![]() |
|
![]() |
#452 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulama konusuna gelince dediklerinizi anladım en korktuğum nokta zaten doğal olarak bu kaktüsleri sulamak. Eminim bunuda sağ salim öğrenip düzene sokacağım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün ders dönüşü hiç rastlamadığım kaktüslere rastladım ancak otobüse yetişmek için aacelem olduğundan ücret soramadım.Gözüm 553 nolu msjın ikinci resmindeki kaktüste kalmıştı ve onların içinde buda vardı.Eğer satılmaz ise yarın alacağım.Ancak satılırsa sipariş edeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüsünüzü gereğinden fazla sulamanız her zaman çürümesine neden olmaz,ama genellikle çok sulanan ve yeterli ışık görmeyen kaktüsler şekilsiz,sağlıksız ve estetikten uzak olur ki ,ben bu durumda çürüyen bir kaktüsü,özürlü bir kaktüse yeğlerim.Böyle bir durumda geri dönüş maalesef mümkün değildir.Yuvarlak şekilli bir kaktüs çok sulanığında hızlı uzar ve daha dikensiz,açık yeşil renkli bir hiç hoş olmayan bir hal alır.Ben kaktüslerimi yazın üstü açık bir balkonda, kışın ise sadece güneye bakan pencereler içinde tutuyorum.Sizlere de masa,sehpa üstünde,monitör yanında kaktüsler önermiyorum.Daha çok kaktüsüm olsun isterdim ama pencere kapasitem orta boy 40 kaktüsten fazlasını -pencere içlerini genişletmeme rağmen-almıyor.Kaktüsler için hayati olan su ya da toprak değil güneştir. Az sulama,çok sulamaya göre kaktüsler için ölümcül risk oluşturmaz.Hiç sulanmayan,hatta toprakta bile olmayan kaktüsler çok uzun süreler yaşamlarını sürdürür hatta çiçek bile açabilir.Kaktüslere ölmeyecekleri kadar su vermek kafidir.Açık balkonda rüzgarlı ve bol güneşli ortamda duran kaktüslerimi yazın haftada bir bolca,kışın pencere içerisinde duran kaktüslerimi de eğer ciddi bir büzüşme,bozulma olmazsa ayda bir kere az miktarda suluyorum ki 3 ay da sulanmasalar kolay kolay büzülmezler. Kaktüs tercihlerine gelince sizlere katılıyorum.Yeni başlayanlar için rebutialar ve mammillarialar hızlı büyümeleri,çabuk yavrulamaları ve kolay çiçeklenmeleri dolayısıyla daha uygun.Ama şunu da söyleyeyim bir süre sonra o kadar çok yavrunuz oluyorki dağatsanız da başedemiyorsunuz.Yıllardır çeşitli kaktüslerle tecrübelerimden sonra ben çok yavaş büyüyen,minyatür ve globular şekilli kaktüsleri tercih ediyorum. Toprak konusuna gelince sadece bildiğimiz poşetlerde satılan çiçek toprağına,ponza veya lava karıştırın.Ben göz kararı karıştırıyorum ama 2 ölçü toprağa 1 ölçü ponza yeterli olacaktır.Önemli olan toprağımızın çok geçirgen ve havadar olmasıdır.Üstten suyu döker dökmez alttan çıktığını görmeliyiz ve toprağımız çabuk kurumalı.Bunu farklı karışımlarla da sağlamamız mümkün.Kiremit kırığı,minareller içermeyecek çakıllar kullanabilirsiniz.Kumu kesinlikle kullanmayın.Kurumak bilmez ve havadar değildir.Ponzayla karıştırılan perlitte nem tutucudur ve kaktüslerden ziyade menekşeler için daha uygun bir malzemedir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktüsler eşimle birlikte ortak merakımız.Bir balkonu camla kapatıp tamamen kaktüslere ayırdık,dolayısıyla pek yer sorunumuz olduğu söylenemez.Bu nedenle bana cevap veren,yani hızla büyüyen ve çiçek açanları daha çok seviyorum. Toprak olarak söylediğim gibi kaktüs toprağına çeşitli ilaveler yaparak kullanıyorum.Karışımda zaman zaman kum kullanıyorum ama daha irice taneli olmasına özen gösteriyorum.Ince kum hem denildiği gibi kolay kurumuyor hem de toprakta sıkışmaya yol açıyor. Bundan epeyce zaman önce bir gezide taa Eğridir gölünden Istanbula torba torba kum taşımıştım. Bu kumu yıkayarak kullandığım kaktüslerden aldığım sonuçları ilerki yıllarda birdaha hiçbir karışımla alamadım. Bu kumda farklı ne vardı bilmiyorum.Özellikle sütunlu kaktüslerime çok iyi gelmişti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
bir bilsem cinslerini
arkadaşlar siz biliyorsanız türlerini yazarsanız çok sevinirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Birincisi yılbaşı çiçeyi diyeride kaynana dili diye biliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
evet baştaki yılbaşı çiçeği....çok güzel çiçekler açar...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Fatih Bey aşı kaktüsünüzün stok kısmı Hylocereus, üstteki renkli olan ise Gymnocalycium mihanovichii. Bunlar fotosentez yapamadıkları için mutlaka başka bir kaktüse ihtiyaç duymaktalar bu sebeple bu türleri aşı haliyle görmekteyiz. Yavruları ayırmak isterseniz muhakkak bir aşı yapmanız gerekir. Tek başına yaşamayacaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Fatih Bey, Gymnocalyciumların kırmızı olanlarından bazıları 548 inci mesajda da yazdığım ve resmini eklediğim gibi klorofil üretebiliyor ve kendi kökleri üzerinde de yetiştirilebilyorlar.Bunlar dünya kaktüs piyasasında da çok aranan kaktüsler.. Ilk resimdeki tam kırmızı olmaz,ama ben sizin yerinizde olsam o biraz yeşili olan ikinci kaktüsünüzde yavrular az daha büyüdükten sonra , bahara doğru kendi kökü üzerinde yetiştirmeyi denerdim. Anne kaktüs nasılsa aşılı durumda bol bol yavrulayacak. Kaybedecek fazla birşeyiniz olmaz ve heyecan verici bir deneme olurdu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
merhaba bu kaktüsün Türkçe bir adı varmı acaba? umarım kaynanalı bir isim değildir. Kayın validem bunun adı ne diye sorarsa mahçup olmak istemem ![]() Düzenleyen maximus : 26-10-2009 saat 15:19 Neden: resim ila ettim çıkmadı |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
kaynana yumruğu mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
ben echinopsis derim. daha teknik . ilginize teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Fatih Bey ,Denizli'de kaktüsleri nereden satın alıyorsunuz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
Birinci resminiz Schlumbergera truncata ikinci resminiz Opuntia_microdasys ninvaryasyonlarından biri olabilir. www.kaktusresimleri.biz sitemden bakabilirsiniz diyeceğim ama Opuntiaları bu hafta yükliyeceğim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
maxsimus arkadaşın kaktüsünün adı.
Kaktüsünüzün adı echinopsis hybrid.. daha önceki mesajımda Astrophytum asterias yazmıştım. Fakat değil. www.kaktusresimleri.biz sitemden bakabilirsiniz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
İnternetten www.kaktus.web.tr sitesinden satın alabilirsiniz. Antalyadaki serasından satış yapılmaktadır. Resimlerini göre göre seçebilirsiniz... |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|