View Single Post
Eski 24-10-2009, 21:09   #455
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kalyon Mesajı Göster
Bakımı niye en kolay kaktüsler arasında değil? yavaş büyümesinden mi? yoksa başka bir neden mi var bunuda belirtirseniz sevinirim.
Bakımı kolay kaktüs olarak Engin beyin de söylediği gibi kolay ve hızlı büyüyen,bol çiçek açan,tercihan yavrulayan bir de özel toprak ve ısı (örn. çok düşük gece sıcaklıkları gibi) istekleri olmayan kaktüsleri anlıyorum. Yavrulamalarını seviyorum,çünkü çok sevdiğim bitkilerde her zaman yedeklerim oluyor.
Kaktüsler eşimle birlikte ortak merakımız.Bir balkonu camla kapatıp tamamen kaktüslere ayırdık,dolayısıyla pek yer sorunumuz olduğu söylenemez.Bu nedenle bana cevap veren,yani hızla büyüyen ve çiçek açanları daha çok seviyorum.
Toprak olarak söylediğim gibi kaktüs toprağına çeşitli ilaveler yaparak kullanıyorum.Karışımda zaman zaman kum kullanıyorum ama daha irice taneli olmasına özen gösteriyorum.Ince kum hem denildiği gibi kolay kurumuyor hem de toprakta sıkışmaya yol açıyor. Bundan epeyce zaman önce bir gezide taa Eğridir gölünden Istanbula torba torba kum taşımıştım. Bu kumu yıkayarak kullandığım kaktüslerden aldığım sonuçları ilerki yıllarda birdaha hiçbir karışımla alamadım. Bu kumda farklı ne vardı bilmiyorum.Özellikle sütunlu kaktüslerime çok iyi gelmişti.

Eser İlhan Çevrimdışı   Başa Dön