agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni429Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-10-2009, 19:46   #421
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-10-2009
syn lale_lale, evet kaktüs türevleri radyasyonu emmektedir, bu sebeple nükleer santral yakınlarında tonlarca kaktüs bulunur, ayrıca güneş alabileceği bir yere koyup, yaz aylarında bolca sularsan, yaz mevsiminde tekrar çiçeklenecektir..

Peyzaj_Mimarı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2009, 20:34   #422
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Son zamanlarda ortaya atıldığı gibi kaktüslerin radyasyon emme özelliği yoktur. Ortaya atılan bu hikaye satışı arttırmak maksatlı kaktüsleri ve kaktüs sevgisini yayma amaçlıdır. Kaktüsü kaktüs olma özelliği ile kabul etmek doğasını anlamak severek bakmak daha akıllıca.

Bir de kaktüsler ve sukulentler bol ışık, uygun güneş severler. İç mekanda bile olsa gün ışığının bol olduğu yerde coşup çiçeklenirler.

zeynepdincer.k Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2009, 22:02   #423
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Sayın Lale lale, kaktüsler radyasyon çekmezler. Radyasyon hikayesi bir kent efsanesi halini aldı ama bundan hoşnut olmak gerek, bu yalanla insanlar kaktüs le tanışıyorlar. Kimileri bilgisayarlarının yanına hatta ekranların arkasına koyarak olası kanser tehlikesinden korunduklarını düşünüyorlar, inanıyorlar. ****** bunun etkisi elbet olacak aynı nazar boncuğu etkisi gibi. Siz neye içten inanırsanız onu yaşarsınız. Ama ****** bu konuda bilimin gösterdiği yoldan ayrılmamak gerek. Bazı insanlar ise ciddi ciddi Kaktüslerin radyasyon ile hızlı büyüdüklerini iddia etmektedir ki bunun da bilimsel geçerliliği yok. Eğer mümkün olsaydı Kaktüs seralarına Röntgen cihazı koyar, kaktüsleri radyasyona boğarak bir yılda dev kaktüsler üretebilirdik)
Minik tavsiyem elinize bir büyülteç alıp bilgisayarınızın yanında duran ve biraz da kötü ışık koşulları ile depresif büyümüş olan kaktüsü incelemeniz. Ona bir radyasyon emen cihaz gözüyle bakmadan muhteşem mimarisini incelemeniz, onun bu olumsuz koşullarda bile canlı kalmayı başarmasına duyacağınız saygıyı yansıtmanız. Ve beki de bunun sonucunda onunla bir iletişim kurduğunuzu hayal etmeniz... VE AŞK.. onu sarmanız, işte bu şekilde bu muhteşem canlı ile bütünleşmeniz ne güzel olurdu.. Niye olmasın ?. Benimkisi minik tavsiye.. Nice kaktslerinizi daha tanımak umuduyla saygı ve sevgiyle...

kartalpin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2009, 22:05   #424
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Gerçek olan şu ki radiyasyona dayanıklı bir bitkidir kendisi ,
nükleer savaş olursa bir tek kaktüsler ve akreplerin hayatta kalacağı öğretilmişti bize

Volare Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2009, 13:48   #425
Ağaçsever

lale lale's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
merhaba arkadaşlar;
Kaktüsüm sürekli büyüdüğü için ben keyfinin yerinde olduğunu düşünüyordum. Masamda bir bitki oluşuda ayrıca hoşuma gidiyordu. Güneşsizlik yüzünden eziyet verdiğimi hiç düşünememiştim. Çok seviyorum onu, herhalde o yüzden yaşamaya devam etti. Günüm arkadaşımın mesajını okuduktan sonra cam kenarına aldım. Bol bol güneş görüyor şimdi. Belki rengarenk çiçekler açtığını bu yıl olmasa bile, baharda görürüm inşallah. Fotoğraflarınıda sizinle paylaşırım.
hepinize sevgiler, selamlar...

lale lale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2009, 14:45   #426
Ağaç Dostu

zelish's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç Mesajı Göster
Bu kaktüsün adı nedir?

Arzu Hanım merhaba,

Ne tesadüf geçen hafta Yalova dan aynısını aldım. Adını sordum bilemediler. Sayenizde adını da öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

Melocactus.

Fotoğrafını çekip sizlerle paylaşırım.

zelish Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2009, 15:30   #427
Ağaç Dostu

4.tekilkişi's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Peyzaj_Mimarı Mesajı Göster
bu sebeple nükleer santral yakınlarında tonlarca kaktüs bulunur.
Öyle midir hakkaten?

