![]() |
|
![]() |
#62 |
yamacsonmez
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Ne yazık ki adını bilmiyorum:(
Merhabalar, Evimin balkonunda yaklaşık 1 yıldır pek de özenle bakmadığım fakat resimlerde görünen çiçekleri verdikten sonra kesinlikle daha fazla özen göstereceğim çiçeğim:) Fakat açıkçası türünü bilmiyorum ve bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevnirim. Her ne kadar çiçeklerin görüntüsü "bence" mükemmel olsa da inanın kokusu hiç de öyle değil.:) Not: Eğer konunun başka bir yerde açılması gerekiyorsa veya daha önceden açıldıysa,silip doğru yerde açabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Yamac Sönmez, Kağan Beyin eklediği fotoğraftaki ile aynı tür olduğunu zannediyorum. (31 no'lu mesaj) Yanlış bilgi vermek istemem ama stapelia olduğu kanısındayım. Çiçekleri çok güzel bende de var ama henüz çok minikler ve çiçeklerinin kötü kokusunu duyma şansım henüz olmadı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
adını bilmiyorum
Arkadaşlar merhaba, Bu bitkiyi daha önce hiç görmedim. Geçenlerde Kaktüs sergisi açan bir arkadaşımdan aldım. İsmini bilmiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sevgili şengül akalınlı, Bitkiniz sanirim KALANCHOE BEHARENSIS Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaçsever
|
Sayın uyar11, Teşekkür ederim, şimdi Türkçe adını araştırabilirim.Sağolun. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaçsever
|
http://www.kaktusrehberi.com/gallery/sukkulent.asp adresinde buldum ama benim çiçeğimle ayni değil gibi. Resmi yükleyemedim galiba özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Şengül hanım, Sn. Uyar doğru bilgi verdi; aşağıda eklediğim fotoğrafı göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaçsever
|
Sayın Uyar11 ve sayın sukranayalp çok teşekkür ederim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Tam olarak sukkulent olup olmadığından emin değilim. Ama eğer öyle ise adı nedr ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sn kagan ve sn ephesos. zaten tam sizin dediğiniz yere koymuşum bilmeden.Sizin söylediginiz kırmızılıkları ben bozulma zanntmiştim demekki güneştenmiş ozaman sorun yok .Saygılar.Teşekkürler. Bu fikirde iyi sevgili abk ama ne yazıkki seslenecek isim hanesi boş: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2007
|
Alıntı:
Merhabalar, Ben bir öğretmenim. İstanbul'da yaşıyorum. Çiçekleri, onları üretmeyi ve bakmayı çok seviyorum. Yaz tatilimi bu hobime oldukça zaman ayırarak geçirdim. Bende de yukarıdaki bitkiden ve bir benzerinden vardı. Satın alıp eve geldim, saksısı küçüktü saksısını değiştirdim. Sadece saksı değiştirmeden sonra suladım ama haftasına ikiside çürüyüp öldü. Sağlam kalanları daha kuru topraklı bir saksıya geçirdim ama kurtaramadım. Bu bitkiyi çok sevmeme rağmen yetiştiremiyorum. Daha öncede bir akrabamızdan bir çelik alıp üretmeye çalışmıştım. O zamanda başarılı olamamıştım. Bu bitkinin üretimi ve bakımı hakkında bilgi verirseniz çok memnun olacağım. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Damse, eğer yanlış anlamadıysam yalabık mustafa isimli çiçekten bahsediyorsunuz.Bu çiçekten köküyle birlikte alıp diktiğiniz de üsteki canlı kısım kuruyabilir ama sakın söküp atmayın, dip kısmından yeni filizler vererek büyür.Aynı durum çiçeklenmeden sonrada oluyor. Çiçeklenme bittikten sonra üst kısımlar kuruyor, bir süre sonra toprağın içinden bir sürü yeni filiz çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
herkese teşekkürler ^^ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Merhabalar, 1. gasteria pulchra ......... fiyonk diyoruz , 2. hawortia ......... minyatür aleo diyoruz. Bu iki cinste direkt güneşi sevmez, perde arkası çiçeklerdendir. Aydınlık, sıcak, gölge bir yere yerleştirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin ya Haworthia cymbiformis ya da Haworthia cuspidata. Bende de var ama bir türlü şöyle tombul tombul olamadılar gitti. 3- 4 yıl önce kayınvalideme almıştım şu an 3 saksı olmuş durumda inanılmaz bir şekilde büyüyüp yavru verdi. Her gittiğimde bir iki alıveriyorum ama yok öyle olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|