![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Arbutus andrachne (Sandal ağacı) Herbaryum Meyvesi görülen bu ağacın adı nedir? Meyveleri kocayemiş meyvesine benziyor. Ama tadı iyi değil. Yaprakları da armut yaprağına benziyor. Gövde dış kabuğu yok. Karşıdan gövdesine bakınca okaliptus gövdesi gibi görünüyor. Düzenleyen copur 09 : 30-11-2010 saat 19:46 Neden: ağaç ismi girişi |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Arbutus andrachne |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-11-2010
|
arkadaşlar limon diye almıştım ama farklı bişi oldu ![]() http://i52.tinypic.com/34hdls3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-11-2010
|
bilgi için teşekkür ederim hepinize saolun.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin bahesinde gördüğüm bu ağacı başka hiç bir yerde görmedim. Tanıyan varmı acaba? Bodur bir ağaç, turuncu gibi gözüken dallar püskülümsü ve sanırım tohumları. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Limon. Çok güzel bir ağaç, daha doğrusu ağaççık. Uzun zamandan beri ismini merak ediyordum. Sumak olarak tüketilen kısmı püsküllerde yer alan, tüylü tohumları mı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Saponaria officinalis (Sabun otu - Sabun çiçeği) olabilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İstcallst, ben Rhus Typhina'ya (sumak ağacı) benzettim. Aşağıdaki linkte yer alan ağaçların yaprak yapısı çok benziyor. Ağacın fotoğrafını çekeli çok olmuştu. Turuncu renk olan dallarıymış. Püsküller ayrıca çıkıyor ve bordo renkli. Fotoğrafları görünce hatırladım. (sonbahar fotoğrafı ![]() http://www.peyzajcenter.com/tr/plant...l.asp?plant=40 http://www.realgardeners.co.uk/seaso...irenhumber.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Şeytan Ağacı yani Baobab Ağacı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Koca katran, kara katran gibi aratırsanız benzer sonuçları siz de görebilirsiniz.. Sekoya diye ararsanız alt resime bezer sonuçları göreceksiniz. Ama tam emin değilim tabi. Yaprak görebilsek çok şahane olurdu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
bilemediniz ikisi de Ardıç bunların.dallanmaya dikkat ederseniz ne sekonyaya benziyor nede sedire. başka bir yarışmada kendinizi denersiniz artık ![]() ![]() KOCA KATRAN ( böyle bir tür yok sadece bir ağaca verilmiş isim.) Cocakdere vadisinde bulunan Koca Katran Anıt ağacına ulaşmak için, Aslanköy de ki Kuyucak orman deposunun içinden yola devam edilerek, Tırtar köyünden batıya dönülür. Yaklaşık 7 km. kadar sedir ormanlarından tırmanarak 2000 metre rakımın üzerinde bulunan Dümbelek Düzü düzlüğüne çıkılır. Alabildiğine bir düzlük ki, ağaç yok ama çok çeşitli otsu bitkilerle çiçekleri izleyerek 14 km. kadar bu düzlükten doğuya doğru ilerleyerek Cocakdere Vadisi’nin göründüğü Demir kapılı geçit noktasına doğru gelinir. Vadiyi korumak amacıyla bu demir kapıdan geçiş izne tabidir. Sarp, yalçın kayalıklarla dolu yemyeşil sedir ormanlarıyla kaplı Cocakdere vadisinin seyrine doyulmaz. Kapıdan sonra yaklaşık 20 km. kadar Cocakdere vadisinde ilerlenir. Etrafta yaşlı genç sedir ormanlarıyla doludur. Yaban keçilerini göremezsiniz ama sizi gözetlediklerini hissedersiniz. Sonunda Tekedağ yangın gözetleme kulesini geçerek Koca Katran anıt ağacına ulaşılır. Dik bir yamaç üzerinde heybetli, muhteşem bir sedir ağacı görülür. Ağacı incelediğinizde ve yanındaki levhayı okuduğunuzda Koca Katran 625 yaşında olduğunu göreceksiniz. Çevresi 7,5 metre çapı ise 2,45 metre olan, ağaç 40 metre boyundadır. Seyredip, böyle dev bir ağacı ve yaşadığı tarihleri, yaşanan olayları hayal edebilirsiniz. ikincisi California junipers türü sizin için gittim gördüm oraları. karışından birde fotoraf çektim. http://www.tulipsinthewoods.com/page/2/ Bu Ağacın Adı Nedir? 2011 de görüşmek üzere.. yeni konu açalım modertörlerimiz. Düzenleyen the_mc : 04-01-2011 saat 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Manuka - Çayağacı (Leptospermum scoparium) benzemiyor mu? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin eklediğiniz fotoğraf bir birine benzemez. Benim eklediğim kurak ortam çalısı. ve yaprakları benzemiyor, çiçekler de farklı. Buradaki yemişen çalı olarak forum gösterir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cedrus Deodora ( Himalaya Sediri ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Bu zeytinin türü nedir? Yabani zeytin olabilir mi? Fotoğrafları çekerken bir tanesini tattım. Çok acı değildi. Dalından yenebilecek bir zeytin gibi görünüyor. Fakat çekirdeği çok büyük ve etli kısmı çok ince. Daha önceden bu tür bir zeytinle hiç karşılaşmadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Acaba eklediğim fotoğraftaki ağaç kızılağaç mı, sekoya mı? Ya da başka bir ağazç mı? Galeriye eklemek istiyorum, doğru adıyla eklemek istediğimden soruyorum. Fotoğrafı nereden bulduğumu da hatırlamıyorum açıkçası. ![]() Düzenleyen betito : 14-01-2011 saat 11:59 Neden: Fotoğraf olduça uzun çıktı, şimdiden kusura bakmayın. Umarım bu haliyle galeriye ekleyebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu bitkinin adı nedir?
Bu bitki 2 m.kadar boylanan, tüm bitkilerin aksine kışın yapraklanıp yazın yaprak döken bir bitki. Bu zamana kadar çok kişiye sordum ama adını öğrenemedin. Bir baklagil bitkisi. Sarı çiçekleri ve oluşan baklaları var. Yaprakları pis kokuyor. Ormanlarda yetişiyor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
çiçek |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|