4.tekilkişi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-10-2009, 19:29   #428
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Galeri: 10
Arkadaşlar bu kaktüsün adı nedir? aşılı gibi geldi bana ne dersiniz?
Name:  Görüntü008.jpg
Views: 2722
Size:  69.6 KB Name:  Görüntü009.jpg
Views: 3676
Size:  67.0 KB
Name:  Görüntü010.jpg
Views: 2544
Size:  49.4 KB

Emre Kuzu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-10-2009, 19:57   #429
Ağaç Dostu

serdarulusoy's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2009
Galeri: 44
?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kalyon Mesajı Göster
Arkadaşlar bu kaktüsün adı nedir? aşılı gibi geldi bana ne dersiniz?
Eklenti 108485 Eklenti 108486
Eklenti 108487
merhaba :
bendede var aynısından ama adını bılmıyorum lakın 3 gun once sayın barçman ın bana gönderdiği kaktuslerı saksıya alırken senın fotoğrafında olan kaktus un altındakınden ayrı bır kaktus var ve uzerındekı kırmızıdanda onları birleştirerek dıktım şimdılık bır kuruma yok ınşallah tutar diye umud ediyorum

serdarulusoy Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-10-2009, 20:01   #430
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Peki bilen biri yokmu

Eski 18-10-2009, 00:54   #431
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Smile

Alıntı:
Peki bilen biri yokmu
Evet aşı ,
Hylocereus Triangularis üzerine Gymnocalycium Mihanovichii aşısı yapılmış .
Gymnocalycium Mihanovichii fotosentez yapamadığı için yaşaması için
başka bir bitkiye ihtiyaç duymakta .

Volare Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-10-2009, 08:08   #432
Ağaç Dostu

serdarulusoy's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2009
Galeri: 44
hangisi acaba

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Evet aşı ,
Gymnocalycium Mihanovichii kırmızı olan kaktüsmüdür? acaba ..

serdarulusoy Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-10-2009, 13:10   #433
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Teşekkürler volare bir şey daha sormak istiyorum Gymnocalycium Mihanovichii türü neden fotosentez yapamıyor? Bizmi oynadık yoksa bu kaktüsün genleriyle bu hale geldi

Eski 18-10-2009, 13:56   #434
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Tabi ki sayın Volare araştıracağım
ben belki biliyorsunuzdur diye sordum üzüldüm kaktüsün durumuna.
Saygılar.
Bir bakayım

Eski 18-10-2009, 14:10   #435
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Buldum: Kırmızı renkli kaktüs ise Gymnocalycium Mihanovichii mutant formudur yanlızca aşı olarak yaşayabilir bunun nedeni kloroplast yapısını içermemesidir.

Nazlı bir kaktüs türüdür...

Aşılanmadan bizim iklimimizde yaşaması çok zordur;
Kendi kendine köklenip büyüyemez...

Kışı uykuda geçirerek, yazın büyür;
Yaz aylarında çok keyifliyse, bir sürü çiçek açar...

Gymnocalycium mihanovichii kaktüsünün çiçeği;
Narin, nazlı ama, bir o kadar da güzeldir

Eski 18-10-2009, 19:38   #436
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Vaktim olsa sormazdım kusura bakmayın artık
zaten türünü öğrenip çekip gidecektim o kaktüsün fotosentez yapamdığını sizden duyunca baya üzüldüm hemen sorayım dedim neden diye
ben hazırcı bir kişilikte değilim beni yanlış anladın zaten tanımadan yorum yaptığınız açık.
Bir kaktüsün adını sorduk diyede hazırcı oluyarsak hiç bir soru sormayım ben iyisi.

Saygılar

Eski 22-10-2009, 09:02   #437
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Evet aşı ,
Merhaba,
Gymnocalycium mihanovichii kaktüsünün birçok varyetesi bulunmaktadır ve bunların da çoğu (var.friedrichii "Rubra" dışında) fotosentez yapabilmektedir.
Kırmızı mutasyon "rubra" 1941 yılında japon yetiştirici E.Watanabe nin ektiği 10000 tohumun içinde çimlenen 2 örnek sayesinde elde edilmiştir.Tecrübeli yetiştirici bu örneklerinin önemini hemen anlamış ve bunları henüz çok küçükken klorofil üretebilen altlıklar üzerine aşılamış böylece de bu çok sevdiğimiz kırmızı G.mihanovichii var.friedrichii "rubra"lar pazara -ve evlerimize- girmişler.Daha sonra kırmızı dışında sarı varyeteler de elde edilip yine altlıklar üzerinde pazara sunulmuş (onların da tesadüfi elde edilip edilmediklerini bilmiyorum ne yazık ki).
G.mihanovichii var.friedrichii "rubra"ların kısmi kırmızı olup klorofil üretebilen türleri de bulunmaktadır (Bunlara sanırım HIBOTAN deniyor.Yetiştiricisin adı olabilir belki.Ama bu sadece benim yorumum ).
Klorofil üretebilen bir G.mihanovichii ve kısmi kırmızı olup da kendi kökü üzerinde yaşamını sürdürebilen bir G.mihanovichii var.friedrichii "rubra" ya ait resimleri de ekliyorum.
Herkese selamlar )

