![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
şaka bir yana bahçe düzenlemesi için fidan satışı yapılan yerlerden fidanını temin edebilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Erguvan diyorsunuz ama benim bildiğim erguvana pek benzemiyor. Bu ağaçta rengi veren çiçek değil yapraklar. Emin misiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
eğer o kırmızılık çiçek değilde yaprak ise yabani erik (süs eriği) olabilir, ama fotoğraf kesinlikle erguvan, erguvanın yaprakları ve gövde rengide fotoğraftaki ağaç renginde |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın bilgeonur Sayın herbaryum, Emre Albayrak'ın tespiti doğrudur. (Malus floribunda)Süs Elmasıdır. Düzenleyen Nuri Murvet : 07-04-2010 saat 18:08 Neden: Alıntı ilave |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Orjinal Mesaj Sahibi Neslihan bu ağacın adı nedir? ağacın üzerindeki çiçeklerde bu şekilde resimde görünen ağacın dibinden patlayan piçleridir.harika görüntüsü var. Merhaba sayın Neslihan Merak ettiniz ağaç Mine hanımın dediği gibi Salix Caprea (Keçi Söğüdü) dür. Düzenleyen Nuri Murvet : 07-04-2010 saat 18:14 Neden: Alıntı ilave |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiniz yabani Nergis (Narcissus pseudonarcissus) dir. Düzenleyen Nuri Murvet : 07-04-2010 saat 18:17 Neden: alıntı ilave |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Mesaj sahibi:twilight merhaba, ben bu ağacı ters himalaya sediri diye aldım ama başka bir fidancı ters atlantik sediri olduğunu iddia etti, doğrusu nedir öğrenmek istiyorum : İbreli bitkiniz,, ibreleri mavi ve kısa ise büyüme yönü yere doğru ise;Bitkiniz Cedrus Atlantica "Pendula" dır |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde bir ağaç / ya da çalı azmanı. Çiçekleri yasemin kokuyor, yaprakları da benzediği için aynı aileden olduğunu düşündüm. Ancak herhangi bir kaynakta benzer bir bitki bulamadım. Tam adını, ve nasıl çoğaltabileceğimi bilen varsa çok sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
75 numaralı mesajdaki ağaçlar muhtemelen yeni budanmış bir alev ağacıdır. Yakın resim olsaydı yaprak şeklini görebilirdik. 76 numaralı ağaç ise gerçekten hoş bir bitki ilk defa görüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Casuarina equisetifolia Demir Ağacı |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2007
|
Dut ağacına benzettim.Ekşi kara dut olmalı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Ihlamura da benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
merhabalar.. bu ağacın adı nedir?
Selamlar Teşvikiye'de bir sokakta bulunan bu fotoğraftaki ağacın adını merak ediyorum. Çevredekilere sormama rağmen tatmin edici ortak bir cevap alamadım. Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Sayın dadamadam, ağacınız akçaağaçtır.Latince adı da Acer Negundo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Bugün Sultanahmet'te gördüğüm ve mis gibi kokan ağacın ismi nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yılmaz sorduğunuz ağaç Pittosporum Nanum, İzmirde caddelerde bu ağaçdan bolca var, gerçekten kokusu nefis |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir ? karanfil gibi çiçekleri var Fındıklı daki parkta 2-3 adet var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Fotoğraf çok net değil ama ben neredeyse hergün o parkın önünden geçtiğim için biliyorum. O bir süs kirazı. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |