![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Teşekkür ederim. Yanlışlıkla peyzaj fidanı aldığımı sanmıştım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Bu meyve bir ağaçtan alınmıştır. Gerekirse daha sonra ağaçla birlikte fotoğraf çekerim. Tüylü tuhaf bir ağaç. Meyveyi kesince kuvvetli tutkal özelliği olan bir süt çıktı. Sanırım meyve daha olgunlaşmamış. Tadı acı değil, ama güzel de değil. Yaprağını kedim de yedi, demek ki zararlı değil diye düşündüm. Adını öğrenebilirsem çok mutlu olurum. Ankara'da bir parkta kendiliğinden büyümüş bir ağaç. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
Sayın Orhan Özbilgiç, çok teşekkür ederim. Artık bu ağacın yanından geçerken adıyla selamlayabileceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Orta resimdeki bitki için Dev Sekoya (Sequoiadendron giganteum), üst resimdeki için de fazlaca gelişmiş ve artık sağlığını kaybedip, yaprak dökmeye başlamış bir Ficus türü (Ficus nitida olabilir) diyebilirim. Ancak diğeri için bir şey söyleyemeyeceğim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Merhabalar.Bu çam ağacının cinsini bilmiyorum.
Ağacım güzel gelişiyordu.Balkona çıkardım yaprakları kuruyup dökülmeye başladı.Bende tekrar içeri aldım.Doğrumu yaptım ve tekrar canlanırmı acaba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2005
|
Alıntı:
Haruko Nishiki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Arkadaşlar merhaba; Aşağıda bonsaisi görülen ağacın türünü bilen var mı? Çimdiden teşekkürler. ![]() Düzenleyen Selim-i Ahir : 09-07-2010 saat 20:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Selim hocam, sakız ağacına benziyor. Değilse çitlenbik. (Hem de bonsai. Çok şanslısınız. Bende sakız bonsaisi yapmak istiyorum. Yandan bir fotoğrafını görebilir miyim? Güle güle büyüsün.) Düzenleyen agozce : 11-07-2010 saat 23:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Wax Flower "Snow Flake" Chamelaucium uncinatum velveteen Not: Meğer cevabı içinde gizliymiş. Bitkiyi kurtarma çalışmalarım sırasında saksısının içine kaçmış olan çiçek kartını buldum. Avustralya kökenli bir çalı türü imiş. Merhaba, Acele ile bu bitkinin adı türü nedir başlığı altında sorduğum sorumu bu forumu takip eden arkadaşlara da yöneltmek istiyorum. Beyaz çiçek açan bir çam türü. **** çam değil ancak ağaçlar konusundaki bilgim doğru bir teshiş koymaya elverişli değil. Yardımcı olursaniz çok sevinirim. Türünü öğrenerek bakım bilgilerine ulaşmaya çalışacağım. http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=40 Düzenleyen velveteen : 14-08-2010 saat 00:10 Neden: İsim ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...MERCAN+A%D0ACI |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-09-2010
|
Eevet Kısmet ağacı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Bu ağacın adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
sitede fotoğrafını gördüğüm ve cep telefonuyla çok iyi çekemeyeceğim diye fotoğrafını çekmediğim iki gündür siteyi karış karış arayıp da bulamadığım ağacı tarif etmek zorundayım sarı borazana benzer çiçekleri var ve yamuk şekilli top gibi meyvemsi bir şey var aynı anda ağacın üzerindeler çiçekler de meyveler de tek tek ve seyrek yaprakları ince uzun 2-3 metrelik bir ağaçtı kızkalesinde kaldığımız pansiyondan denize giderken önünden geçiyordum ve bu ağaca bayıldım (kızkalesinde yaşayan varsa obin otel olmalı ismi hemen yanındadar bir yolun kıyısında) |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Sanırım bu bitkinin adı üçüz çiçeği... |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |