strobus'a çok benzettim. Ağlayan çam Pinus Wallichiana'ya da benzemesine rağmen kozalak ve tohum boyutlarının daha küçük olması, artı hem görsel olarak hem de Pinus Strobus'un kozalak yapısı bilgilerine göre uygunluğu açısından Pinus Strobus diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2014
|
Bu kozalaklar çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-09-2014
|
Bu kozalak hangi ağaca ait?
Herkese selamlar. Bu kozalak hangi ağaca ait? Yardımlarınız için teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|