Eklenen Resimler

Eser İlhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-10-2009, 12:42   #438
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Alıntı:
Sevgili kalyon ,
ben sadece öğrenme sürecinden bahsettim .
Tekrar mesajımı okursanız ,
sizin kişiliğinizizi kasteden bir kelime dahi olmadını göreceksiniz .
Size hitap bile yok , bunu neden hemen kendinize yordunuz bilmiyorum .
Tamam unutun gitsin.
Bu arada bir kaktüs daha aldım türü; Ferocactus emoryi
Araştırdım ancak bu kaktüsün soğuğa ne kadar dayanabileceğini bulamadım balkona koymayı düşünyorumda
Bilen varsa bilgilendirirse güzel olur

Eklenen Resimler

Eski 22-10-2009, 13:16   #439
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Bu arada bir kaktüs daha aldım türü; Ferocactus emoryi
Araştırdım ancak bu kaktüsün soğuğa ne kadar dayanabileceğini bulamadım balkona koymayı düşünyorumda
Bilen varsa bilgilendirirse güzel olur
Ferocactus'ler Mexico kökenli bitkiler. F.emoryi'ye özel değil ama,elimdeki kaktüs kitabına göre (Mexico iklimine uygun olarak) bütün Ferocactuslerin kışın kuru tutulmaları ve 8 derecenin altında soğuklara maruz bırakılmamaları gerekmektedir.

Eski 22-10-2009, 13:39   #440
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Tamam o zaman vazgeçiyorum balkona koymaya çünkü burada yazın bile 8 derecenin altına indiği günleri bilirim.
Teşekkürler bilgiler için

Eski 22-10-2009, 13:45   #441
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Şu an eline bir limonata verdim pencere güneşinin keyfini sürüyor kereta

Eski 22-10-2009, 15:10   #442
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili Kalyon, yine de kaktüslerin kışı nisbeten serin ve kuru geçirmeleri gerektiği noktasını göz önünde bulundurup kış boyunca ısıtılmış bir ortamda tutmayın bence kaktüsünüzü.
Açık havada balkonda değil ama kışın serince bir yerde durmasında gelişimi ve çiçek açabilmesi açısından çok fayda var bence

Eski 22-10-2009, 15:22   #443
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Kiler var ısıtılmayan odamız olarak orayaya koyayım o zaman
bu durumda da gözden çok uzak olacak
neyse sabrediriz hayatımız beklemekle geçiyor

Eski 22-10-2009, 15:31   #444
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Alıntı:
Kiler var ısıtılmayan odamız olarak orayaya koyayım o zaman
bu durumda da gözden çok uzak olacak
neyse sabrediriz hayatımız beklemekle geçiyor
Kiler ışık alıyorsa uygundur. Camekanlı balkonunuz varsa,çok soğuk günler dışında orada da durabilir.Benim kaktüslerim tüm yılı güneye bakan yatak odamızın önündeki balkonu camla kapatarak oluşturduğumuz "seramsı" mekanda geçiriyorlar.

Eski 22-10-2009, 15:41   #445
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Kiler ışık alıyor. kapalı balkonumuz yok. artık kilerle idare edeceğiz.

Eski 22-10-2009, 16:18   #446
Ağaç Dostu

Engin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2007
Galeri: 7
Bu fotoğraftaki ferocactus emoryi (f.gracilis'e de benziyor) kolay kolay çiçek açacak bir kaktüs değil,çiçek açacak olgunluğa erişmesi yıllar sürer.Belki 20,belki 30 yıl bilemiyorum.Soğukta mı kalsın, sıcakta mı kalsın demek için henüz çok erken.

Sadece dikkat etmeniz gereken kaktüsünüz daha çok genç olduğu için öğle saatlerinde direkt güneş ışığından koruyun.Yoksa üzerinde yanıklar oluşabilir.

