Sevgili kalyon,
Engin beyden özür dileyerek sorularınızı (ondan once gördüğüm icin ve cevap beklediğinizi düşünerek) kendimce yanıtlıyorum.Farklı düşündüğümüz noktalarda Engin beyden ricam; beni düzeltsin lütfen. Böylece hep birlikte, paylaşarak öğreniriz

Ferocactusler bakımı en kolay kaktüsler arasında değil. Ben uzun yıllardır kaktüs bakıyorum,bir dönem Ferocactuslerim de oldu fakat çok yavaş büyüdüklerinden bana pek keyf vermediler,yeterli iletişimi kuramadım bu cins kaktüslerle ve bıraktım. Bana sorarsanız kolay büyüyen,kolay çiçek açan kaktüslerle (örn.Mammilaria, Parodia, Rebutia'larla) başlamak hem insanın en baştan hevesini kırmıyor,hem de daha istekle olaya sarılmasına yardımcı oluyor.
Kaynaklara baktığımızda Ferocactuslerin toprak bileşiminde kil sevdikleri söyleniyor.Fakat tecrübelerime gore kaktuslerin özel toprak gereksinimlerini karşılamak her zaman kolay olmadığından yapı marketlerde satılan kaktüs toprakları (bazen biraz yıkanmış dere kumu veya perlit ilavesiyle) birçoğu için ortalama bir ortam olarak kullanılabiliyor. Ferocactuslerin büyüme dönemlerinde bile az sulanması gerektiğini göz önüne alırsak seyrek sulanması -kışa doğru gittiğimizi de düşünürsek-daha doğru gibi görünür bana.
Sıcak oda-serin oda olayına gelince ben olsam sağlıklı gelişim için yine de doğala yakın bir ortam oluşturmaya ve kışın kaktüsümü dinlendirmeye çalışırdım. Ama bu size kalmış birşey fakat eğer sıcak odada bakacaksanız ara sıra az da olsa sulamanız gerekir diye düşünüyorum.Serin ortamda ise şubat sonu mart başı gibi başlayın sulamaya.