![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
evet baştaki yılbaşı çiçeği....çok güzel çiçekler açar...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Fatih Bey aşı kaktüsünüzün stok kısmı Hylocereus, üstteki renkli olan ise Gymnocalycium mihanovichii. Bunlar fotosentez yapamadıkları için mutlaka başka bir kaktüse ihtiyaç duymaktalar bu sebeple bu türleri aşı haliyle görmekteyiz. Yavruları ayırmak isterseniz muhakkak bir aşı yapmanız gerekir. Tek başına yaşamayacaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Fatih Bey, Gymnocalyciumların kırmızı olanlarından bazıları 548 inci mesajda da yazdığım ve resmini eklediğim gibi klorofil üretebiliyor ve kendi kökleri üzerinde de yetiştirilebilyorlar.Bunlar dünya kaktüs piyasasında da çok aranan kaktüsler.. Ilk resimdeki tam kırmızı olmaz,ama ben sizin yerinizde olsam o biraz yeşili olan ikinci kaktüsünüzde yavrular az daha büyüdükten sonra , bahara doğru kendi kökü üzerinde yetiştirmeyi denerdim. Anne kaktüs nasılsa aşılı durumda bol bol yavrulayacak. Kaybedecek fazla birşeyiniz olmaz ve heyecan verici bir deneme olurdu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
merhaba bu kaktüsün Türkçe bir adı varmı acaba? umarım kaynanalı bir isim değildir. Kayın validem bunun adı ne diye sorarsa mahçup olmak istemem ![]() Düzenleyen maximus : 26-10-2009 saat 15:19 Neden: resim ila ettim çıkmadı |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
kaynana yumruğu mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
ben echinopsis derim. daha teknik . ilginize teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
maxsimus arkadaşın kaktüsünün adı.
Kaktüsünüzün adı echinopsis hybrid.. daha önceki mesajımda Astrophytum asterias yazmıştım. Fakat değil. www.kaktusresimleri.biz sitemden bakabilirsiniz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
sayın mrmusti çok teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Aldığımda minicik bir adet tomurcuğu vardı şimdi gördüğünüz gibi... Türü hakkında fikri olan var mıdır ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Fatih Bey ,Denizli'de kaktüsleri nereden satın alıyorsunuz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
İnternetten www.kaktus.web.tr sitesinden satın alabilirsiniz. Antalyadaki serasından satış yapılmaktadır. Resimlerini göre göre seçebilirsiniz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hülyam,kaktüsleri dershane dönüşlerinde Çatalçeşme`den aşağıya doğru inerken kuruyemişcilerin arasında bir çiçekçi var aşılı olanları ordan aldım.Diğerlerini de Bayramyerinde ki PAÜ`e giderken bir çiçekçi var ordan almıştım.Bazılarıda arkadaşlarımın hediyesi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Birinci resminiz Schlumbergera truncata ikinci resminiz Opuntia_microdasys ninvaryasyonlarından biri olabilir. www.kaktusresimleri.biz sitemden bakabilirsiniz diyeceğim ama Opuntiaları bu hafta yükliyeceğim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Fatih Bey,mrmusti teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın querelle kaktüsünüz üzerinde tohum keseleri ile çok güzel görünüyor. Bu rengini ilk defa görüyorum. Ben de kırmızı tohum keseli olanı vardı fakat çürüttüm. Ama sizin de dediğiniz gibi çok çabuk çoğalabilen bir tür. Emin olmamakla beraber türü "Mammillaria heyderi" olabilir diye düşünüyorum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Faruk bey bence çok haklısınız, teşekkür ederim ![]() Okuduklarıma göre uzun bir kökü varmış, derin saksılar tavsiye ediliyor. Ayrıca kışa en dayanıklı kaktüslerdenmiş. (http://www.mammillarias.net/gallery/...0heyderi&lg=uk) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
İrem kaktüsünün türü büyük ihtimalle bu: Austrocephalocereus dybowskii. Linki vereyim birde sen gözat: http://www.eurocactus.com/catalogus?...oductId=542396 http://www.eurocactus.nl/catalogus?a...egoryId=521390 (türleri öğrenmek isteyen diğerleri de bu linke göz atsın yardımcı olacaktır) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
![]() Aşağıya bende olan; senin "büyük ihtimalle" dediğin kaktüsün fotoğrafını ekledim (pembe ünlemli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
İzmir Konak'taki kaktüs bahçesi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|