Engin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-10-2009, 17:04   #447
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Çiçek açıp açmamasının pek önemi yok benim için kaktüslerin çiçeksiz halleride gayet şirin ve hoş dolgun bitkilere bayılırım zaten.
(Soğuktamı kalsın sıcaktamı kalsın) cumlenız acacagı cıcekler ıcınmıydı? yoksa kaktusun genel bakımı ıtıbarıylemı ılgılı?
Eger genel bakımıyla ılgılıyse kısın kılere koymayacagım da gozumun onunde olmasını ıstıyorum

Eski 22-10-2009, 23:09   #448
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Engın bey bılgısız cıcekcı bunun topragını cok sulamıs bende aldıgımda cıkardım topragını falan temızledım kuruttum koklerını zaten sırf torfa dıkmıs neredeyse hafıften curumeye baslıyormus. kontrol ederek aldım en saglıklısı buydu bu kaktusude zor buldum zaten nereye gıtsem kaktus soruyorum ama yok dıyorlar. neyse ınce cakıl yogunlukta bır karısıma dıktım. saksısı aynı saksı, şu an için ne sıklıkta ve ne kadar sulamalıyım forumda okudugum kadarıyla toprak tamamen kuruyunca ıyıce suluyoruz tabı eger toprak suzekse. benım durumumda ıse kaktus yeterınce ıslakta durmus bu durumda ne yapmayalım sureyı 2 ayamı cıkarsak

Eski 23-10-2009, 08:33   #449
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-10-2009
sevgili kaktüsüm :)

Merhabalar ben Tolga Derin
Şirketimizin bahçesindeki çiçeklerin isimlerini öğrenmek için internette araştırma yaparken sizleri tanıdım.
Eğer kabul ederseniz sizlerle 7 senedir bakmaya gayret ettiğim kaktüsümün resimlerini paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır kaktüslerim olmasına rağmen bir türlü çiçek açtırtmayı başaramamıştım. Evlendiğimde Anneaanem kendi çiçek açan kaktüsününden bana bir kaç tane ufak kaktüs ayırıp vermişti. 7 sene sonunda ilk defa geçen haziran sonununda kaktüsümde siyah tüylü topaklar gördüğümde cidden çok üzülmüştüm. Kaktüsüme bir hastalık bulaştığını düşündüm. Fakat bunların bir süre sonra çiçek olarak karşımda görünce çok şaşırdım ve bir o kadar da sevindim. 25-30 tane kadar çiçek sırayla açıp soldu. Halen üstünde çiçek açacakmış gibi siyah tüylü kozalar ( ismi nedir bilmiyorum ) duruyor ama artık açmaz herhalde.
Echinopsis oxygona olduğunu internette resimlere bakarak çıkardım. Eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin. Resimlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Umarım başarırırm.

sağlıkla ve mutlulukla kalın
saygılarımla

Eklenen Resimler

maximus Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-10-2009, 15:09   #450
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili kalyon,
Engin beyden özür dileyerek sorularınızı (ondan once gördüğüm icin ve cevap beklediğinizi düşünerek) kendimce yanıtlıyorum.Farklı düşündüğümüz noktalarda Engin beyden ricam; beni düzeltsin lütfen. Böylece hep birlikte, paylaşarak öğreniriz
Ferocactusler bakımı en kolay kaktüsler arasında değil. Ben uzun yıllardır kaktüs bakıyorum,bir dönem Ferocactuslerim de oldu fakat çok yavaş büyüdüklerinden bana pek keyf vermediler,yeterli iletişimi kuramadım bu cins kaktüslerle ve bıraktım. Bana sorarsanız kolay büyüyen,kolay çiçek açan kaktüslerle (örn.Mammilaria, Parodia, Rebutia'larla) başlamak hem insanın en baştan hevesini kırmıyor,hem de daha istekle olaya sarılmasına yardımcı oluyor.
Kaynaklara baktığımızda Ferocactuslerin toprak bileşiminde kil sevdikleri söyleniyor.Fakat tecrübelerime gore kaktuslerin özel toprak gereksinimlerini karşılamak her zaman kolay olmadığından yapı marketlerde satılan kaktüs toprakları (bazen biraz yıkanmış dere kumu veya perlit ilavesiyle) birçoğu için ortalama bir ortam olarak kullanılabiliyor. Ferocactuslerin büyüme dönemlerinde bile az sulanması gerektiğini göz önüne alırsak seyrek sulanması -kışa doğru gittiğimizi de düşünürsek-daha doğru gibi görünür bana.
Sıcak oda-serin oda olayına gelince ben olsam sağlıklı gelişim için yine de doğala yakın bir ortam oluşturmaya ve kışın kaktüsümü dinlendirmeye çalışırdım. Ama bu size kalmış birşey fakat eğer sıcak odada bakacaksanız ara sıra az da olsa sulamanız gerekir diye düşünüyorum.Serin ortamda ise şubat sonu mart başı gibi başlayın sulamaya.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025