![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2007
|
Bu kozalaklar hangi türe ait?
Az önce köyden topladığım kozalaklar. ama hangi çam olduğunu anlayamadım. karpuz çekirdeğinden küçük tohum çıkıyor kozalaktan. bıraz araştırdım sayıır ama emin değilim. kızılçammıdır. yoksa başka bir varyetesimi. yetişme şartları ve ortamı hakkında bilgi verirsen,iz sevinicem. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
evet kanat benzeri ince bir yapıdan elimle çıkardım ama zaten tohum dediğim kısımda düşmek üzere idi Fıstık çamı olmadığına eminim. ben bu kozalağı alırken içerisinden fıstık çıkacağını sanıyordum : ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Kozalaklar gördüğüm kadarı ile biri hariç henüz olgunlaşmamış.. Ama sol üstteki kozalaktan anladığım kadarıyla Pinus halepensis.. Kendisi genelde toroslarda, adana civarlarından bodruma kadar görünebilir.. Üretiminin nasıl olduğunu bilmiyorum ama yastık işlemlerinden geçmesi gerekiyor sanırım.. Bu konuda uzman değilim ama gerçekten böyle bir işe baş koyduysanız yardımcı olmaya çalışırım.. En azından araştırırım. Düzenleyen Emre Albayrak : 28-11-2007 saat 10:12 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2019
|
Alıntı:
Sayın M.Saygın bu ağaç Cedrus Deodora Himalaya Sediri, dir. Benim sormak istedigim bu goruntudeki kozalaktan tohum cimlendirme veya coğaltma yapilabilir mi? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Sayın yetim Köyünüz deniz kıyısına yakın olmalı. O kozalaklar Türkiye' de dogal yetişen çam türlerine ait değil. görüntülerden Pinus maritima/pinaster(sahil çamı) olduğu anlaşılıyor. Kızılçam ve halepçamı olması mümkün görünmüyor. Ahmet Demirtaş |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
sayın İhyetim Biraz önce yazdığım yazı başka bir sayfaya gitmiş. O yüzden yeniden yaazıyorum. fotoğrafdaki kozalaklar yerli çam türlerine ait değil. sahil çamı olarak adlandırılan (Pinus maritima) türe ait. Kızılçam ve halepçamı olma olasılığı yok.kozalak pullarının arkasında bulunan dikensi çıkıntılar çok belirgin. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
bu kozalakları aldığım yer sahil kesimi sayılır. trabzonun akçaabat ilçesinden aldım. gözlemlediğim en belirgin şey kolay çimlenir olması. hava şartlarının kötü olmasına rağmen dışarıda 3 hafta içerisinde gün ışığına merhaba dedi bu tohumlar. ama gelişmesi sıcaklıktan dolayı sanırım yavaş ilerliyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
tohum saklama
bu arada elimde kızılçam, mazı ve servi tohumları bunları buzdolabinın alt gözünde saklamam sağlıklımıdır. mart ayına kadar dururmu acaba.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2008
|
Bendede doğu mazısı tohumları var 50 adet kadarı bahara kadar bir poset veya ağzı kapalı bir kap içerisinde poşet önerilir içinde hava olmayacak buzdolabının +4C derecedeki bölüme koy bahara kadar idare eder. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2007
|
Bu kozalaklar Pinus pinaster (Sahil Çamı)'e aittir. Akdeniz çeveresindeki ülkelerde yayılış göstermektedir. Akdeniz iklimi etkisi altındaki sahil kesiminin ağaçıdır. Ülkemizde doğal olarak bulunmaz ancak sahil kesimlerinin ağaçlandırmalarında kullanılılabilir. Kurak alnlarda rahatlıkla yetiştirilebilir. Hızlı büyür. Bu nedenle ülkemizde hızlı gelişen türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmalarında uygun yerlerde kullanılmıştır. Tohumları Çam Fıstığı gibi yenilmez. Kozalak pullarının uç kısmı karakteristik olarak sivri ve batıcı bir uçla son bulur. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Alıntı:
|